Poveži se s nama

Vijesti

Općina Lekenik: Crvenu naljepnicu ima 51 objekt

Dvije ceste su i dalje zatvorene za sav promet, a 42 obitelji su u privremenom smještaju

Objavljeno

Do danas ujutro Općina Lekenik zaprimila je 1.240 zahtjeva za pregled statičara, a obrađeno je 510 takvih zahtjeva. Trenutno, crvenu naljepnicu ima 51 objekt, žutu oznaku ima ih 162, a zelenu 288. Bijelu naljepnicu dobilo je samo devet objekata na području Lekenika.

– Situacija se s naknadnim potesima mijenja. Kako statičari prolaze, dolaze nam i novi podaci. Trenutno imamo zaprimljena 92 zahtjeva za kontejnere, a od toga 21 ima oznaku crveno. Riješili smo 42 zahtjeva za privremeni smještaj, što kroz kontejnere, a što kroz kamp-kućice kroz privatne donacije s područja cijele Hrvatske – kazao je Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik.

Veliki problem trenutno predstavljaju i dvije zatvorene ceste. Jedna je u naselju Letovanić, a druga u mjestu Stari Brod.

– Ulice su devastirane, posebno Ulica 100. brigade u Letovaniću koju je potpuno razvalio onaj veliki potres od 6.2. U suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom prometa, angažirali smo geologa da vidimo postoji li mogućnost sanacije te ceste. Uključene su i Hrvatske vode. Obje su zatvorene za sav promet i molim mještane da ne prometuju njima. Promptno ćemo ih rješavati – ispričao je Perović

Putem mjesnih odbora, Općina Lekenik je podijelila zahtjeve za prijavu štete, statičara i za građevinski materijal za hitne intervencije, pa svi koji to ne mogu učiniti online, putem općinske intenetske stranice, moći će to napraviti i ispunjavanjem ‘fizičkih’ obrazaca.

Dodajmo i kako je Općina Lekenik otvorila i račun za donacije, a svi koji žele pomoći stradalima u potresu na ovom području informacije o tome mogu pronaći OVDJE.

Foto: TZ Općine Lekenik

 

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno