Poveži se s nama

Vijesti

Otkazan večerašnji koncert zbog kiše

Pravila igre nastupit će u nedjelju od 20,30 sati

Objavljeno

Zbog lošeg vremena otkazan je koncert grupe Pravila igre povodom proslave Dana grada. Bend će nastupiti u nedjelju u 20,30 sati, a prije njih od 19 sati Goričanke i Goričane zagrijat će Lajbeki.

Vijesti

Djelatnica pozitivna na koronavirus, zatvorena trgovina u Bukevju

Po namirnice će morati u Ribnicu

Objavljeno

on

Zbog mjera sigurnosti od danas ne radi trgovina u Bukevju. Naime, jedna zaposlenica pozitivna je na koronavirus, potvrdio nam je to načelnik Općine Orle Ervin Vujica i objasnio kako će trgovina biti zatvorena dok se ne obavi dezinfekcija prostora i poduzmu sve sigurnosne mjere kako bi ljudi opet mogli sigurno u nju dolaziti. Mještanima Bukevja najbliža iduća trgovina je u oko 4 kilometra udaljenoj Ribnici.

Inače, u općini Orle do sada su zabilježena dva slučaja bolesti COVID-19.

Nastavi čitati

Vijesti

Propusnice mogu dobiti i poljoprivrednici koji nemaju registriran OPG

Ukoliko obrađuju zemlju ili imaju vrt izvan grada ili općine u kojoj borave

Objavljeno

on

Iz gradskog Stožera civilne zaštite objavili su danas kako propusnice mogu dobiti i poljoprivrednici koji nemaju registrirani OPG. Za obradu zemljišta, brigu o vrtu, ali i sve ostale poljoprivredne radove na lokacijama izvan područja grada ili općine u kojoj je borave, propusnice poljoprivrednici mogu zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

– Još jednom apeliramo na sve naše sugrađane koji traže propusnicu da je traže elektroničkim putem. Naravno, tko nije u mogućnosti zatražiti propusnicu elektroničkim putem može doći u Stožer – napomenuo je Zdenko Sovina ispred goričkog Stožera.

Od danas će propusnice biti moguće dobiti i putem sustava e-Građani. U njega će se građani prijaviti korištenjem vjerodajnice, a oni koji nemaju mogućnost moći će i dalje koristiti postojeće načine podnošenja zahtjeva. Građani će dobiti propusnicu u obliku PDF-a koji će moći pokazati policiji na mobitelu ili isprintati. Propusnica sadrži i QR-kod za provjeru.

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Velikoj Gorici uskoro počinje drive in testiranje na COVID-19

Testirat će se samo one osobe koje uputi njihov liječnik obiteljske medicine

Objavljeno

on

Prema informacijama iz gradskog stožera Civilne zaštite broj zaraženih popeo se na 19 osoba. Od jučer su zabilježena dva nova slučaja. Riječ je o osobama srednje životne dobi koje se nalaze na kućnom liječenju.

-Za koji dan testiranje na koronavirus moći će se raditi na principu drive in. Osobe koje imaju dobro poznate simptome moći će se dovesti automobilom pa se na licu mjesta testirati. Testirat će se samo one osobe koje uputi njihov liječnik obiteljske medicine – poručili su iz Stožera

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno