Poveži se s nama

Moja županija

Ovaj vikend ‘Kaj su jeli naši stari?’ i 20. ‘Kriški oblizeki’

Gastro vikend u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

Ne znate kaj su jeli naši stari? Još niste čuli za „Kriške oblizeke“? Onda je pravo vrijeme da ovog vikenda posjetite Vrbovec na 37. turističko-kulinarskoj manifestaciji „Kaj su jeli naši stari?“ i Križ na jubilarnim 20. „Kriškim oblizekima“.

Sos od paradajza, vrbovečka pera, vinski gulaš i gibanice samo su dio raznovrsne ponude lokalnih gastronomskih specijaliteta kojima će Vrbovčani podsjetiti svoje mnogobrojne goste na to kaj su jeli naši stari. Osim jela i pića spravljenih po starinskim recepturama, za posjetitelje je organiziran i bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, radionice i izložbe, a detaljan trodnevni program možete vidjeti ovdje.

Zagrebačka županija tradicionalni je pokrovitelj ove manifestacije čije će svečano otvorenje biti u subotu, 26. kolovoza u 11:00 sati na ljetnoj pozornici u Vrbovcu, a svečanosti otvorenja i obilasku jela prisustvovat će župan Stjepan Kožić.

A svega pola sata vožnje od Vrbovca, nalazi se Križ koji će u subotu, 26. kolovoza zasigurno biti najslađe mjesto u županiji. Kiflice od bučinih sjemenki, čokoladna torta, pita od šljiva i još više od stotinu oblizeka bit će dio najstarije slatke gastronomske manifestacije u Hrvatskoj.

Festival slastica održava se 20. put u organizaciji Društva naša djeca Križ s ciljem promocije domaćih kolača i slastica okupljenih pod nazivom „Kriški oblizeki“. Sve je počelo 1994. godine uličnom izložbom kolača za pomoć braniteljima na ratištu, a svoj humanitarni karakter festival je zadržao do danas jer su sva sredstva prikupljena od prodaje kolača namijenjena za razvojne programe i aktivnosti djece u Križu.

Uvertira u ovogodišnji festival je humanitarni, zabavno-kulinarski show „Otkrij me – dvije županije – jedna bučnica! u 17:00 sati u kojem će umijeće pripreme bučnice pokazati ekipe Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te retrospektivna izložba radova od šećera Rozalije Kurjaković pod nazivom „20 godina zajedničkog druženja i ljubavi“. Za posjetitelje je organiziran cjelodnevni program kojeg možete vidjeti ovdje.

Svečano otvorenje manifestacije i proglašenje pobjednika održat će se u 18:00 sati u Društvenom domu na Trgu Sv. Križa, a u ime Zagrebačke županije koja je i tradicionalni pokrovitelj, festivalu će prisustvovati zamjenica župana Nadica Žužak.

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno