Poveži se s nama

Vijesti

Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi

Objavljeno

Konačni rezultati Državne mature su razlog zbog kojeg maturanti Gimnazije Velika Gorica dobivaju svoje maturalne svjedodžbe u drugoj polovici srpnja, tako da su im svjedodžbe za školsku 2014./2015. godinu uručene u srijedu, 22. srpnja. Iako je ljeto u punom tijeku i sezona odlazaka na more na vrhuncu, četiri razreda su se, unatoč ranom terminu (08.00 sati), na uručenje odazvali skoro u kompletnom sastavu.

Pedagoginja prof. Olieta Horvat Kardoš nakratko je prekinula godišnji odmor da bi administrativno odradila završni čin maturanata. O sjajnim rezultatima učenika kazala je: ”U skladu s Europskim trendovima, Gimnazija Velika Gorica je redefinirala ciljeve školskog odgojno-obrazovnog djelovanja i reorganizirala načine i modele poučavanja. Cjelovit odgoj i obrazovanje naših učenika u modernom, demokratskom, poduzetničkom pluralnom društvu temeljna je svrha planiranja i programiranja odgojno-obrazovnih ishoda u ovoj školskoj godini. Koristeći suvremene obrazovne tehnologije integrirali smo suvremeno koncipiran program učenja kroz suradničko i iskustveno učenje. Učenjem i stvaranjem pojedinac mijenja sebe i svoju okolinu. Stvaranjem pozitivnog ozračja, individualno i grupno podržavamo naše učenike, roditelje i sve odgojno obrazovne čimbenike. Potičemo i međunarodnu mobilnost nastavnika i učenika.Tijekom godine pripremali smo učenike za odgovorno suočavanje sa životnim izazovima u svijetu brzih promjena.Stečena znanja i kompetencije osigurali su našim učenicima ravnopravno participiranje u modernom, demokratskom, pluralnom društvu. Ponosni smo na rezultate naših učenika nakon provedbe Državne mature, nastavit ćemo osluškivati potrebe učenika i svi zajedno raditi na popularizaciji važnosti znanja na svim razinama”.

Ljerka Bačurin, prof. Engleskog jezika i voditeljica nastave izdiktirala je imena učenika Gimnazije Velika Gorica koji su u ljetnom roku školske godine 2014./2015. pokazali izvrsne rezultate na Državnoj maturi.

Najbolji u generaciji po predmetima: Georghe Beta (4d) – 1.mjesto: Fizika – riješio ispit sa stopostotnom točnošću, Lana Kuštrak (4a) – 5. Mjesto u državi iz  likovne umjetnosti; Marko Karlović (4c) – 10. mjesto iz biologije, Ana-Marija Senfner (4c) – 7. mjesto iz sociologije.

Ljudevit Bučanac (4a) i Filip Vrbanc (4b) položili su sve ispite Državne mature odličnim uspjehom. Ispit slušanja i esej iz Engleskoga jezika na višoj razini stopostotno su riješili: Fran Rašić (4a), Nikolina Lukić (4a), Kristina Rak (4a), Tea Konstein (4a), Paula Čivrak (4b) i Petra Kovačić (4d).

Upise na Medicinski fakultet ostvarila su dva učenika Gimnazije, plasirali su se među prvih deset: Andro Vujević bio je drugi, a Marko Karlović peti. Andro Vujević je sve ispite državne mature položio na višoj razini.

galerija fotografija: 

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi 2015″]

Sport

Igrač Dinama Hidrela opustošio lokalnu kladionicu

Dečko je za 4 osvojio oko 20 tisuća kuna, bome lijepa Božićnica

Objavljeno

on

U županijskom prvoligašu Dinamu Hidrelu, kojeg kao predsjednica vodi dama Ivana Cesarec, nikad nije dosadno. Igrači pauziraju što se travnjaka i lopte tiče ali pobjeđuju na drugim frontovima. U tekućem tjednu glavna tema u Novom Čiču je “čišćenje” lokalne kladionice koja egzistira u sklopu ugostiteljskog lokala u vlasništvu prije prvoligaškog golgetera Dubravka Hrkovca. Jedan igrač Dinama, koji je poželio ostati anoniman, odigrao je više od 10 parova i uložio 4 kune. Majstor je pogodio sve i “pokupio” oko 20 tisuća! Čestitamo, zaista simpatična Božićnica. Nadamo se samo da sad predsjednica kluba gospođa Ivana neće u istragu tko je taj meštar i umanjiti hranarinu za prosinac. Objavljujemo fotografiju momčadi pa neka razmišlja, a možda dotični i nije na fotki jer tog dana nije igrao, ha ha..?

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Vrtićanci iz Cicibana prikazali lucijske običaje

Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja

Objavljeno

on

Povodom proslave blagdana svete Lucije u Dječjem vrtiću Ciciban organiziran je prigodni program. Dječica su nam otkrila neke činjenice vezane uz proslavu zaštitnice Velike Gorice i Turopolja. Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja. Tako su djeca iz njemačkog programa prikazali njemačke običaje, a ona iz engleskog programa, naravno engleske običaje. Sve ih je spojila ideja svjetlosti koja će obasjati predstojeće blagdane.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno