Poveži se s nama

HOTNEWS

Otkup zlata i dalje je najpopularniji način za dolazak do gotovine u Velikoj Gorici

Više informacija dostupno je na stranicama tvrtke Auro Domus te besplatnom broju telefona 0800 73 72.

Objavljeno

Hrvatska je prije deset godina osjetila pravu ekspanziju poslovnica za otkup zlata, no u međuvremenu je ta utrka u otvaranju novih lokacija zastala, a velik broj tvrtki koje su se bavile ovim poslom nestao je s tržišta. Zapravo, jedini „pravi“ i profesionalni lanac za otkup i prodaju zlata koji je ostao u Hrvatskoj je onaj Auro Domusa, koji na više od 100 lokacija svakog mjeseca koristi više od 10.000 klijenata.

Dakle, otkup zlata nije nestao kao djelatnost, već se iz „divljih“ okvira u kojem je vladalo šarenilo otkupljivača koji su poslovnice otvarali „na svakom koraku“, ova djelatnost svela na profesionalnu i postojanu uslugu koja uživa povjerenje brojnih građana. Za brojne Hrvate, tako, otkup zlata je i dalje najpopularniji način za dolazak do gotovine na licu mjesta.I mnogi su građani Velike Gorice odavno otkrili pogodnosti koje mogu iskoristiti u poslovnicama za otkup zlata Auro Domus.

Veliki iznosi isplate. Jedan od razloga zbog kojih tvrtka Auro Domus uživa povjerenje svojih korisnika jest činjenica da otkupljeno zlato plaća u gotovini, i to u značajnim iznosima. Naime, prosječan iznos isplate tijekom proteklih mjeseci bio je veći od 2.500 kuna. Pritom su naravno neke isplate bile u stotinama kuna, no mnogo ih je bilo i znatno većih od nekoliko tisuća kuna.

Dobra iskustva klijenata. Većina klijenata nekoliko se puta vraća u poslovnice Auro Domusa – nakon prvog otkupa manje količine zlata, zadovoljni ljubaznošću i profesionalnošću djelatnika te dobivenim iznosima, mnogi drugi puta donose sve veće količine. Staro prstenje i naušnice koje su odavno izašle iz mode, potrgane narukvice i lančići vezani u čvor, zaboravljeno zubno zlato i ogrlice koje nitko ne želi nositi… Gotovo svaka osoba kod kuće ima neki komad lom-zlata koje mu ne treba, a zahvaljujući Auro Domusu za njega može dobiti i primamljivu svotu novca – i to u gotovini!

Procjena je besplatna i ne obvezuje na prodaju! Jeste li zainteresirani za otkup zlata? Ako imate staro zlato koje vam ne treba – neovisno radi li se o zlatnom zubu, nakitu ili satu – provjerite gdje je najbliža poslovnica i dođite na besplatnu procjenu. U Velikoj Gorici poslovnicu Auro Domusa možete naći na adresi Zagrebačka 15.

Besplatni telefon za sve informacije. Više informacija dostupno je na stranicama tvrtke Auro Domus te besplatnom broju telefona 0800 73 72.

HOTNEWS

Evo kako Ivan Bekavac želi poboljšati zdravstvenu zaštitu u Velikoj Gorici

Bekavac: Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb..

Objavljeno

on

Uoči nedavnog obilježenog Svjetskog dana zdravlja, Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr.Ivan Bekavac ispred Doma zdravlja održao je danas konferenciju za medije o mjerama i aktivnostima u svrhu unaprjeđenja dostupnosti zdravstvene zaštite Velikogoričanima.

Dostupnost zdravstvene zaštite je jedan od velikih problema koji muče Velikogoričane istaknuo je Bekavac te dodao kako gradska uprava mora preuzeti incijativu I učiniti više kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite sugrađanima.

– Naši sugrađani iz godine u godine sve rijeđe imaju priliku posjetiti liječnika specijalista u Velikoj Gorici. Kako je krenulo, uskoro liječnika specijalista u našem gradu neće ni biti. Oni koji su pred mirovinom otići će u mirovinu, a oni koji danas rade iz mirovine, prestat će raditi, priča Bekavac.

Ističe kako je ključni problem nedostatak timova liječnika specijalista, pa će iz tog razloga pokrenuti natječaj za zapošljavanje iz djelatnosti psihijatrije, reumatologije, endokrinologije, fizikalne medicine, dijabetologije, interne medicine, pedijatrije…

Tu vidi priliku i za mlade Velikogoričane koji trenutno rade u Zagrebu, a žive i rođeni su u Velikoj Gorici.

– Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb, pojašnjava Bekavac koji ujedno želi premjestiti hitnu pomoć u novi suvremeni Centar, a trenutne prostorije hitne ponuditi proširenju kapaciteta laboratorija kao i kapaciteta specijalističke skrbi.

Želi pokrenuti i program ranog prepoznavanja dijagnostike i intervencije poremećaja i potreba djece s posebnim potrebama, kao i osmisliti provedbu programa preventivne zdravstvene zaštite.

Na upit, s kojim sredstvima bi realizirato navedene programe, rekao je kako se sredstva mogu namknuti iz ušteda koje će napraviti promjenom i preraspodjelom sredstava koja se plaćaju za javni prijevoz.

– Tu je I adekvatno prikupljanje I zbrinjavanje komunalnog otpada na način kako to rade suvremene sredine u svijetu, ali i neki hrvatski gradovi. No, ne smijemo zaboraviti I da nam u velikoj mjeri stoje na raspolaganju sredstva iz EU fondova, zaključuje Bekavac.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Vlasnici vraćen bicikl ukraden još 2010.godine

Bicikl je sve do sada bio u funkciji, a s godinama je mijenjao vlasnike…

Objavljeno

on

Gorička policija, prilikom kriminalističkog istraživanja nad 39-godišnjim velikogoričanom, pronašla je ukradeni bicikl. No, ništa to ne bi bilo neobično da taj bicikl nije ukraden još 2010.godine.

Bicikl je sve do sada bio u funkciji i u dobrom voznom stanju, a radi se o poprilično skupom biciklu marke Kona bijele boje, koji je 2010.godine uveden u policijski sustav potražne evidencije. Prilikom provjere serijskog broja bicikla, policija je utvrdila kako se radi o tom biciklu.

Ova priča ima sretan kraj. Bicikl je vraćen vlasnici, koja je bila oduševljena i prezadovoljna što je dobila nazad svoj davno izguljeni bicikl. U tom periodu, kako doznajemo, bicikl je mijenjao vlasnike, a osoba kod koje je pronađen nije utvđena kao počinitelj te krađe. Iako je kradljivac utvrđen još prijašnjih godina, bicikl nije bio pronađen sve do sada igrom slučaja.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prevaranti na djelu: predstavio se kao djelatnik Elektre te starici ukrao novčanik

Iz policije upozoravaju kako je ovo već treća takva prevara…

Objavljeno

on

Prevaranti i dalje vrebaju i iskorištavaju osobe treće životne dobi. Na sam Uskrsni ponedjeljak oko 12 sati i 35 minuta, 84-godišnja starica, ništa ne sumnjajući, pustila je u kuću nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik Elektre i koji je došao očitati struju.
Prevarant ju je zatražio osobnu iskaznicu te joj je nakon što je ona odvratila pažnju, ukrao novčanik i otišao.

Inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije poslao je upozorenje starijim osobama da ne puštaju u kuću nepoznate.

– Budite oprezni, obratite pozornost jesu li takve osobe obućene u radna odjela s logotipom firme koju predstavljaju te tražite na uvid njihove osobne podatke odnosno službene iskaznice, poručuje Ljubanović.

U zadnjih mjesec i pol dana bilo je tri takva kaznena djela na goričkom području. Takvi slučajevi zabilježeni su u Mičevcu i Velikoj Mlaki, a sada se dogodio u Velikoj Gorici u ulici Andrije Kačića Miošića.

– S obzirom da vlada pandemija koronavirusa i da svi nose maske, koje policiji uvelike otežavaju posao, počinitelji također nose masku te starije osobe ne mogu dobro prepoznati i opisati počinitelje. No, prema dosad utvrđenim činjenicama i opisima, možemo reči da se radi o istom počinitelju, dodao je Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno