Poveži se s nama

Vijesti

Općina Pokupsko subvencionira prehranu osnovnoškolaca i prijevoz studenata

Besplatna prehrana osnovnoškolaca iz obitelji slabijeg imovinskog statusa i 100 kuna subvencije za prijevoz studenata

Objavljeno

Općina Pokupsko subvencionirat će troškove prijevoza svim studentima s prebivalištem na području Općine Pokupsko u iznosu od 100 kuna mjesečno. Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju podnosi se Općini Pokupsko, na posebnom obrascu, uz presliku osobne iskaznice i potvrde o upisu na visokoškolsku ustanovu.

U tekućoj školskoj godini subvencionirat će se i prehrana osnovnoškolaca s prebivalištem na području Općine Pokupsko.

‘Pravo na subvenciju imaju učenici iz domaćinstava koja imaju mjesečni prihod po članu manji od 1663,00 kune. Za ostvarivanje prava na subvenciju potrebno je, uz obrazac zahtjeva, Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Pokupsko dostaviti preslike osobnih iskaznica punoljetnih članova kućanstva, rodnih listova maloljetnih članova, te podatke o svim prihodima svih članova kućanstva, odnosno dokaz da punoljetni članovi nemaju prihoda – poručili su iz Općine.

Općina će sufinancirati sto posto troška prehrane, a novac će se uplaćivati direktno na račun osnovne škole.

Vijesti

Novi escape room u Lukavcu, tema je Halloween

Sudjelovanje je besplatno, ali organizatori mole da donesete čepove koje skupljaju za Udrugu oboljelih od leukemije

Objavljeno

on

Gorički klub mladih pripremio je novi prigodni escape room u dvorcu Lukavec. Ovoga puta tema je Halloween, ekipe trebaju imati od četiri do šest članova, a maskirani escape room će se održati u subotu i nedjelju od 10 do 20 sati.

– Za termine se javite mailom na gorickiklubmladih@gmail.com. Escape room je besplatan, ali bismo vas molili da donesete čepove koje skupljamo za Udrugu oboljelih od leukemije. Na escape roomu je nužno nositi masku, koju slobodno možete ukomponirati u svoj kostim – poručili su iz Goričkog kluba mladih.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Nastavi čitati

Vijesti

Duh stare Gorice na tanjuru: Goričani opet idu “kod Čopa”

Restoran “Chop Old House” otvorio je svoja vrata i na prvu oduševio Goričane. U srcu grada, na Trgu kralja Tomislava 8, spajaju se tradicija i vrhunska gastronomija

Objavljeno

on

Autor

Na ovoj lokaciji, u srcu Gorice, na Trgu kralja Tomislava 8, prije stotinjak godina bila je stara poljoprivredna zadruga. Kako se vlasnik zgrade prezivao Čop, stari Goričani su uvijek govorili ‘idem kod Čopa’. Povezali smo tu tradiciju, malo se modernizirali i tako smo došli do imena restorana, objašnjava nam Dubravko Janković, koji je sa suprugom Jelenom otvorio “Chop Old House”, novi velikogorički restoran.

Dugo su Jankovići imali želju upravo na ovoj lokaciji otvoriti jedan pravi, vrhunski restoran, i time obogatiti gastronomsku ponudu u našem gradu. Sad su tu želju konačno uspjeli i ostvariti.

– Zaključili smo da mladi ljudi u Velikoj Gorici nemaju gdje otići nešto pojesti u ugodnom ambijentu, s prihvatljivim cijenama i klasičnom ponudom jela, serviranih na moderan način. I baš smo željeli to napraviti ovdje, ponuditi takvo nešto u našem gradu. Tu početnu ideju nadopunjavali smo malo po malo i došli do restorana kakvog imamo – priča gazdarica Jelena.

A imaju restoran u kojem je ambijent zaista prekrasan, uređen s gomilom zanimljivih detalja. Imaju i veliku terasu, imaju dovoljno parkirnih mjesta, imaju i VIP prostoriju za poslovne sastanke, imaju i osam soba… I, što je vjerojatno i najvažnije, imaju fenomenalnu hranu, koja nastaje u kuhinji koju vodi Hrvoje Nakić, chef s Michelinovom preporukom i s iskustvom iz nekoliko zagrebačkih restorana.

– Hrvoje je iz velikogoričkog kraja pa ima zadaću i smišljati jela specifična i prikladna za turopoljski kraj. Jelovnik nam je vrlo raznolik, a moj favorit je teleći obraz. To je san snova. Meso je mekano, ukusno, a to je i nešto što nas izdvaja, što nitko drugi nema – kazala je Jelena.

Roštilj, tjestenine iz kućne radinosti, rižota, toplo-hladne salate, riba, burgeri, dječji meniji… Sve je to u ponudi “Chop Old Housea”, koji radnim danima ima i povoljnu ponudu gableca, dok se nedjeljom nudi ručak po povoljnijim cijenama…

A sve to događa se u zgradi koja je dio povijesti ovoga grada, na vrlo atraktivnoj lokaciji, u samom središtu grada.

– Danas je ova zgrada u vlasništvu obitelji Večković, kojoj zahvaljujemo što su nam omogućili da u srcu grada provedemo svoju viziju u djelo, pogotovo gospodinu Milanu Večkoviću, koji više nije s nama i nažalost nije dočekao otvorenje restorana – ističu supružnici Janković.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Radovi pri kraju, parkiralište u Pucekovićevoj imat će 98 parkirnih mjesta

Objavljeno

on

Novih 98 parkirališnih mjesta na 4.200 kvadrata uz Ulicu Josipa Pucekovića trebali bi riješiti probleme brojnih Goričana koji moraju u Dom zdravlja. Pojednostavit će to i život roditeljima vrtićke djece koji će se tu nakratko moći zaustaviti kako bi dijete odveli ili pokupili iz vrtića. U videu pogledajte što je još preostalo od radova.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno