Poveži se s nama

Vijesti

Općine Kravarsko, Orle i Pokupsko imaju linije za pitanja i pomoć mještanima

Za sva pitanja, ali pomoć starijim mještanima kojima su potrebne namirnice ili lijekovi…

Objavljeno

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo je niz mjera među kojima se posebno ističe preporuka da se što manje izlazi iz kuće. Sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastaloj situaciji mještani goričkih općina mogu postaviti svojim stožerima civilne zaštite, a pokrenute su i linije na koje se mogu javiti osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica ili lijekova.

Mještani Općine Kravarsko mogu sva svoja pitanja uputiti na e-mail: czkravarsko@gmail.com ili broj: 091/2112-114.  Na isti broj i e-mail mogu se javiti i stariji mještani kojima je potrebna pomoć, ali uz navedene, mogu nazvati i broj 01/6237-022. Što se tiče propusnica, potrebno je ispuniti zahtjev te ga poslati na na e-mail: czkravarsko@gmail.com. Sve one kojima je neophodna propusnica i koji nisu u mogućnosti komunicirati putem e-maila te će osobno doći predati zahtjev, iz Općine Kravarsko mole da se pridržavaju svih propisanih mjera za izbjegavanje socijalnog kontakta.

Mještani Općine Orle svoja pitanja mogu upiti na e-mail: stozercivilnezastiteorle@gmail.com ili info@opcina-orle.hr te brojeve telefona: 01/6239-096, 01/6239-609 te mobitel 091/5897-065. Osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica, lijekova i sl. uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, mogu se javiti na e-mail: info@opcina-orle.hr ili gore navedene broje telefona te mobitel 098/290-594 (Igor Bucina).

U Općini Pokupsko, gdje su registrirane dvije osobe zaražene koronavirusom, mještani koji trebaju pomoć, ali i oni koji se žele informirati o organizaciji života u novonastaloj situaciji, mogu se javiti na e-mail: nacelnik@pokupsko.hr svakim danom od 0-24 sati.

– Članovima Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko u svakom trenutku su vidljivi upiti mještana koji se dostavljaju na ovaj način te će u najkraćem mogućem roku pružiti pomoć, dati informacije i odgovoriti na sva relevantna pitanja – napominju iz Općine Pokupsko te dodaju i broj telefona 01/6266-113 na koji se građani mogu javiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno