Poveži se s nama

Vijesti

Odgođen Turopoljski Chill & Grill, novi termin u kolovozu ili rujnu

Do tada će prošlogodišnji pobjednici, Klub mladih općine Orle, zadržati titulu najboljih grill majstora u Turopolju i Posavini

Objavljeno

Pandemija koronavirusa odgodila je i 4. Turopoljski Chill & Grill u Etno naselju Novo Čiče, koji se trebao održati 23. svibnja. No, predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak, koji uz potporu Grada i Turističke zajednice Grada Velike Gorice organizira ovo događanje, kazao je kako događaj ipak planiraju za kolovoz ili rujan. Do tada, prošlogodišnji pobjednici, Klub mladih općine Orle zadržat će titulu najboljih grill majstora u Turopolju i Posavini.

– COVID -19 na žalost poremetio je predviđena događanja u Etno naselju Novo Čiče. Svi vjerujemo brzom okupljanju i druženju, a do tad poradite na kulinarskom umijeću kako bi vaš pripremljeni roštilj pridobio najbolje ocjene stručnog žirija – rekao je Duvnjak.

Vijesti

Umirovljenici u općini Orle dobit će uskrsnice

Ovisno o primanjima, iznos uskrsnice je 200 ili 300 kuna

Objavljeno

on

Općina Orle svojim će umirovljenicima isplatiti uskrsnice. Oni čija mirovina iznosi do 1.000 kuna dobit će 300 kuna, a oni koji primaju od 1.000 do 2.000 kuna mirovine, uskrsnica će iznostiti 200 kuna. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

– Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, a povodom nadolazećeg Uskrsa, načelnik je donio odluku o isplati uskrsnice umirovljenicima. Kako bi ostvarili pravo na dodjelu uskrsnice, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su prilikom preuzimanja uskrsnice dostavitii spunjeni obrazac zahtjeva s osobnim podacima umirovljenika te odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO o isplati mirovine za prethodni mjesec – objasnili su iz Općine Orle.

Isplata uskrsnice trajat će od 22. do 31. ožujka, od 09 do 14 sati, u prostorijama Općine Orle.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Gorički vijećnici sastali se posljednji put, kako do potpora u turizmu, 15.izdanje VG brass festivala…

Objavljeno

on

U 123 izdanju emisije City puls donosimo vam izvješće s posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice u ovom sazivu, što će sve Zagrebačka županija financirati bespovratnim potporama u turizmu, traju prijave na natječaj “Rudolf Perešin”, a doznajte i što nas čeka na ovogodišnjem 15.jubilarnom izdanju VG brass festivala…

Nastavi čitati

Vijesti

Ponovo su uspjeli: Gorička hitna pomoć dobit će prijenosni EKG aparat

VG Legacy ekipa prikupila je dovoljno novaca kako bi opremila hitnu pomoć

Objavljeno

on

Gorički humanitarci VG Legacy uspješno su završili još jednu u nizu svojih akcija. Iako su akciju za opremanje velikogoričke Hitne pomoći započeli još prije nego što je razorni potres pogodio područje Petrinje, 29. prosinca fokus se prebacio na tragediju koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

– Na našu veliku žalost, 29. prosinca u 12:19 sve se promijenilo i naš fokus se prebacio na pogođena područja te se s tom odlukom složilo i kompletno vodstvo VG Hitne koji su čak i izrazili želju da se sredstva skupljena za opremanje vozila hitne pomoći prebace za potrebite u pogođenim područjima. No, zakonski okviri to ne dozvoljavaju jer je način provedbe humanitarne akcije vrlo striktan i treba ga se pridržavati. U konačnici, mi smo sretni da će u vozilima velikogoričke Hitne biti prvi prijenosni EKG aparat, koji će spasiti puno života a za sve to ste zaslužni vi, donatori – objavili su iz VG Legacyja te dodali kako je uplata obavljena, a EKG će stiži kroz tri tjedna.

Podsjetimo, dio sredstava ekipa je skupila na akcijama u sklopu Gastro Turopolja, prodajom adventskih vijenaca, a ostatak su donirali građani. Ukupno su za aparat koji spašava živote humanitarci skupili 20 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno