Poveži se s nama

Vijesti

Odabrani izvođači radova na projektu Aglomeracija Velika Gorica

Gradonačelnik najavio kako bi radovi mogli početi već do kraja ove godine

Objavljeno

Završen je postupak odabira izvođača na najvećem projektu u povijesti grada – rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje “Aglomeracija Velika Gorica”, pohvalio se danas na svojoj službenoj Facebook stranici gradonačelnik Dražen Barišić.

– Ugovori o izgradnji potpisat će se u idućih mjesec dana, a ako vremenski uvjeti budu povoljni, prvi radovi bi mogli početi već do kraja ove godine – istaknuo je gradonačelnik.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

 

Prema informacijama iz Grada, rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje šireg i užeg područja Velike Gorice, čija je procijenjena vrijednost 98.750.718 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka ROCO-COMMERCE d.o.o. za 89.256.034,00 kuna (bez PDV-a). Ista tvrtka izvodit će dogradnju sustava odvodnje za područje Donjeg Turopolja, čija je procijenjena vrijednost 204.003.601 kuna (bez PDV-a), a obavit će se po cijeni od 198.927.027,89 kuna (bez PDV-a).

Dogradnju sustava odvodnje za područje oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec, čija je procijenjena vrijednost 130.558.051 kuna (bez PDV-a), izvodit će tvrtka PIONIR d.o.o. po cijeni od 110.196.799,40 kuna (bez PDV-a).

Odluka o odabiru izvođača radova donesena je 16. listopada.
– Sljedeći korak koji predstoji je sklapanje ugovora s odabranim izvođačima radova te će se isti sklopiti unutar 30 dana od izvršnosti Odluke o odabiru – poručili su iz Grada.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

Vijesti

Zasadi hrast i spasi turopoljske šume

Pridruži se sadnji drveća uz prometnicu Lukavec – Gudci

Objavljeno

on

U sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panja ove subote sadit će se drveće uz prometnicu Lukavec-Gudci. Na tom prostoru prije 40 godina zasađeni su borovi, ali ova neautohtona vrsta nije se uspjela udomaćiti. Trulež koja ih je napala, ogolila je ovo područje. U subotu od 9 do 13 sati ovaj prostor pošumit će se  hrastom lužnjakom, koji doduše sporije raste, ali je otporna autohtona sorta.

Prijavite svoje sudjelovanje na mail danikolektivnesadnje.zagreb@gmail.com. Od opreme je potrebno ponijeti samo rukavice i čizme te dobru volju. Točna lokacija područja za pošumljavanje nalazi se ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno