Poveži se s nama

HOTNEWS

Obnovljeno 1250 metara ceste u Čretu Posavskom

Riječ je o trasi dugoj 1.250 metara koja dobiva novi asfalt…

Objavljeno

Župan Stjepan Kožić sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji ceste u naselju Čret Posavski u općini Orle. Riječ je o trasi dugoj 1.250 metara koja dobiva novi asfalt.

– Na prostoru cijele županije za ovu godinu osigurano je 21 milijun i 750 tisuća kuna za ovakve radove. Ove godine po prvi puta, u županijskom proračunu, osigurano je 5 milijuna kuna za Županijske uprave za ceste. Asfaltirano će biti 60 kilometara cesta, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Ulaganjem u prometnu infrastrukturu osiguravamo sigurnost u prometu, ali i kvalitetnije odvijanje prometa.

– Vrijednost ove dionice je oko 500 tisuća kuna. Ovo je samo jedna u nizu cesta, što županijskih što lokalnih, kojima mi upravljamo i koje su u ovim trenutcima u fazi modernizacije. Mi smo u nekoliko mjeseci napravili, približno 60 kilometara cesta. Nastojimo izbalansirati, da zaista dođemo svaki kraj naše županije i da napravimo što je moguće više, ispričao je Tomislav Landeka, direktor ŽUC-a.

Župan Stjepan Kožić obišao radove na asfaltiranju prometnice u Čretu Posavskom

U Čretu Posavskom trenutno stanuje oko 80-ak stanovnika, no tamo u blizini posluju i dva poduzeća, ali i spomenuta prometnica vodi do poljoprivrednih zemljišta priča Ervin Vujica, načelnik općine Orle.

– Mnogo nam znači nova prometnica. Udaljeni smo samo pola sata od Zagreba, pa se nadam da ćemo novom infrasturkutuom, kao i ostalim projektima koji su nam u planu oporavka i obnove općine, privući nove stanovnike, dodaje Vujica.

Župan Stjepan Kožić obišao radove na asfaltiranju prometnice u Čretu Posavskom

Osim toga, ova je općina dobila i dodatne kilometre novog asfalta na potezu Donje Bukevje-Strmec Bukevski, koje su, uz obnovu savskog nasipa, financirale Hrvatske vode.

– Ono što nas čeka u budućnosti je projekt sanacije nasipa Drnek-Suša u duljini od 12,5 kilometara. Trenutno smo u fazi građevinskih dozvola, a u sklopu toga imamo 5,5 kilometara županijske ceste koja će se također obnoviti, rekao je Tomislav Suton v.d. direktora Vodnogospodarskog odjela za gornju Savu.

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Ministrica Tramišak u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica dobio je bespovratna europska sredstva za izgradnju i opremanje VG poduzetničko inkubatora, prijavite se na Starup VG predinkubacijski program, bili smo na otvorenju goričke pumptrack staze, a upoznali smo i goričkog “stričeka” u vrtiću. Sve to i još mnogo više donosimo vam u novom izdanju emisije City puls…

 

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Nakon početnog šoka, svi su oduševljeni muškim odgajateljem

Upoznajte Tihomira, prvog velikogoričkog stričeka u vrtiću….

Objavljeno

on

Ples, pjesma, veselje, zagrljaji i osmijesi, svakodnevica su Tihomira Kovačevića. On je muški odgajatelj u Dječjem vrtiću Žirek u mješovitoj skupini, a taj posao radi već punih 12 godina.

– Na početku nisam bio siguran da li je to zanimanje za mene, no već u prvim danima na poslu djeca su me jako dobro prihvatila, roditelji su bili šokirani i pomalo skeptični, kako to odjednom da sada imamo stričeka, a ne tetu – priča nam Tihomir.

Nakon početnog šoka roditelja. Tihomir je postao omiljen, ne samo među kolegama već i djecom.

– Stalno je dinamično, veselo, ima i tužnih trenutaka, ali brzo to riješimo. Grupa je mješovita, što je odlično. Funkcioniramo kao obitelj, odgojiteljice imaju ulogu mame, a odgojitelj tate, kaže naš odgajatelj.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Tihomir je otac dvoje male djece, ima sina i kćer, kaže kako čovjek uči cijeli život i naravno da ona znanja koja stekneš na poslu moguće je primijeniti i kod kuće.
Kroz timski rad i planiranje aktivnosti, Nada, Nina i Tihomir, uspjeli su stvoriti sredinu koja podsjeća na obitelj.

– Pokazali smo da je rodna ravnopravnost jako bitna jer na taj način djeca uče ponašati se. Ne odbijaju stričeka kad dođe s njima plesati, ne zaziru od toga kada dijete treba emocionalnu podršku, kaže odgojiteljica Nada Babić Čavrak.

U obiteljskoj atmosferi, djeca uživaju u igri i brojnim aktivnostima, a najviše vole tjelesne i glazbene aktivnosti ističe Tihomir koji im ponekad svira harmoniku i gitaru.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Muških odgojitelja u Hrvatskoj je svega nekolicina, prema podacima njih 5 posto. Tihomir smatra kako bi svaka odgojna skupina u vrtiću trebala imati barem jednog muškog odgajatelja.

– To je posebno važno za djecu s teškoćama u razvoju. Mi ih ove godine imamo dvoje i pokazalo se da jako dobro reagiraju, ističe Tihomir.

Dječji vrtić Žirek do prije par godina bio je jedini vrtić u gradu koji je imao muškog odgajatelja. Još jedan radi u Dječjem vrtiću Velika Gorica.

– Tihomir je vrlo omiljen u kolektivu. Ta jedna ekskluziva nam je na baš na ponos našeg vrtića – priča nam ravnateljica Sandra Crnić koja je i sama dok se školovala u grupi imala dvoje kolega.

– Njegov humor, pristup radu i odnos prema djeci, motiviraju i nas ostale kolegice da slijedimo ono što on zamisli, ističe Babić Čavrak.

Na kraju cijele priče, ovaj pozitivan primjer, pokazao je da nije bitno kojeg si spola kada radiš ono što voliš i daješ sebe u to. Možda baš Tihomir potakne mnoge druge da unatoč svemu treba slijediti svoje snove.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno