Poveži se s nama

Vijesti

Opet, opet, i opet! Razbojnik s pištoljem opljačkao još dvije trgovine?!

Sve su manji razmaci između razbojništava koja se događaju već dva mjeseca po istom “modusu operandi”, od Stare godine do danas čak tri puta razbojnik je prijetio pištoljem i pljačkao…

Objavljeno

Polako i sigurno cijela priča postaje frustrirajuća – da ne upotrijebimo neki drugi, puno teži izraz – a kraj joj se ne nazire. Riječ je, naravno, o razbojništvima koja se po trgovinama u Velikoj Gorici i okolici događaju već puna dva mjeseca, a dvije nove epizode ove užasavajuće serije “emitirane” su u prva tri dana nove godine. Kao nastavak na onu posljednju iz prošle godine, posljednjeg dana 2018…

Dakle, na Staru godinu maskirani razbojnik, naoružan pištoljem, opljačkao je trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Jedina promjena u tom slučaju, u odnosu na prethodne, bila je u tome što je u trgovinu ušao na početku radnog vremena, a ne na kraju. Tri dana poslije, 3. siječnja oko 19 sati, vratio se starim običajima, pa je trgovinu u Strmcu Bukevskom “opelješio” u 19 sati, ponovno se vrativši na stari model. Međutim, počinitelju to nije bilo dovoljno, pa je u novu akciju krenuo već sljedećeg jutra. I to na već “odrađenoj” lokaciji!

Naime, u petak oko 7 sati ujutro ponovno je meta bila trgovina opljačkana na Staru godinu, ona u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je izvedba bila u prepoznatljivom stilu. Maksiran, s kapuljačom na glavi, ulazi u trgovinu, pištoljem prijeti trgovkinji, ona mu u strahu daje novac, on ga sprema u unutrašnjost jakne i udaljava se, kako se to kaže u službenoj policijskoj terminologiji, u nepoznatom smjeru. I tako jednom, drugi put, treći, peti, sedmi… Opasno, pogibeljno, frustrirajuće, nevjerojatno! Pa dokad više, ovo se već pretvara u ruganje?!

Iz policije kažu kako intenzivno rade na ovom slučaju, ali i ističu kako “detaljan opis razbojnika i količinu otuđenog novca ne mogu objavljivati dok traje istraga”. Ovako na prvu djeluje da bi poneki detalj možda i pomogao u potrazi za počiniteljem, da bi netko od građana mogao dati informacije koje bi dovele do napretka u istrazi, ali očito to baš i nije tako… I ostaje nam jedino čekati i nadati se će ova noćna mora što prije završiti. Ključno je, naravno, što nitko nije nastradao u svim ovim slučajevima, ali sve je važnije i da to konačno završi. Krajnje je vrijeme!

Vijesti

Treću godinu zaredom Zračna luka Franjo Tuđman proglašena najboljom u Europi u svojoj kategoriji

Prema ocjenama putnika, to je najbolja europska zračna luka u grupi zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika

Objavljeno

on

Usprkos izazovnim vremenima koja se reflektiraju u značajnom smanjenju broja putnika i operacija u zračnom prometu, putnici i korisnici usluga Zračne luke Franjo Tuđman treći put zaredom visokim ocjenama nagradili su zračnu luku, kroz redovito istraživanje kvalitete usluga ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality). Prema ovom istraživanju, zagrebačka zračna luka je proglašena najboljom zračnom lukom u Europi u grupi zračnih luka veličine od 2 do 5 milijuna putnika godišnje u 2020. godini.

Ovo priznanje dolazi za kvalitetue usluga u 2020. godini, koja će ostati zabilježena kao najteža i najzahtjevnija godina u povijesti zrakoplovstva. Uz probleme vezane uz COVID-19 pandemiju s kojima su se nosile sve zračne luke diljem svijeta, zagrebačka zračna luka bila je suočena i s kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. godini pogodili Zagreb i područje Banovine.

– Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo od strane putnika i korisnika usluga i u 2020. godini prepoznati i nagrađeni. Osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga. Pred nama je skori početak ljetnog reda letenja, svi se nadamo postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti u kojima ćemo slijediti našu viziju da budemo vodeća, inovativna zračna luka u regiji s jakim fokusom na jačanje zadovoljstva korisnika i izvrsnost usluge i tako opravdati ove vrijedne nagrade – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Milijun županijskih kuna za poduzetnike u turizmu

Do 70.000 kuna bespovratno za bazene, wellness, sportske i rekreacijske sadržaje

Objavljeno

on

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Natječaj je otvoren do 1. travnja ove godine. Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti subjekti malog gospodarstva koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge i ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput kuća za odmor, hostela, planinarskih i lovačkih domova itd.

– Pandemija će proći, turisti će ponovno dolaziti i upravo zato podupiremo poduzetnike da daju dodatnu vrijednost svojim smještajnim kapacitetima. Turizam u Zagrebačkoj županiji ima veliki potencijal, a osim novih hotela sve je više ruralnih kuća za odmor koje su se pokazale kao pun pogodak – rekao je župan Stjepan Kožić.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju za obnovu i opremanje smještajnih jedinca te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnik može dobiti iznosi do 70 tisuća kuna odnosno do 60 posto prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75 tisuća kuna.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine pokrenula dvije kampanje – „Odmor nikad bliže“ i „Around Zagreb“ kako bi privukla domaće goste.

– U teškoj turističkoj godini ipak bilježimo dobre rezultate. U našim smještajnim objektima boravilo je 11 posto više domaćih gostiju i taj trend će sigurno imati uzlaznu putanju. Pandemija je otvorila neke nove prilike za iznajmljivače jer je naglasak bio na kućama za odmor kao epidemiološki najprihvatljivijim oblikom smještaja – rekla je direktorica turističke zajednice Ivana Alilović.

Nastavi čitati

Vijesti

Velika Gorica se uključila u projekt REPLACE

Cilj projekta je motivirati građane da zamijene svoje stare sustave grijanja i hlađenja okolišno prihvatljivijim alternativama koje imaju izravan utjecaj i na smanjenje zagađenja zraka

Objavljeno

on

grijanje energija

U nastojanju kontinuirane provedbe proaktivne energetske politike i aktivnog sudjelovanja u sprječavanju globalnog zatopljenja i negativnih posljedica klimatskih promjena, Velika Gorica odlučila je sudjelovati kao pilot-grad u projektu REPLACE koji zagovara efikasno, ekonomski isplativo, čisto i ekološki prihvatljivo grijanje i hlađenje.

– Cilj projekta REPLACE u Velikoj Gorici je motivirati i podržati korisnike da zamijene svoje stare sustave grijanja i hlađenja okolišno prihvatljivijim alternativama koje imaju izravan utjecaj i na smanjenje zagađenja zraka. Tako na području Grada od 17.923 kućanstava oko 65 % kao energent koriste drva, 2% još uvijek lož ulje, 27% plin, 1% ukapljeni zemni plin dok ostali koriste pelete i brikete – poručili su iz Grada.

Jedna od aktivnosti projekta je postavljanje info kutka u zgradi VG Goričanke, gdje će građani moći pronaći brošure i letke o projektu te materijale od proizvođača opreme koji se bave ugradnjom sustava na obnovljive izvore energije. Info kutak će biti opremljen eksponatima dizalice topline te solarnim kolektorima, predstavljat će polazišno mjesto edukacije i informiranja o sustavima grijanja i hlađenja na obnovljive izvore energije.

– Info kutak je zamišljen kao mjesto na kojem svaki građanin Velike Gorice može potražiti informacije koje ga zanimaju, a koje su mu potrebne kako bi njegov život bio kvalitetniji i energetski učinkovitiji. Mjesto je to koje građanima omogućava da na brz i jednostavan način dođu do informacija o aktualnim nacionalnim natječajima za obiteljske kuće (povećanje energetske učinkovitosti, ugradnja sustava obnovljivih izvora energije) te o aktualnim natječajima Grada Velike Gorice. Info kutak će se sukladno dinamici projekta nadopunjavati korisnim i aktualnim informacijama – zaključili su iz Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno