Poveži se s nama

Vijesti

Ovi ljudi bit će uz vas i u najtežim trenucima

Interventni tim goričkog Crvenog križa sastoji se od pedesetak volontera koji su prošli sve potrebne edukacije

Objavljeno

Gradsko društvo Crvenog križa Velike Gorice jučer je održalo godišnju vježbu zaštite i spašavanja u Parku Franje Tuđmana. Interventni tim vježbao je podizanje evakuacijskog naselja, podigli su šatore i osposobili kuhinju. U dva šatora, velikom i malom, u bilo kojem trenutku mogu smjestiti 30-oro ljudi, a na raspolaganju im je i 50-tak prijenosnih kreveta s posteljinom.

13.05.2018. Velika Gorica – Vježba interventnog tima GDCKVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Tijekom posljednjih poplava građane smo organizirano smještali u školske dvorane  pa nismo imali potrebu za ovom vrstom smještaja. U slučaju potresa za prvu ruku možemo zbrinuti 50-tak ljudi, a računamo i na pomoć Županijsko društvo Crvenog križa koje raspolaže s pet šatora i krevetima.  Na kraju tu je i Hrvatski Crveni križ koji raspolaže s velikim brojem šatora i kreveta te bi po toj vertikali mi bi vrlo brzo mogli napraviti veliko naselje“, rekla nam je Suzana Strunjak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica.

Interventni tim sastoji se od pedesetak volontera koji su prošli sve potrebne edukacije. Osposobljeni su da i u najtežim situacijama u kratkom vremenu stvore preduvjete za normalizaciju života. Županijsko društvo raspolaže i pročistačem vode koji je u stanju bilo koju baru pretvoriti u izvor pitke vode, a gorički tim osposobljen je za rad na njemu.

13.05.2018. Velika Gorica – Vježba interventnog tima GDCKVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Ovakve vježbe i druženja s građanima jako su važna kako za pridobivanje novih članova tako i podizanja svijesti o radu i važnosti Crvenog križa.

„Vani je rad Crvenog križa prepoznat i jako cijenjen, a kod nas baš i nije takva situacija. Reći ću vam jedan primjer. Mi smo 5. svibnja u Zagrebu imali mimohod interventnih timova i ono što je nas je iznenadilo je to da su nas turisti odmah prepoznali i dali nam podršku pljeskanjem, dok su naši sugrađani bili poprilično rezervirani. Naše društvo nedovoljno prepoznaje naše volontere i njihovu snagu te potrebitost“, dodala je Strunjak.

13.05.2018. Velika Gorica – Vježba interventnog tima GDCKVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Crveni križ ove godine slavi dva velika jubileja, 140 godina djelovanja u Hrvatskoj i 65 godina od prve akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Vijesti

Država za goričke vrtiće osigurala 272 tisuće kuna

Potpisan ugovor u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica potpisao je danas u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor kojim su osigurana sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta u goričkim vrtićima. Riječ je o iznosu od 272 tisuće kuna.

„Ovime nastavljamo tendenciju povlačenja sredstava, što iz Europske unije, a što iz državnoga proračuna putem ministarstava. Nakon Osnovne škole Jurja Habdelića, početka energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban, sad smo potpisali ugovor kojim ćemo u dječjim vrtićima Lojtrica, Ciciban i Žirek obnoviti i nadopuniti dječje sprave te stvoriti sve materijalne uvjete koji nedostaju, a na koje su upozorili sami vrtići“, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ačkar je dodao kako će Grad, neovisno o ovim sredstvima, u gradske dječje vrtiće uložiti još milijun i sto tisuća kuna.

Nastavi čitati

Vijesti

Tijekom lipnja zabilježen blagi porast nezaposlenosti

Na tržištu rada najtraženiji skladištari, autolakireri, autolimari i čistači

Objavljeno

on

Krajem lipnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 1.133 nezaposlene osobe što je za 1,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec, a za 23,1 posto manje manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U lipnju je najviše zaposleno prodavača, čistača, administrativnih službenika, konobara i ekonomskih službenika, a u istom periodu poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 269 slobodnih radnih mjesta.

Na goričkom tržištu rada nedostajalo je 20 skladištara, 19 autolakirera, 17 autolimara, 12 čistača, 9 vozača, 8 montera građevinskih elemenata te isto toliko zidara, automehaničara i radnika u visokogradnji.

Nastavi čitati

Vijesti

Gimnazija najpoželjnija srednja škola u našem gradu

Objavljeno

on

Kvalitetni rejting Gimnazije Velika Gorica pokazuje posljednjih godina stalni uzlazni trend i to potvrđuje sve veći broj završenih osmoškolaca koji žele nastaviti školovanje u gimnazijskim klupama. Za dva smjera, Opća gimnazija i Prirodoslovno-matematička gimnazija, u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 447 završenih osnovnoškolaca za 120 raspoloživih mjesta. Za Opću gimnaziju (kvota 96 – 4 razredna odjeljenja) kandidiralo je 296 osmaša, a za Prirodoslovno-matematičku 151 (kvota 24 – jedno razredno odjeljenje). Tako će u školskoj 2018./2019. godini ukupno 120 novih gimnazijalaca pratiti nastavu u 5 razrednih odjeljenja.

Službeni upis učenika u prvi razred kompletno je obavljen jučer (od 8 do 12 sati) u prostoru Srednjoškolskog centra, a učenici su trebali priložiti samo ispunjenu i potpisanu upisnicu te svjedodžbu o završenom 8. razredu osnovne škole. Ako ne bude nekakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija neće imati jesenski upisni rok, jer je ispunila svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno