Poveži se s nama

Vijesti

Opet, opet, i opet! Razbojnik s pištoljem opljačkao još dvije trgovine?!

Sve su manji razmaci između razbojništava koja se događaju već dva mjeseca po istom “modusu operandi”, od Stare godine do danas čak tri puta razbojnik je prijetio pištoljem i pljačkao…

Objavljeno

Polako i sigurno cijela priča postaje frustrirajuća – da ne upotrijebimo neki drugi, puno teži izraz – a kraj joj se ne nazire. Riječ je, naravno, o razbojništvima koja se po trgovinama u Velikoj Gorici i okolici događaju već puna dva mjeseca, a dvije nove epizode ove užasavajuće serije “emitirane” su u prva tri dana nove godine. Kao nastavak na onu posljednju iz prošle godine, posljednjeg dana 2018…

Dakle, na Staru godinu maskirani razbojnik, naoružan pištoljem, opljačkao je trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Jedina promjena u tom slučaju, u odnosu na prethodne, bila je u tome što je u trgovinu ušao na početku radnog vremena, a ne na kraju. Tri dana poslije, 3. siječnja oko 19 sati, vratio se starim običajima, pa je trgovinu u Strmcu Bukevskom “opelješio” u 19 sati, ponovno se vrativši na stari model. Međutim, počinitelju to nije bilo dovoljno, pa je u novu akciju krenuo već sljedećeg jutra. I to na već “odrađenoj” lokaciji!

Naime, u petak oko 7 sati ujutro ponovno je meta bila trgovina opljačkana na Staru godinu, ona u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je izvedba bila u prepoznatljivom stilu. Maksiran, s kapuljačom na glavi, ulazi u trgovinu, pištoljem prijeti trgovkinji, ona mu u strahu daje novac, on ga sprema u unutrašnjost jakne i udaljava se, kako se to kaže u službenoj policijskoj terminologiji, u nepoznatom smjeru. I tako jednom, drugi put, treći, peti, sedmi… Opasno, pogibeljno, frustrirajuće, nevjerojatno! Pa dokad više, ovo se već pretvara u ruganje?!

Iz policije kažu kako intenzivno rade na ovom slučaju, ali i ističu kako “detaljan opis razbojnika i količinu otuđenog novca ne mogu objavljivati dok traje istraga”. Ovako na prvu djeluje da bi poneki detalj možda i pomogao u potrazi za počiniteljem, da bi netko od građana mogao dati informacije koje bi dovele do napretka u istrazi, ali očito to baš i nije tako… I ostaje nam jedino čekati i nadati se će ova noćna mora što prije završiti. Ključno je, naravno, što nitko nije nastradao u svim ovim slučajevima, ali sve je važnije i da to konačno završi. Krajnje je vrijeme!

Kultura

Knjižnica Galženica slavi 40 godina! Pripremaju izložbu, a vani je i novi foto natječaj

Fotografije knjige treba poslati do kraja godine

Objavljeno

on

Oni koji duže žive u Velikog Gorici sjećaju se gradnje nove zgrade Doma kulture i otvorenja 1980. godine, u sklopu koje je otvorena i nova podružnica tadašnje knjižnice i čitaonice – koja se zvala Kulturno-informacijski centar, a djelovala je u sklopu Narodnog sveučilišta “Juraj Kokot”. Oni koji su se kasnije doselili isto tako dobro znaju da je ovaj prostor uvijek bio rezerviran za teme iz kulture i umjetnosti.

– Mali fond knjiga u Područnoj knjižnici vremenom je uvelike narastao te danas broji oko 50 tisuća svezaka. Osim redovne djelatnosti koja uključuje korištenje svih usluga koje knjižnica nudi svakodnevno, u Područnoj knjižnici Galženica tijekom 40 godina djelovanja odvijali su se i brojni kulturni programi: promocije knjiga, prigodne izložbe u izlogu, likovni natječaj za učenike osnovnih škola velikogoričkog područja, nekoliko stručnih skupova, predstavljanja privatnih knjižnica naših sugrađana, sastanci Čitateljskog kluba, radionice za osnovnoškolce, predavanja … – podsjećaju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Obljetničku godinu knjižnica će obilježiti radno, uz retrospektivnu izložbu i foto natječaj na temu Draga knjiga.

Kako bi osvojili jednogodišnje članstvo u Gradskoj knjižnici, sudionici foto natječaja trebaju fotografirati knjigu u bilo kojem ambijentu te ju do 31. prosinca poslati na e-mail galzenica@knjiznica-vg.hr. Žiri će pregledati fotografije i dodijeliti nagradu, a izložba najboljih fotografija bit će postavljena u izlogu Knjižnice Galženica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ukrala ženi novčanik u busu, policija ju brzo otkrila

Novčanik još nije pronađen

Objavljeno

on

Policija je jučer zaprimila prijavu o krađi novčanika u autobusu ZET-a koja se dogodila u srijedu. Vrlo brzo, policija je krađu i riješila, te su objasnili kako je žena prišla oštećenoj koja je na leđima imala ruksak te iz njega ukrala novčanik s dokumentima i novcem.

– Krađu je počinila ženska osoba s područja Velike Gorice. Novčanik za sada još nije pronađen, tako da se kriminalističko istraživanje nastavlja kako bi pronašli novčanik – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kafića u Gradićima lopov odnio kavu, sok i žesticu

Šteta je 700 kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u subotu između 5.45 i 6.40 sati, odnosno u vremenu od odlaska čistačice do dolaska konobara, u caffe bar Centar u Gradićima.

– Popeo se do jednog PVC prozora i primjenom sile izgurao prozor iz ležišta – kažu iz policije.

Provalnik je ukrao dva kilograma kave, nekoliko vrećica Cedevite te nekoliko boca žestokih alkoholnih pića. Šteta je 700 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno