Poveži se s nama

HOTNEWS

Od danas dozvoljena prodaja pirotehnike, evo na što upozorava policija

Objavljeno

Od danas je, u prodavaonicama oružja i streljiva ili u trgovinama koje imaju odobrenje za prodaju pirotehničkih sredstava, dozvoljeno prodavanje pirotehnike II i III razreda, odnosno vatrometa, petardi, žabica, konfeta, raketa, fontana i slično. I dok je prodaja bengalskih šibica, naboja za dječje pištolje, konfeti-bombica, žabica i sličnih proizvoda I pirotehničkog razreda, dozvoljena tijekom cijele godine, a kupiti je mogu stariji od 14 godina, pirotehniku II i III razreda mogu kupiti samo od danas pa do 1. siječnja, i to ljudi stariji od 18 godina.

 

“Građane upozoravamo na opasnost od improviziranih sredstava kućne izrade. Također apeliramo na roditelje da ne poklanjaju djeci petarde, jer petarde nisu igračke”, kažu iz policije.

 

A upravo će zbog sigurnosti građana i česte zloupotrebe pirotehničkih sredstava, policija od danas do 8. siječnja 2017. godine provoditi operativnu akciju “Mir i dobro” kojoj je cilj sprječavanje stradavanja ljudi i oštećenje imovine korištenjem pirotehničkih sredstava.

 

“Upozoravamo ljude da kupuju samo kod ovlašetnih prodavača i to provjerena pirotehnička sredstva jer danas ima svega. Često se događa da neprodana pirotehnika dočeka iduću sezonu, i to loše deponirana zbog čega nije sigurna, kao ni ona kojima je istekao rok trajanja. Najčešće od pirotehnike stradaju djeca i zato savjetujem roditeljima da oni barataju pirotehnikom, a da djeca gledaju sa sigurne udaljenosti”, rekao je načelnik goričke policije Kristijan Suša.

 

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno