Poveži se s nama

Vijesti

Okušajte se u starim seoskim igrama

Nošenje jaja na žlici, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena i potezanje užeta samo su dio disciplina u kojima se možete natjecati u Kobiliću

Objavljeno

U mjestu Kobilić u nedjelju će se održati natjecanje u starim seoskim igrama. Natjecatelji će se moći okušati u utrci parova, skakanju u vreći, bistričkom ringišpilu, skoku u dalj, nošenju jajeta na žlici, pretakalu, vožnji tački, bacanju kamena i potezanju užeta. Ekipe se mogu prijaviti do 20. kolovoza u 10 sati. Pojedina ekipa može imati maksimalno pet članova, a kotizacija po ekipi iznosi 50 kuna.

Seoske igre održat će se na terenu Nogometnog kluba „Vatrogasac“, a prva natjecanja počinju u 10 sati. Za sudionike i navijače organizatori pripremaju besplatni grah s kobasicama.

Uz ovo natjecanje, održat će se i natjecanje za djecu. Najmlađi će svoje vještine imati priliku pokazati u posebnim igrama pripremljenim upravo za njih, a najbolje očekuju i prigodne nagrade.

Nedjeljni sportsko-zabavni  program održat će se povodom obilježavanja Dana mjesta Kobilić. U organizaciju manifestacije, uz Vijeće mjesnog odbora, uključili su se i Udruga umirovljenika Kobilić, DVD Kobilić te NK „Vatrogasac“.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno