Poveži se s nama

Vijesti

Odgovor Zagrebačkog Holdinga o pješačkom prijelazu u Odri

Objavljeno

Na jučerašnju situaciju na prometnicama koje je zatrpao snijeg reagirala je naša čitateljica koja radi u Buzinu. Naime požalila se na neočišćen pješački prijelaz od autobusnog stajališta Odra do druge strane preko autoputa. Kako je navela, zbog neočišćene staze pješaci su prisiljeni hodati po cesti uz ostala vozila. Pitanje smo proslijedili Zagrebačkim cestama, podružnici Zagrebačkog holdinga koje su zadužene za održavanje tog dijela prometnice, a evo i odgovora rukovoditelja Službe za odnose s javnošću i marketing Vlade Suša : “Ako sam uspio dobro detektirati lokaciju na koju se čitateljica referira radi se o prijelazu preko Velikogoričke ceste ispod autoputa. Zagrebačke ceste zadužene su za čišćenje prometnica, a po svemu sudeći Vaša čitateljica misli na prilazne dijelove samom pješačkom prijelazu. Velikogorička cesta spada u prvi prioritet i nekoliko puta je bila čišćena tijekom vikenda. Također, navodi Suša “Iz njenog pitanja se da iščitati da su ceste očišćene jer citiram „Pješaci su prisiljeni hodati po cesti“. Tako da će prilazni dio, očito, morati čekati proljeće ili nekog drugog tko je zadužen za lokalne ceste, odnosno same građane koji možda ipak uzmu stvar u svoje ruke.

Vijesti

Na radionici u Buševcu saznajte kako za svoju ideju ili projekt dobiti sredstva iz EU fondova

O svom iskustvu govorit će aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp

Objavljeno

on

Ogranak seljačke sloge Buševec poziva na “Radionicu na temu participativnog upravljanja i uključivanja lokalne zajednice s primjerima dobre prakse”. Prilika je to za sve koji bi se svojim idejama i programima željeli uključiti u povlačenje sredstava iz EU fondova da iz prve ruke, od aktivistice iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, saznaju kako oni to rade. Također, prisutne će upoznati s projektom OSS-a “Buš-Eko?!”.

Radionica će se održati u Domu kulture u Buševcu u ponedjeljak, a počinje u 18 sati. Obavezna najava telefonom ili e-mailom: 098/971 22 73 ili irena.rozic@oss-busevec.hr.

Nastavi čitati

Vijesti

Učenici i djelatnici OŠ Eugena Kvaternika za pučku kuhinju prikupili 400 kilograma hrane

Humanitarnom akcijom obilježili su Dan kruha i Dječji tjedan

Objavljeno

on

OŠ Eugena Kvaternika ove je godine Dan kruha i Dječji tjedan obilježila humanitarnom akcijom dobrovoljnog skupljanja hrane za pučku kuhinju Misionarki ljubavi, sestre koje je osnovala Majka Terezija, u Jukićevoj ulici 24 u Zagrebu. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici škole (matične i područnih škola).

Foto: OŠ Eugena Kvaternika

– Kako se ovih dana proslavio i Svjetski dan misija, Dan siromaha te i dan proglašenja Majke Terezije svetom i blaženom odlučili smo prikupljenu hranu darovati upravo toj pučkoj kuhinji u Zagrebu. Pučka kuhinja brine za beskućnike i siromahe grada Zagreba. U humanitarnoj akciji prikupljeno je između 350 i 400 kilograma hrane. Hvala svima koji su sudjelovali daru od srca, daru koji srce dira – kazala je vjeroučiteljica Martina Filipović.

Nastavi čitati

Vijesti

Kroz Medijski podsjetnik za roditelje saznajte sve o utjecaju medija na djecu

Pohađanje programa je besplatno

Objavljeno

on

U Centru za djecu, mlade i obitelj traju upisi u novi ciklus programa za roditelje pod nazivom “Medijski podsjetnik za roditelje”. Cilj programa je informirati roditelje i osvijestiti utjecaj medija na djecu koja pohađaju od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali i na sve članove obitelji. Program se odvija u maloj grupi kroz pet susreta koji se održavaju četvrtkom od 17 do 18.30 sati. Pohađanje je besplatno.

Planirani početak grupe je 5. studeni, a sudjelovati mogu jedan ili oba roditelja čija djeca imaju od 7 do 10 godina. Grupu vode stručne suradnice Sandra Matijević, Jelena Kos i Marija Marelja. Prijave se primaju do 2.studenog.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno