Poveži se s nama

HOTNEWS

Održana 17. sjednica Županijske skupštine

Objavljeno

Vijećnici Županijske skupštine Zagrebačke županije svoju 17.sjednicu završili su, mogli bi smo reći u rekordnom roku. Nakon aktualnog sata, sve točke dnevnog reda, njih 8, izglasane su za manje od sat vremena. Donesena je tako Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju županijskog proračuna te su vijećnici, među ostalim, donijeli odluku o dodjeli županijskih javnih priznanja. Nagrade će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije 15. srpnja. Osim toga, prihvaćena su izvješća o poslovanju trgovačkih društava u 2015. godini kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Regionalna razvojna agencija, Vodoopskrba i odvodnja, Distributivni centar za voće i povrće, trgovačko društvo Gospodarenje otpadom i Županijske ceste u prethodnoj su godini poslovale pozivitno.

 

Na Aktualnom satu vijećnici su ukupno postavili 12 pitanja. Zanimalo ih je kolika je procijenjena šteta od posljedica elementarne nepogode uzrokovane mrazom koja je pogodila područje županije u svibnju. Uz to, postavljali su pitanja vezana uz rekonstrukciju županijske ceste od Graberja Ivaničkog do Križa. Neka od pitanja bila su i koliko je novca osigurano za Udruge koje provode programe i projekte zaštite okoliša i prirode; koje programe i mjere provodi županija kako bi se pripremilo što više projekata koji će se sufinancirati iz sredstava Europske unije, energetska učinkovitost zgrada. Zanimalo ih je i koliko je branitelja dobilo mogućnost liječenja u Naftalanu te jesu li već popunjeni kapaciteti i drugo.

 

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno