Poveži se s nama

Vijesti

Od ponoći se gotovo sve zatvara na 30 dana

Ministar Božinović građanima je poručio kako nema potrebe za neracionalnim stvaranjem zaliha jer će trgovine koje su nužne raditi po uputama HZJZ-a

Objavljeno

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je Sabor danas usvojio zakone kojima se Nacionalnom stožeru omogućuju veće ovlasti, pa će on već od sutra donijeti strože mjere socijalnog distanciranja koje će vrijediti 30 dana.

– Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne: saune, bazeni, knjižnice, kina, klubovi, kazališta…Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima te dječjom opremom. Radit će benzinske crpke, pekarnice… – rekao je ministar Božinović.

Najavio je i kako će trgovci morati osigurati da se na ulazu u trgovine ne stvaraju gužve.

– Obustavit će se rad svih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s mušterijama – frizeri, pedikeri i ostalo. Obustavit će se sva sportska natjecanja, rad teretana, održavanje izložbi, sajmova, plesnih škola. Obustavit će se i vjerska okupljanja – dodao je ministar i istaknuo kako su poslodavci dužni organizirati rad od kuće te moraju otkazati sastanke i službena putovanja osim prijeko potrebnih, kao i zabraniti dolazak na radna mjesta onima koji imaju akutnu respiratornu bolest.

Najavio je i kako će se primijeniti privremena zabrana prelaska preko granice, osim u iznimnim slučajevima.

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno