Poveži se s nama

HOTNEWS

Obnovljeno krovište crkve u Ščitarjevu

Objavljeno

Završena je prva faza radova na crkvi Svetog Martina u Ščitarjevu. U obnovu je uloženo oko 300 tisuća kuna, a najvećim dijelom troškove radova je pokrio sam Grad. Znatan dio sredstva prikupila je Županija, ali i svih 900 župljana koji su se rado uključili u obnovu crkve.

„U planu je za iduću godinu i obnova fasade, promjena tornja kao i osvjetljenje cijele crkve s vanjske strane tako da bi ona bila ukras našeg mjesta i da se vidi izdaleka“, rekao je župnik Stjepan Tenšek.

Unatrag dvije godine srušeni su borovi visoki 17 metara koji su jednim dijelom bili uzrok velike vlage na objektu crkve. Ove godine riješen je problem krovišta koje je bilo u stanju raspadanja, pa je time crkva zaštićena od propadanja.

„Zanimalo nas je hoćemo li do kraja ove građevinske sezone, odnosno godine, uspjeti sanirati krov i evo zahvaljujući jako dobrom i kvalitetnom izvođaču radova, stalnoj brizi župnika i Vijeća mjesnog odbora, radovi su završeni“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predsjednik Mjesnog odbora Ščitarjevo, dr. Stjepan Zagorac, podsjetio je da se na obnovi radilo i prije. Obnovljeno je krovište i fasada na župnom dvoru, a vrijednost radova je 200 tisuća kuna. Također, obnovljen je i zid oko crkve koji datira još iz 18. stoljeća. I u ovim obnovama, osim samih mještana, pomogli su i Grad Velika Gorica kao i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno