Poveži se s nama

Vijesti

Osnovnoškolcima besplatni udžbenici, a srednjoškolcima tisuću kuna za nabavu knjiga

Grad će učenicima srednjih škola isplatiti novac kojim će si kupiti udžbenike

Objavljeno

Mjesec dana dijeli nas od početka nove školske godine, i dok svi čekamo konačnu informaciju o povratku učenika u školske klupe, vrijeme je da se počne razmišljati i o nabavi udžbenika i drugih obrazovnih materijala, kao i svega onoga što je jednom školarcu potrebno.

Roditelji goričkih srednjoškolaca sigurno će s veseljem primiti informaciju da će Grad financirati svakog učenika koji ima prebivalište na ovom području.

– U svojem proračunu za ovu godinu odlučili smo isplatiti svakom redovnom učeniku srednje škole s prebivalištem na našem području naknadu od tisuću kuna, i to prije svega za nabavku udžbenika i drugih školskih potrepština. Naknada je u novcu, mi ćemo donošenjem odluke isplatiti novac, a oni će sami izvršiti nabavu udžbenika početkom školske godine – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Tijekom ovog mjeseca iz Grada će dati detaljne informacije kako će se to dokumentirati i izvršiti uplata.

Što se tiče osnovnoškolaca s prebivalištem na goričkom području, oni će dobiti samo udžbenike koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a radne bilježnice roditelji će trebati kupiti sami, obzirom da ih ove godine Zagrebačka županija ne sufinancira.

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno