Poveži se s nama

HOTNEWS

Održana zanimljiva sjednica!

Objavljeno

Danas je bilo posebno zanimljivo na Dječjem vijeću. Kad se radi o djeci, pitanja koja su postavili bila su direktna i iskrena, a takve odgovore su i dobili. Naime, u sklopu Dječjeg tjedna, već tradicionalno jedan dan je posvećen i Dječjem vijeću čiji članovi postavljaju pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim zamjenicima.

Između ostalog, malog Nikolu zanimalo je hoće li i ove godine biti omogućeno klizanje u parku dr. Franje Tuđmana, na što je gradonačelnik potvrdno odgovorio te najavio kako će biti i dodatnih sadržaja. Bit će napravljena prava zimska bajka, omogućeno će biti grudanje kao i natjecanje u izradi snjegovića.

Ono što odrasli misle, mali govore…u ovom slučaju postavili su pitanje što je s bazenom u Velikoj Gorici. Projekt bazena je spreman, a u Gradu vjeruju kako će se on naći u proračunu za idući godinu. Za početak je u planu izgradnja zatvorenog bazena, jednog za odrasle i jednog za djecu, a nalazio bi se pored srednjih škola. U budućnosti se planira, pored njega, izgradnja i otvorenih bazena.

Mihaela iz OŠ Vukovina zanimalo je kad će se napokon krenuti u izgradnju staze od Starog Čića do Velike Gorice. Gradonačelnik je objasnio kako se prvo moraju napraviti projekti, ishoditi potrebne dozvole i osigurati potrebna sredstva. Trenutno pregovaraju s vlasnicima parcela, odnosno zemljišta preko kojih bi ta staza trebala ići.

Od svih pitanja, nama je bilo najzanimljivije ono male Brigite iz dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki. Naime, upitala je gradonačelnika kad će se doći igrati u vrtić 🙂

„Što se mene tiče, možemo se ići igrati čim završimo s pitanjima“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić te pozvao sve koji još nisu bili u vrtiću u Velikoj Mlaki da slobodno dođu i pogledaju najmoderniji vrtić u Hrvatskoj.

Moramo priznati da gradonačelniku nije bilo lako, jer su mu djeca postavila oko 20 teških pitanja. Osim njega, na pitanja su odgovarali i zamjenik Ervin Kolarec i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno