Poveži se s nama

Gospodarstvo

Obrtnici, povežite se preko IN Poduzetnika!

Objavljeno

Projekt IN Poduzetnik – Interaktivna baza podataka poduzetnika želi povezati poduzetnike međusobno, ali i s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, kao i njihovim potpornim institucijama. Namjera je potaknuti poduzetničku kulturu u društvu te razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju obrtnika.

 

“Cilj nam je povezati se s poduzetnicima i obrtnicima kako bi im pomogli da se što bolje snađu na tržištu, da ostvare određene poticaje, da se sami educiraju, a naravno cilj je i da se međusobno poduzetnici sami povežu”, objasnio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

 

Kroz bazu podataka poduzetnike će ciljano informirati o edukacijama, radionicama, sajmovima, natječajima i slično, a dobit će se i uvid u stvarne potrebe poduzetnika i obrtnika.

 

Učenici u poduzetništvu

 

Projekt s 250 tisuća kuna sufinancira Europski socijalni fond, a provode ga Zagrebačka županija i njezin partner, Obrtnička komora Zagreb. Učenici osam strukovnih škola u gradovima Zagrebačke županije, među kojima je i Velika Gorica, ostvarili su kontakte s dvije tisuće poduzetnika i prikupili podatke za interaktivnu bazu podatka.

 

“Želja nam je i motivirati djecu za izbor obrtničkih zanimanja. Kroz ovaj projekt, anketirajući poduzetnike, djeca će se približiti poduzetnicima i vidjeti što ti poduzetnici rade. Vjerojatno će ih to malo i motivirati i mislim da je to jedna jako dobra interakcija djece, obrazovanja, poduzetništva, Županije i Komore u cilju dinamiziranja gospodarstva”, istaknuo je Goran Čanković, v.d. tajnik Obrtničke komore Zagreb.

 

Nepovjerenje poduzetnika

 

“Želim pozvati obrtnike da se ne boje, to je za njihovo dobro da se uključe. Ne tražimo nikakve posebne podatke koji bi njima bili na štetu, već podatke koji bi im pomogli u povezivanju, a nama da vidimo što je njima potrebno, kakve možda programe napraviti za njih da dobiju sredstva, kakve edukacije”, kaže pročelnik Fašaić.

 

Projekt je na pola puta do završetka, a cilj je baza poduzetnika kroz koju će oni lakše artikulirati svoje potrebe prema vlasti i zakonodavstvu, a koja će biti i mjesto na kojem će pronaći sve korisne informacije i znanja za lakše poslovanje.
Galerija slika:

Gospodarstvo

Djelatnici VG Čistoće krenuli s podjelom posuda za biootpad

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće…

Objavljeno

on

U cilju uspostave novog sustava gospodarenja otpadom na principu razvrstavanja otpada na kućnom pragu, VG Čistoća nastavlja s podjelom posuda svojim korisnicima, a prve na redu su posude za biootpad – komposteri i smeđe posude, koje će se narednih dana predati korisnicima u urbanom dijelu naselja Velike Gorice.

U utorak je krenula podjela kompostera i smeđih posuda za razvrstavanje biootpada počinje u gradskim četvrtima naselja Velika Gorica i to korisnicima u kućanstvima koji nemaju tu vrstu posude. Nakon završetka ovog dijela predaje posuda nastavit će se podjela i po ostalim naseljima Grada Velike Gorice.

– Podjela smeđih spremnika za biootpad za stambene zgrade krenut će uoči same primjene novog cjenika te uspostave novog sustava gospodarenja otpadom odnosno početkom 2022. godine – rekli su iz VG Čistoće.

Korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća. Sukladno prijedlogu Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici koji preuzmu komposter te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada. Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti obavješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje biootpada iz tih posuda.

– Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće na adresi Ljudevita Posavskog 45, od 1. studenoga. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad. Nakon podjele posuda za biootpad u predstojećem vremenu korisnicima će se predati na korištenje i žute te plave posude za razvrstavanje otpada, a što su pretpostavke za uspostavu novog sustava zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice koji nas očekuje za nekoliko mjeseci. – ističu iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO 20.Gastro Turopolja – ukusan, humanitaran i zabavan

Ovogodišnje izdanje najdugovječnije goričke manifestacije popratio je Gastro tjedan, 3.Gospodarski sajam i 5.Festival craft piva…

Objavljeno

on

Objektivom naše kamere zabilježili smo kako je prošao ovogodišnji 20.jubilarni Gastro Turopolja. Iako u nešto izmijenjenom izdanju, raznovrsne ponude nije nedostajalo..Kako je to bilo ove godine pisali smo ovdje, a više pogledajte u videu.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Plaketa “Zlatna kuna” otišla u ruke malog goričkog trgovačkog društva FILIPMETAL&PARTNER d.o.o.

Kriteriji za dodjelu plakete su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, povećanje zaposlenosti, poslovni prihodi, snaga poduzeća, materijalna i nematerijalna imovina..

Objavljeno

on

KLIMAOPREMA d.d. iz Samobora u konkurenciji velikih trgovačkih društva, Axilis d.o.o. iz Bregane u konkurenciji srednjih trgovačkih društava te FILIPMETAL&PARTNER d.o.o. iz Velike Gorice u konkurenciji malih trgovačkih društava dobitnici su plaketa „Zlatna kuna“ koje im je za postignute poslovne rezultate u 2020. godini dodijelila Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb.

– Trebalo se preko noći prilagoditi novim uvjetima i ostati na nogama, proizvoditi i plasirati te pobrinuti se za sigurnost radnika. Za to su trebale vrhunske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja, stoga su današnje nagrade tim vrjednije – rekao je Predsjednik HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić.

Kriteriji za dodjelu plakete su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, povećanje zaposlenosti, poslovni prihodi, snaga poduzeća, materijalna i nematerijalna imovina…

Dodjeljene plakete Zlatna kuna – foto:Zagrebačka županija

U ime Županije svečanosti dodjele plaketa prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– U okolnostima pandemije i dvaju potresa, Županija je snažno stala uz svoje poduzetnike dodijelivši im u ove dvije prethodne godine gotovo 24 milijuna kuna bespovratnih potpora što se zasigurno pozitivno odrazilo i na zaposlenost i poslovanje poduzetnika –  naglasio je Kolarec dodavši da su županijski poduzetnici „vitalna žila kucavica“ županijskog gospodarstva.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno