Poveži se s nama

Vijesti

Organizirali koncert i poručili: Hvala Kosničanima za podršku

Ratnih 90-ih tu su bile smještene izbjeglice iz Vukovara, a u prostoru nekadašnjeg društvenog doma za njih su se održavale mise. Kasnije su mještani taj prostor preuredili u kapelu

Objavljeno

Nakon što je 5. siječnja HRT uživo prenosio misu iz kapele Svetog Nikole u Velikoj Kosnici, u organizaciju čega je, osim članova KUU Turopoljska tradicija, bio uključen i velik broj mještana te crkveni zbor, iz Kulturno-umjetničke udruge su odlučili organizirati još jedan koncert na istome mjestu kako bi svojim sumještanima zahvalili za višegodišnju podršku u svim projektima.

– Naša kapela je bila do zadnjeg mjesta popunjena mještanima. Molitva, zajedništvo i ljubav osjećali su se u svakom kutku kapele. Biti Kosničan tada je za sve nas bila privilegija. Mještani nam se uvijek odazovu kada treba pomoći, i radom i financijski od njih dobivamo veliku podršku. Podržali su nas i u uređenju kapelice. Bilo je lijepo i svečano, svi koji su došli na koncert su i zapjevali, a uz to smo proslavili i rođendan našeg župnika Stjepana Tenšeka i iznenadili ga. Zahvalni smo mu jer puno radi za našu župu – objasnio je predsjednik KUU Turopoljska tradicija Filip Margić te dodao kako su mještani izrazili želju da se ovakvi koncerti i češće organiziraju.

Na koncertu za mještane nastupili su crkveni i zbor Lipa iz Kosnice.

Vijesti

VG Komunalac radi na groblju Kušanec nova grobna mjesta

Objavljeno

on

Djelatnici VG Komunalca rade na izgradnji novih grobnih mjesta na groblju Kušanec. Po dovršetku radova ovdje će biti 163 nova grobna mjesta. Također, usporedno s grobnim mjestima, uređuje se i ostatak groblja. Zaposlenici VG Komunalca rade pripremne poslove vezane uz izgradnju pristupne ceste i parkirališta.

Foto: VG Komunalac

Nastavi čitati

Vijesti

Roditelji u općini Orle od sada rođenje djeteta mogu prijaviti internetom te istim putem zatražiti i pomoć za novorođenče

Roditelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta prilikom prijave rođenja djeteta u nadležnom Matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče

Objavljeno

on

Općina Orle i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su sporazum kojim je Općina Orle uključena u sustav e-Novorođenče. Kroz uslugu e-Novorođenče, roditelji prijavljuju rođenje djeteta putem interneta, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svoje općine ili županije.

– Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći povodom rođenja djeteta te da roditelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje tog prava. Ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje naknade, nakon podnošenja zahtjeva matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Općini Orle na rješavanje. Ostvarivanje prava na novčanu naknadu za novorođenče omogućeno je i prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče – kažu iz Općine Orle.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija objavila detalje prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dvoje ljudi

Vozač (31) Audija oduzeo je prednost vozačici (25) Forda

Objavljeno

on

Policija je objavila rezultate očevida prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen 31-godišnjak, dok je 25-godišnjakinja zadobila lakše ozljede.

Muškarac je, kažu iz policije, vozio Audi sisačkih registarskih oznaka Rakarskom ulicom, a kretao se u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Avenijom pape Ivana Pavla II ušao je u raskrižje te skretao ulijevo a da prethodno nije propustio vozilo marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka koje je vozila 25-godišnjakinjač. Vozač (31) je bio dužan propustiti vozilo koje mu je dolazilo ususret, a kako to nije učinio naletio je na vozilo koje je zadržavalo smjer kretanja koje je vozila 25-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći 31-godišnji vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, dok je 25-godišnjoj vozačici liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno