Poveži se s nama

Vijesti

Općine Kravarsko, Orle i Pokupsko imaju linije za pitanja i pomoć mještanima

Za sva pitanja, ali pomoć starijim mještanima kojima su potrebne namirnice ili lijekovi…

Objavljeno

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo je niz mjera među kojima se posebno ističe preporuka da se što manje izlazi iz kuće. Sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastaloj situaciji mještani goričkih općina mogu postaviti svojim stožerima civilne zaštite, a pokrenute su i linije na koje se mogu javiti osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica ili lijekova.

Mještani Općine Kravarsko mogu sva svoja pitanja uputiti na e-mail: czkravarsko@gmail.com ili broj: 091/2112-114.  Na isti broj i e-mail mogu se javiti i stariji mještani kojima je potrebna pomoć, ali uz navedene, mogu nazvati i broj 01/6237-022. Što se tiče propusnica, potrebno je ispuniti zahtjev te ga poslati na na e-mail: czkravarsko@gmail.com. Sve one kojima je neophodna propusnica i koji nisu u mogućnosti komunicirati putem e-maila te će osobno doći predati zahtjev, iz Općine Kravarsko mole da se pridržavaju svih propisanih mjera za izbjegavanje socijalnog kontakta.

Mještani Općine Orle svoja pitanja mogu upiti na e-mail: stozercivilnezastiteorle@gmail.com ili info@opcina-orle.hr te brojeve telefona: 01/6239-096, 01/6239-609 te mobitel 091/5897-065. Osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica, lijekova i sl. uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, mogu se javiti na e-mail: info@opcina-orle.hr ili gore navedene broje telefona te mobitel 098/290-594 (Igor Bucina).

U Općini Pokupsko, gdje su registrirane dvije osobe zaražene koronavirusom, mještani koji trebaju pomoć, ali i oni koji se žele informirati o organizaciji života u novonastaloj situaciji, mogu se javiti na e-mail: nacelnik@pokupsko.hr svakim danom od 0-24 sati.

– Članovima Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko u svakom trenutku su vidljivi upiti mještana koji se dostavljaju na ovaj način te će u najkraćem mogućem roku pružiti pomoć, dati informacije i odgovoriti na sva relevantna pitanja – napominju iz Općine Pokupsko te dodaju i broj telefona 01/6266-113 na koji se građani mogu javiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno