Poveži se s nama

Vijesti

Okušajte se u starim seoskim igrama

Nošenje jaja na žlici, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena i potezanje užeta samo su dio disciplina u kojima se možete natjecati u Kobiliću

Objavljeno

U mjestu Kobilić u nedjelju će se održati natjecanje u starim seoskim igrama. Natjecatelji će se moći okušati u utrci parova, skakanju u vreći, bistričkom ringišpilu, skoku u dalj, nošenju jajeta na žlici, pretakalu, vožnji tački, bacanju kamena i potezanju užeta. Ekipe se mogu prijaviti do 20. kolovoza u 10 sati. Pojedina ekipa može imati maksimalno pet članova, a kotizacija po ekipi iznosi 50 kuna.

Seoske igre održat će se na terenu Nogometnog kluba „Vatrogasac“, a prva natjecanja počinju u 10 sati. Za sudionike i navijače organizatori pripremaju besplatni grah s kobasicama.

Uz ovo natjecanje, održat će se i natjecanje za djecu. Najmlađi će svoje vještine imati priliku pokazati u posebnim igrama pripremljenim upravo za njih, a najbolje očekuju i prigodne nagrade.

Nedjeljni sportsko-zabavni  program održat će se povodom obilježavanja Dana mjesta Kobilić. U organizaciju manifestacije, uz Vijeće mjesnog odbora, uključili su se i Udruga umirovljenika Kobilić, DVD Kobilić te NK „Vatrogasac“.

Vijesti

Kurilovčani sutra obilježavaju Dan svoje gradske četvrti

Obilježava se i 20 godina od otkrivanja spomenika poginulim Kurilovčanima u Spomen parku Kurilovec

Objavljeno

on

Mještani Kurilovca sutra će obilježiti Dan svoje gradske četvrti. Prisjetit će se prvih žrtava velikosrpske agresije u Velikoj Gorici i 15 poginulih mještana Kurilovca u Domovinskom ratu.

Program počinje u 17 sati paljenjem svijeća i molitvom kod spomen-obilježja u Sajmišnoj ulici. U 17,45 sati u Spomen parku Kurilovec bit će položeni vijenci i održan prigodni komemorativni program, a u 18,15 sati služit će se sveta misa.

Ove godine obilježava se i 20 godina od otkrivanja spomenika poginulim Kurilovčanima u Spomen parku Kurilovec, spomenika koji su svojim radom i financijskim donacijama podigli sami Kurilovčani”,  poručili su organizatori.

 

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Vikendice opet zanimljive lopovima

Ukradeni benzinski agregat, solarna lampa i alkohol vrijedan nekoliko tisuća kuna

Objavljeno

on

Na meti provalnika našle su se dvije vikendice na širem goričkom području. Prva provala dogodila se u Čičkoj Poljani, a iz vikendice lopov je ukrao benzinski agregat i jednu solarnu lampu. Šteta je procijenjena na 1200 kuna.

Druga provala dogodila se u Velikoj Buni. Lopov je iz vikendice ukrao veću količinu alkoholnog pića. Šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Velikogoričan Filip Marijanović (19) dobio je stipendiju prestižnog Sveučilišta Cambridge, nagradili su ga gorički rotarijanci

Filip je drugi najnagrađivaniji učenik na domaćim i međunarodnim natjecanjima u povijesti Hrvatske

Objavljeno

on

Rotary klub Velika Gorica uručio je stipendiju Filipu Marijanoviću, 19-godišnjem Velikogoričanu koji uskoro odlazi studirati fiziku na prestižni Cambridge.
Filip je drugi najnagrađivaniji učenik na domaćim i međunarodnim natjecanjima u povijesti Hrvatske.

“Do sada sam sudjelovao na šest međunarodnih natjecanja. To su bile pet olimpijada iz fizike, a jedna iz astronomije i astrofizike i na njima sam osvojio tri brončane i jednu srebrnu medalju. Sada sam dobio poziv na Cambridge, što me izuzetno veseli. Zahvaljujem Rotary klubu Velika Gorica koji mi je i prošle godine dao jednokratnu novčanu pomoć za moje postignute rezultate, a što mi je pomoglo u školovanju”, kaže Filip.

20.09.2018. Filip Marijanović primio stipendiju Rotary kluba Velika Gorica. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Cambridge je jedno od najboljih svjetskih sveučilišta kada je u pitanju fizika i Filip će učiti od najboljih profesora. To je izniman uspjeh mladog Velikogoričana kojem je samo nebo granica.

“Prvu godinu sam upisao prirodne znanosti, izučavat ću informatiku, materijale i fiziku, a onda ću vidjeti što će donijeti vrijeme”.

20.09.2018. Filip Marijanović primio stipendiju Rotary kluba Velika Gorica. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Predsjednik Rotary kluba Velika Gorica Siniša Drobnjak ističe kako već godinama potiču izvrsnost kod mladih Velikogoričana, među kojima je i Filip.

“U proteklih nekoliko godina 12 djece smo poslali na jednogodišnje školovanje u Ameriku. Filip Marijanović je izuzetno perspektivan učenik, također je naš stipendist. Nedavno je sve nas ugodno iznenadio da je dobio stipendiju Cambridgea, na što smo iznimno ponosni. Već smo kontaktirali Rotary klub Cambridge i kolege zamolili da mu nastave pomagati”, kazao je Drobnjak.

Nastavi čitati
MEGA
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
EUROHERC

Reporter 375 – 06.09.2018.


Izdvojeno