Poveži se s nama

Vijesti

Održan prvi samostalni koncert dječjih skupina KUD-a Stari grad Lukavec

Objavljeno

Sve dok  je djece koja s radošću  sviraju, pjevaju i plešu u mnogim društvima diljem Turopolja za očuvanje tradicije nema straha. Pokazale su to i  dječje  skupine KUD-a Stari grad Lukavec koje su prošlog vikenda održale  svoj prvi samostalni koncert.

Koncert je prvenstveno bio posvećen prikazu naučenog tamburaških skupina, a jednom plesnom točkom nadopunila ga je dječja plesačka sekcija izvođenjem koreografije „Mi smo djeca vesela“.

„S malim tamburašima počeli smo raditi prije dvije godine. Školu tambure pokrenuli smo s našim sumještaninom, Željkom Grozajem, kojeg su djeca prihvatila i sa zadovoljstvom počela učiti prve trzaje i taktove na tamburi. Dvije godine kasnije, imamo dvije tamburaške skupine, s ukupno 21 djetetom. Izuzetno sam ponosan na njihov rad i siguran da budućnost našega KUD-a nije upitna.“ -izjavio je na kraju koncerta predsjednik Stjepan Šajnović.

Koncertom u trajanju od sat vremena, mali su tamburaši pokazali naučeno u proteklom razdoblju. Svirali su i tradicionalne folklorne napjeve, ali i nešto „za svoju dušu“.

„Uče brzo i dobri su, pokazuju volju i zanimanje i puno smo napravili u ove dvije godine.“ – istaknuo je voditelj škole Željko Grozaj.

Prostor Društvenog doma Lukavec bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno