Poveži se s nama

Vijesti

Opet, opet, i opet! Razbojnik s pištoljem opljačkao još dvije trgovine?!

Sve su manji razmaci između razbojništava koja se događaju već dva mjeseca po istom “modusu operandi”, od Stare godine do danas čak tri puta razbojnik je prijetio pištoljem i pljačkao…

Objavljeno

Polako i sigurno cijela priča postaje frustrirajuća – da ne upotrijebimo neki drugi, puno teži izraz – a kraj joj se ne nazire. Riječ je, naravno, o razbojništvima koja se po trgovinama u Velikoj Gorici i okolici događaju već puna dva mjeseca, a dvije nove epizode ove užasavajuće serije “emitirane” su u prva tri dana nove godine. Kao nastavak na onu posljednju iz prošle godine, posljednjeg dana 2018…

Dakle, na Staru godinu maskirani razbojnik, naoružan pištoljem, opljačkao je trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Jedina promjena u tom slučaju, u odnosu na prethodne, bila je u tome što je u trgovinu ušao na početku radnog vremena, a ne na kraju. Tri dana poslije, 3. siječnja oko 19 sati, vratio se starim običajima, pa je trgovinu u Strmcu Bukevskom “opelješio” u 19 sati, ponovno se vrativši na stari model. Međutim, počinitelju to nije bilo dovoljno, pa je u novu akciju krenuo već sljedećeg jutra. I to na već “odrađenoj” lokaciji!

Naime, u petak oko 7 sati ujutro ponovno je meta bila trgovina opljačkana na Staru godinu, ona u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je izvedba bila u prepoznatljivom stilu. Maksiran, s kapuljačom na glavi, ulazi u trgovinu, pištoljem prijeti trgovkinji, ona mu u strahu daje novac, on ga sprema u unutrašnjost jakne i udaljava se, kako se to kaže u službenoj policijskoj terminologiji, u nepoznatom smjeru. I tako jednom, drugi put, treći, peti, sedmi… Opasno, pogibeljno, frustrirajuće, nevjerojatno! Pa dokad više, ovo se već pretvara u ruganje?!

Iz policije kažu kako intenzivno rade na ovom slučaju, ali i ističu kako “detaljan opis razbojnika i količinu otuđenog novca ne mogu objavljivati dok traje istraga”. Ovako na prvu djeluje da bi poneki detalj možda i pomogao u potrazi za počiniteljem, da bi netko od građana mogao dati informacije koje bi dovele do napretka u istrazi, ali očito to baš i nije tako… I ostaje nam jedino čekati i nadati se će ova noćna mora što prije završiti. Ključno je, naravno, što nitko nije nastradao u svim ovim slučajevima, ali sve je važnije i da to konačno završi. Krajnje je vrijeme!

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

U Kravarskom dvije radionice o volontiranju

Projekt “Volontiram, mijenjam zajednicu!” provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko

Objavljeno

on

Nakon što je pandemija koronavirusa odgodila provođenje projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu!”, u sklopu kojega je za svibanj bilo predviđeno predavanje, 6. lipnja ipak će se održati dvije radionice – Menadžment volontera te Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Vodit će ih Volonterski centar Kupa u Pastoralnom centru u Kravarskom, a trajat će od 9 do 15 sati. Inače, projekt zajednički provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Radionice su namijenjene prvenstveno predstavnicima organizacija i ustanova koje angažiraju volontere ili imaju potrebu za takvim angažmanom, ali i svim volonterima i onima koji tek razmišljaju da se angažiraju kao volonteri – kažu organizatori.

Nastavi čitati

Vijesti

Gorički SDP poziva na javnu tribinu o zdravstvu

Ponudit će svoja rješenja gorućih problema hrvatskoga zdravstva

Objavljeno

on

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica poziva građane na javnu tribinu na kojoj će predstaviti “Nacionalni programa zdravstvene politike SDP-a”. Sutra, 5. lipnja, u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica program “Zdravlje za sve – Prevencijom do zdravlja” predstaviti će dr. Saša Srića, internist i pulmolog, Nacionalni koordinator SDP-a za zdravstvo, sa suradnicima.

Srića i suradnici objasnit će kako SDP planira postići jednako i dostupno zdravstvo za sve, kako smanjiti liste čekanja, a povećati plaće u zdravstvu te kako riješiti problem masovnog odlaska liječnika i medicinskih sestara u zemlje EU. Također, govorit će i o sigurnosti zdravstvenog osoblja te “tihoj privatizaciji u hrvatskom zdravstvu”.

– SDP nudi rješenja za oporavak hrvatskog zdravstva i vraćanje dostojanstva našim pacijentima i zdravstvenim djelatnicima. U središtu naše pozornosti, mora nam i hoće ostati čovjek. Jer zdravlje je najveće bogastvo – istaknuo je Ozren Robić, predsjednik goričkog SDP-a.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno