Poveži se s nama

HOTNEWS

Održana zanimljiva sjednica!

Objavljeno

Danas je bilo posebno zanimljivo na Dječjem vijeću. Kad se radi o djeci, pitanja koja su postavili bila su direktna i iskrena, a takve odgovore su i dobili. Naime, u sklopu Dječjeg tjedna, već tradicionalno jedan dan je posvećen i Dječjem vijeću čiji članovi postavljaju pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim zamjenicima.

Između ostalog, malog Nikolu zanimalo je hoće li i ove godine biti omogućeno klizanje u parku dr. Franje Tuđmana, na što je gradonačelnik potvrdno odgovorio te najavio kako će biti i dodatnih sadržaja. Bit će napravljena prava zimska bajka, omogućeno će biti grudanje kao i natjecanje u izradi snjegovića.

Ono što odrasli misle, mali govore…u ovom slučaju postavili su pitanje što je s bazenom u Velikoj Gorici. Projekt bazena je spreman, a u Gradu vjeruju kako će se on naći u proračunu za idući godinu. Za početak je u planu izgradnja zatvorenog bazena, jednog za odrasle i jednog za djecu, a nalazio bi se pored srednjih škola. U budućnosti se planira, pored njega, izgradnja i otvorenih bazena.

Mihaela iz OŠ Vukovina zanimalo je kad će se napokon krenuti u izgradnju staze od Starog Čića do Velike Gorice. Gradonačelnik je objasnio kako se prvo moraju napraviti projekti, ishoditi potrebne dozvole i osigurati potrebna sredstva. Trenutno pregovaraju s vlasnicima parcela, odnosno zemljišta preko kojih bi ta staza trebala ići.

Od svih pitanja, nama je bilo najzanimljivije ono male Brigite iz dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki. Naime, upitala je gradonačelnika kad će se doći igrati u vrtić 🙂

„Što se mene tiče, možemo se ići igrati čim završimo s pitanjima“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić te pozvao sve koji još nisu bili u vrtiću u Velikoj Mlaki da slobodno dođu i pogledaju najmoderniji vrtić u Hrvatskoj.

Moramo priznati da gradonačelniku nije bilo lako, jer su mu djeca postavila oko 20 teških pitanja. Osim njega, na pitanja su odgovarali i zamjenik Ervin Kolarec i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno