Poveži se s nama

Crna kronika

Oštećeni dimnjak kriv za požar u kojem je izgorjelo krovište kuće

Zbog poroznosti metalne dimovodne cijevi izbio požar na gorivim dijelovima oko dimnjaka

Objavljeno

Nakon dovršetka policijskog očevida poznat je uzrok požara koji u subotu oko 21,30 sati buknuo na kući na Zavrtnici.

– Obavljenim očevidom je utvrđeno da je najvjerojatnije zbog poroznosti metalne dimovodne cijevi izbio požar na gorivim dijelovima oko dimnjaka. Materijalna šteta nije utvrđena, cijeni se većom – izvijestili su iz PUZ-a.

Požar su morali gasiti vatrogasci, a plamen je progutao veći dio krovišta. Zbog udisanja dima vlasnik kuće završio je u Klinici za plućne bolesti.

Crna kronika

POLICIJA SAVJETUJE Njegujte dobrosusjedske odnose. Prošli tjedan provaljeno u dvije obiteljske kuće

Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede…

Objavljeno

on

Početak je godišnjih odmora, a lopovi vrebaju na kuće i stanove koji ostaju prazni i bez nadzora. Velikogorička policija je prošli tjedan zabilježila dvije provale u obiteljske kuće. Jedna se dogodila u Fabijančićevoj ulici s 9.na 10. srpnja. Nepoznati počinitelj obio je prozor i ušao u prizemlje kuće. Ispremetao je sve prostorije te je ukrao veću količinu zlatnog nakita, čime je 34-godišnju vlasnicu oštetio za 15 tisuća kuna.

A u istom vremenskom razdoblju, dogodio se još jedan pokušaj provale u Ilijaškoj ulici.

– Nepoznati počinitelj prvo je obio vrata zimskog vrta, a potom i unutrašnja vrata terase koja vode u obiteljsku kuću 74-godišnje Velikogoričanke. No, sreća po vlasnici, lopov je samo ispremetao stvari i otišao bez plijena – priča nam inspektor Nikica Ljubanović koji je istaknuo kako su u oba slučaja vlasnice bile odsutne te se čekao njihov povratak radi obavljanja očevida.

Ovo je prilika i da se podsjetimo na preventivnu akciju Ministarstva unutarnjih poslova „Dobar susjed – siguran stan“.

– Njegujte dobrosusjedske odnose, gradite most tolerancije, međusobno poštivanje i zajednički pridonosite većoj sigurnosti. Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede. Imajte svog budnog susjeda, osobu od povjerenja koja će vam prazniti sandučić i obilaziti dom, dok ste duže odsutni – savjetuje Ljubanović.

U vrijeme godišnjih odmora i učestalijih putovanja budimo dodatno oprezni, samosvjesni i poduzmite neke od mjera samozaštite, koje zasigurno pomažu u sprečavanju počinitelja da provali u dom.

Nastavi čitati

Crna kronika

Preko oglasa tražio majstora, a koji ga je prevario za 30 tisuća kuna

Muškarac iz Velike Mlake lažnom majstoru uplatio 30 tisuća kuna…

Objavljeno

on

Kada nešto kupujete, u ovom slučaju tražite majstore za izvođenje pojedinih radova putem oglasa, svakako budite na oprezu! U ovoj priči, upravo na jedan takav oglas „opekao“ se mještanin iz Velike Mlake koji je tražio majstora za gradnju kuće.

Iz Policijske postaje Velika Gorica, doznali smo da je ovaj tjedan provedeno kriminalističko istraživanje, upravo za ovo kazneno djelo prevare koje se dogodilo još u travnju.

– Oštećena osoba javila se na oglas osobe koja je nudila usluge renovacije i gradnje te stupila s njome u kontakt. Po dogovoru oko odrađivanja posla, oštećeni je uplatio predujam od 20 tisuća kuna – kažu iz policije i dodaju kako se radi o prevarantu iz Sisačko-moslavačke županije.

Da bi stvar bila još gora, prevarant je cijelo ovo vrijeme oštećenog držao u zabludi govoreći mu da će izvršiti dogovorene radove, koji do danas nisu učinjeni.

– Tražio je još jednu uplatu avansa od oštećenog u iznosu od 10 tisuća kuna, a ne sumnjajući u prevaru, muškarac iz Velike Mlake je to i učinio tako da je sveukupno oštećen za 30 tisuća kuna – ističu iz policije savjetuju građane kada rade ovakvo avansno uplaćivanje novaca da se prije toga osiguraju kod javnog bilježnika.

Inače, policija je u ovakvim slučajevima nemoćna jer oni ne mogu utjecati na naplatu.

– Kaznena prijava je podnesena, ali da nije drugi avans uplaćen preko Internet bankarstva ne bi bilo nikakvog materijalnog traga i dokaza o uplati novca. Ako već uplaćujete novac neka to bude preko bankovnih transakcija kako bi imali minimalni zalog za to da ćete se možda naplatiti i dobiti svoj novac nazad – zaključuj iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija: U potjeri za krijumčarima migranata poginuo suvozač

Prilikom potjere jedno terensko vozilo sletjelo s kolnika u šumu, dok je drugo udarilo u dva zaustavljena policijska vozila prilikom koje je smrtno stradao suvozač…

Objavljeno

on

Filmska potjera zbila se jučer u večernjim satima oko 23:30 sati između naselja Okuje i Guci. Naime, policajci Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, opazili su dva terenska vozila, Volvo austrijskih registarskih oznaka i Mercedes mađarskih registarskih oznaka, za koja su posumnjali da prevoze migrante.

– Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja. Jedno terensko vozilo, Mercedes, je sletjelo s kolnika u šumu, dok je Volvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio s kolnika u šumu. Nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, prema dosad utvrđenom, suvozač iz Volva je smrtno stradao. Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene – ističu iz policije.

Tijekom potjere jedna policijska službenica-vježbenica je lakše ozlijeđena. Utvrđeno je kako su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila, a liječnička pomoć pružena im je u zagrebačkim bolnicama.
Očevid i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno