Poveži se s nama

Vijesti

Opet će pješačiti 6,5 kilometara: Propao prijevoz za Lijeve Štefanke?!

Za uvođenje autobusne linije nije nadležna Županija nego Općina. Glasovat ćemo o raspisivanju natječaja 18. prosinca, najavio je načelnik Božidar Škrinjarić

Objavljeno

Sve je već bilo dogovoreno, mještani Lijevih Štefanki izvršili su pritisak na Zagrebačku županiju i nakon sastanka se izborili za kakvo-takvo rješenje. Spornih 6,5 kilometara, koliko su od 1. listopada i ZET-ove obustave linije morali hodati do najbliže stanice u Žužić Brdu, opet će postati problem. I svakodnevna realnost.

Rješenje iz Županije govorilo je o minibusevima koji bi vozili mještane do stanice, uz mogućnost da u perspektivi to bude i kombi, ukoliko ne bi bilo dovoljno putnika, a sve je trebalo krenuti 3. prosinca. Nažalost, nije krenulo. Mještani tvrde kako je dogovor stopirao načelnik općine, koji pak odgovara kako takvu odluku Županija nije ni mogla donijeti.

– Za uvođenje autobusne linije nadležna je Općina. Na Općinskom vijeću 18. prosinca glasovat ćemo o raspisivanju javnog natječaja – kaže načelnik Božidar Škrinjarić.

U prijevodu, rješenje ovog problema odgađa se do daljnjeg. Sad će se, eto, provoditi natječaj, birati najbolju ponudu, dogovarati i pregovarati, a to mještanima najmanje odgovara. Njihovi predstavnici sad ističu kako im nije jasno zašto je došlo do poništenja odluke koja bi bila dobra za sve, ali načelnik se drži procedure, dodavši kako su se stanovnici trebali konzultirati s Općinom prije odlaska na sastanak u Zagrebačku županiju.

– Na istoj smo strani, i ja želim da se ta linija vrati, no moramo se držati procedure – ističe načelnik Škrinjarić.

Kako god bilo, priča koja već tjednima puni novinske stupce dobila je svoj nastavak. Bilo bi možda bolje da dobila svoj rasplet, ali na to ćemo očito morati još malo pričekati. Koliko će to utjecati na kvalitetu života stanovnika Lijevih Štefanki, najbolje znaju oni sami…

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno