Poveži se s nama

Vijesti

Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi

Objavljeno

Konačni rezultati Državne mature su razlog zbog kojeg maturanti Gimnazije Velika Gorica dobivaju svoje maturalne svjedodžbe u drugoj polovici srpnja, tako da su im svjedodžbe za školsku 2014./2015. godinu uručene u srijedu, 22. srpnja. Iako je ljeto u punom tijeku i sezona odlazaka na more na vrhuncu, četiri razreda su se, unatoč ranom terminu (08.00 sati), na uručenje odazvali skoro u kompletnom sastavu.

Pedagoginja prof. Olieta Horvat Kardoš nakratko je prekinula godišnji odmor da bi administrativno odradila završni čin maturanata. O sjajnim rezultatima učenika kazala je: ”U skladu s Europskim trendovima, Gimnazija Velika Gorica je redefinirala ciljeve školskog odgojno-obrazovnog djelovanja i reorganizirala načine i modele poučavanja. Cjelovit odgoj i obrazovanje naših učenika u modernom, demokratskom, poduzetničkom pluralnom društvu temeljna je svrha planiranja i programiranja odgojno-obrazovnih ishoda u ovoj školskoj godini. Koristeći suvremene obrazovne tehnologije integrirali smo suvremeno koncipiran program učenja kroz suradničko i iskustveno učenje. Učenjem i stvaranjem pojedinac mijenja sebe i svoju okolinu. Stvaranjem pozitivnog ozračja, individualno i grupno podržavamo naše učenike, roditelje i sve odgojno obrazovne čimbenike. Potičemo i međunarodnu mobilnost nastavnika i učenika.Tijekom godine pripremali smo učenike za odgovorno suočavanje sa životnim izazovima u svijetu brzih promjena.Stečena znanja i kompetencije osigurali su našim učenicima ravnopravno participiranje u modernom, demokratskom, pluralnom društvu. Ponosni smo na rezultate naših učenika nakon provedbe Državne mature, nastavit ćemo osluškivati potrebe učenika i svi zajedno raditi na popularizaciji važnosti znanja na svim razinama”.

Ljerka Bačurin, prof. Engleskog jezika i voditeljica nastave izdiktirala je imena učenika Gimnazije Velika Gorica koji su u ljetnom roku školske godine 2014./2015. pokazali izvrsne rezultate na Državnoj maturi.

Najbolji u generaciji po predmetima: Georghe Beta (4d) – 1.mjesto: Fizika – riješio ispit sa stopostotnom točnošću, Lana Kuštrak (4a) – 5. Mjesto u državi iz  likovne umjetnosti; Marko Karlović (4c) – 10. mjesto iz biologije, Ana-Marija Senfner (4c) – 7. mjesto iz sociologije.

Ljudevit Bučanac (4a) i Filip Vrbanc (4b) položili su sve ispite Državne mature odličnim uspjehom. Ispit slušanja i esej iz Engleskoga jezika na višoj razini stopostotno su riješili: Fran Rašić (4a), Nikolina Lukić (4a), Kristina Rak (4a), Tea Konstein (4a), Paula Čivrak (4b) i Petra Kovačić (4d).

Upise na Medicinski fakultet ostvarila su dva učenika Gimnazije, plasirali su se među prvih deset: Andro Vujević bio je drugi, a Marko Karlović peti. Andro Vujević je sve ispite državne mature položio na višoj razini.

galerija fotografija: 

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Odlični rezultati gimnazijalaca na Državnoj maturi 2015″]

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno