Poveži se s nama

Vijesti

Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi

Objavljeno

Konačni rezultati Državne mature su razlog zbog kojeg maturanti Gimnazije Velika Gorica dobivaju svoje maturalne svjedodžbe u drugoj polovici srpnja, tako da su im svjedodžbe za školsku 2014./2015. godinu uručene u srijedu, 22. srpnja. Iako je ljeto u punom tijeku i sezona odlazaka na more na vrhuncu, četiri razreda su se, unatoč ranom terminu (08.00 sati), na uručenje odazvali skoro u kompletnom sastavu.

Pedagoginja prof. Olieta Horvat Kardoš nakratko je prekinula godišnji odmor da bi administrativno odradila završni čin maturanata. O sjajnim rezultatima učenika kazala je: ”U skladu s Europskim trendovima, Gimnazija Velika Gorica je redefinirala ciljeve školskog odgojno-obrazovnog djelovanja i reorganizirala načine i modele poučavanja. Cjelovit odgoj i obrazovanje naših učenika u modernom, demokratskom, poduzetničkom pluralnom društvu temeljna je svrha planiranja i programiranja odgojno-obrazovnih ishoda u ovoj školskoj godini. Koristeći suvremene obrazovne tehnologije integrirali smo suvremeno koncipiran program učenja kroz suradničko i iskustveno učenje. Učenjem i stvaranjem pojedinac mijenja sebe i svoju okolinu. Stvaranjem pozitivnog ozračja, individualno i grupno podržavamo naše učenike, roditelje i sve odgojno obrazovne čimbenike. Potičemo i međunarodnu mobilnost nastavnika i učenika.Tijekom godine pripremali smo učenike za odgovorno suočavanje sa životnim izazovima u svijetu brzih promjena.Stečena znanja i kompetencije osigurali su našim učenicima ravnopravno participiranje u modernom, demokratskom, pluralnom društvu. Ponosni smo na rezultate naših učenika nakon provedbe Državne mature, nastavit ćemo osluškivati potrebe učenika i svi zajedno raditi na popularizaciji važnosti znanja na svim razinama”.

Ljerka Bačurin, prof. Engleskog jezika i voditeljica nastave izdiktirala je imena učenika Gimnazije Velika Gorica koji su u ljetnom roku školske godine 2014./2015. pokazali izvrsne rezultate na Državnoj maturi.

Najbolji u generaciji po predmetima: Georghe Beta (4d) – 1.mjesto: Fizika – riješio ispit sa stopostotnom točnošću, Lana Kuštrak (4a) – 5. Mjesto u državi iz  likovne umjetnosti; Marko Karlović (4c) – 10. mjesto iz biologije, Ana-Marija Senfner (4c) – 7. mjesto iz sociologije.

Ljudevit Bučanac (4a) i Filip Vrbanc (4b) položili su sve ispite Državne mature odličnim uspjehom. Ispit slušanja i esej iz Engleskoga jezika na višoj razini stopostotno su riješili: Fran Rašić (4a), Nikolina Lukić (4a), Kristina Rak (4a), Tea Konstein (4a), Paula Čivrak (4b) i Petra Kovačić (4d).

Upise na Medicinski fakultet ostvarila su dva učenika Gimnazije, plasirali su se među prvih deset: Andro Vujević bio je drugi, a Marko Karlović peti. Andro Vujević je sve ispite državne mature položio na višoj razini.

galerija fotografija: 

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi 2015″]

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno