Poveži se s nama

Vijesti

Odabrani izvođači radova na projektu Aglomeracija Velika Gorica

Gradonačelnik najavio kako bi radovi mogli početi već do kraja ove godine

Objavljeno

Završen je postupak odabira izvođača na najvećem projektu u povijesti grada – rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje “Aglomeracija Velika Gorica”, pohvalio se danas na svojoj službenoj Facebook stranici gradonačelnik Dražen Barišić.

– Ugovori o izgradnji potpisat će se u idućih mjesec dana, a ako vremenski uvjeti budu povoljni, prvi radovi bi mogli početi već do kraja ove godine – istaknuo je gradonačelnik.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

 

Prema informacijama iz Grada, rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje šireg i užeg područja Velike Gorice, čija je procijenjena vrijednost 98.750.718 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka ROCO-COMMERCE d.o.o. za 89.256.034,00 kuna (bez PDV-a). Ista tvrtka izvodit će dogradnju sustava odvodnje za područje Donjeg Turopolja, čija je procijenjena vrijednost 204.003.601 kuna (bez PDV-a), a obavit će se po cijeni od 198.927.027,89 kuna (bez PDV-a).

Dogradnju sustava odvodnje za područje oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec, čija je procijenjena vrijednost 130.558.051 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka PIONIR d.o.o. po cijeni od 110.196.799,40 kuna (bez PDV-a).

Odluka o odabiru izvođača radova donesena je 16. listopada.
– Sljedeći korak koji predstoji je sklapanje ugovora s odabranim izvođačima radova te će se isti sklopiti unutar 30 dana od izvršnosti Odluke o odabiru – poručili su iz Grada.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno