Poveži se s nama

HOTNEWS

Od mučenja do pokera! Četiri komada u mreži Istre za lude 22 minute

Nogometaši Gorice pobijedili su 4-1 Istru 1961 na svom stadionu i uzeli tri vrijedna boda. Nakon 23 minute Istra je ostala s igračem manje, a u 31. minuti je i povela… Čekalo se do ulaska u posljednjih pola sata da Gorica krene i zabije čak četiri gola

Objavljeno

Igrala se 31. minuta, već osam minuta Gorica je bila s igračem više, nakon što je isključen gostujući bek Markus Pavić, kad je stadion u Gorici – zanijemio. Ganac Regan Obeng zaljuljao je goričku obranu i odmjerenim udarcem pogodio za šokantih 1-0. Tu je počela prava noćna mora, koja je trajala, srećom, samo do 60. minuti. A onda je Gorica krenula… I natjerala nas da zaboravimo sve ono loše dvije trećine susreta. Bodovi su tu, i dalje traje lovu na Europu!

Punih sat vremena, gledajući iz perspektive navijača Gorice, trajala je nogometna agonija. Imala je Gorice dvije dobre situacije, branio je golman Čondrić pokušaje Matije Dvornekovića i Kristijana Lovrića, ali sve osim toga bilo je prilično loše. Indisponirani su bili svi, od prvog do zadnjeg, gledajući trenera Jakirovića kako sve to promatra uz teren, stekao se dojam da bi najradije zamijenio svih 11 igrača.

Ovako, promijenio je dvojicu. Već u 35. minuti ušao je Cherif Ndiaye umjesto Michala Maslowskog, a na poluvremenu je Musa Muhammed zamijenio neuobičajno slabog Gigija Mchedlishvilija. Nije previše pomoglo što se igre tiče, previše je tu i dalje bilo nepovezanosti, pogrešaka u dodavanjima, i na izmaku prvog sata igre činilo se da će se teško tu nešto promijeniti. Sve dok potez za povratak utakmicu nije povukao igrač od kojeg se to najmanje očekivalo.

Aleksandar Jovičić, stoper koji je praktički do posljednjeg trenutka bio upitan za nastup, driblingom se riješio napadača Istre Miereza, povukao u sredinu i dao odličnu loptu na desnu stranu. Primio ju je Dvorneković, oštro poslao pred gol, gdje ju je Zwolinski dotaknuo, a Cherif Ndiaye pospremio u mrežu. Uzdah olakšanja, uz pljesak, prolomio se tribinama goričkog stadiona, jer bilo je zaista teško biti navijač Gorice do tog trenutka…

A onda se, konačno, nešto okrenulo. Počelo se žustrije uklizavati, pojavio se malo drukčiji žar u igri Gorice, i odmah je bilo jasno da bi se tu moglo još svašta lijepoga događati. I dogodilo se. Deset minuta poslije, nakon ubacivanja iz slobodnog udarca s desne strane, netko je pucao iz gužve, lopta je završila na stativi, a onda ispred Matije Dvorenkovića. Nakon što je “zakuhao” prvi gol, sad je Nindža i sam zabio drugi, zaokruživši tako još jednu sjajnu partiju. I to doslovno, jer odmah nakon gola, u 70. minuti, izašao je iz igre i prepustio mjesto Martinu Šroleru.

I sad je, nakon sve te muke, preostalo dovršiti posao. Istra je konačno morala krenuti prema naprijed, a to je otvorilo prostor za Goričane. Prvo je Zwolinski zapucao jednu izvrsnu priliku, a onda se ispravio u 80. minuti. Lovrić je prošao po lijevoj strani i servirao mu loptu kao na pladnju, Poljak nije mogao ništa drugo osim zabiti svoj 14. gol u prvenstvu ove sezone.

Nastavak je uslijedio samo dvije minute poslije, kad je Gorica povela i 4-1, i to možda i najljepšim golom koji je zabila ove sezone. Desni bek Musa Muhammed, koji voli da ga se zove jednostavno Musa, opalio je s gotovo 30 metara, tamo zdesna, i gotovo zakucao loptu u suprotne rašlje! Brutalan gol za konačno i definitivno rješenje. Samo 22 minute nakon onog trenutka kad je Gorica konačno anulirala vodstvo Istre, u mreži gostiju bila su četiri gola, a u džepu tri boda.

Namučila se Gorica za te bodove, i sebe i navijače, ali na kraju priče najvažnije je da je do njih došla. Kako ispada, uzela ih je uvjerljivom pobjedom, no neće to zavarati trenera Jakirovića. Nakon što s njima proslavi važnu pobjedu, imat će što reći svojim igračima za onih prvih 60 minuta…

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno