Poveži se s nama

Vijesti

Osamdeset godina DVD-a Breška Greda

Objavljeno

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije najveća je i najuspješnija u državi, mnoga njena društva ove godine obilježavaju lijepe obljetnice postojanja, tako i  DVD Breška Greda koja je jučer svečano proslavila osamdeset godina postojanja.

Najvećim uspjehom DVD-a Breška Greda, Branko Petrinec,  predsjednik vatrogasne zajednice Ivanić – grada istaknuo je neprekinuto djelovanje svih osamdeset godina  „i to u svim segmentima vatrogastva, od operative otkud je sve 1935. krenulo i zbog čega je osnovan ovaj DVD, do natjecanja, ali treba reći da ovo društvo ima i kontinuiran društveni život koji živi zajedno sa svojim mjesnim odborom.“

Ono čime se ovo društvo itekako ponosi su odlični rezultati na natjecanjima.  To nam je potvrdio Miroslav Rošin , predsjednik DVD-a Breška Greda: „U bivšoj državi DVD Breška Greda bila je jedna od najboljih, bili smo u Splitu na državnom,u Slavonskom Brodu, u novije vrijeme cure su bile na državnom u Zadru, gotovo svaki ciklus smo na županijskim natjecanjima gdje postižemo odlične rezultate.“

Svečanoj proslavi prisustvovao je i Dražen Bošnjaković predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije koji je istaknuo da  „Županija izdvaja znatna sredstva za vatrogastvo, doći na ovakve obljetnice je čast, pogotovo u ovako male sredine gdje vatrogasci nisu samo u funkciji zaštite imovine i dobara, nego zapravo okupljaju mlade i znače društveni život u svojim sredinama.“

Ovim povodom zaslužnim pojedincima društva uručene su prigodne zahvalnice i priznanja.

Galerija fotografija:

Priroda

FOTO Lopoč, ribe, kornjače, golubovi i djeca

Objavljeno

on

04.06.2020. Velika Gorica. Ribe, kornjače, golubovi i djeca u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako se u nekoliko dana u nizu nešto duže zadržite u Parku dr. Franje Tuđmana, onda ćete zamijetiti da se neke od aktivnosti odvijaju po nepisanim pravilima. Primjerice, neki od odraslih hrane ribe i kornjače u jezercu, a drugi su, pak, ‘zaduženi’ za ishranu golubova.

04.06.2020. Velika Gorica. Ribe, kornjače, golubovi i djeca u Parku dr. Franje Tuđmana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon nastave (učenici od 1. do 4. razreda) skupine djevojčica odnosno dječaka dolaze do jezerca i pokušavaju pronaći kornjače te ih ponekad premještaju s jednog na drugi kraj ‘akvarija’ u parku. Trenutačno je to zahtjevniji zadatak, jer je lopoč listom i cvijetom prekrio već polovicu vodene površine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno