Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Obnovljena su igrališta četiri velikogoričke osnovne škole

Objavljeno

U akciji “Svi na igrališta” Grada Velike Gorice i Večernjeg lista obnovljena su igrališta sve četiri velikogoričke škole, a službeno otvorenje tih posebnih motoričkih parkova za djecu od 7 do 12 godina je danas u 11 sati.

– Jako se volim igrati u parku s prijateljicama, ali gotovo nikad ne idemo na školsko igralište jer je tamo dosadno, imamo samo jednu staru penjalicu. Radije pod odmorom trčimo po školi – rekla je petašica iz Osnovne škole Jurja Habdelića, Katarina Gusić za Večernji list. Osmogodišnji Martin Skrbin koji pohađa 2. razred iste škole najviše pak voli igrati nogomet te se stoga jako raduje uređenju igrališta i golova.

Na igralištima su postavljene posebne motoričke sprave, ali i novi koševi te mreže na golovima.

– Trenutno učenici jako malo koriste školska igrališta, više vremena na njima provode vandali vikendom navečer. Sada će djeca sigurno uživati u igri i pod odmorom, ali i nakon nastave te će drukčije percipirati školu – izjavio je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović te napomenuo da projekt nije koristan samo za učenike njihove škole nego i za svu djecu iz Velike Gorice.

– Kao profesor tjelesnog odgoja, znam koliko je tjelesna aktivnost važna za djecu. Stoga smatram da su motoričke sprave koje objedinjuju igru i vježbanje odlične za razvoj motoričkih sposobnosti – dodao je za Večernji list ravnatelj Osnovne škole Eugena Kvaternika Slavko Čudić, napomenuvši kako djecu u vrijeme kada su sve više s mobitelom u rukama i pred računalom treba podsjetiti na to koliko je važna tjelesna aktivnost.

Novim se igralištima raduju i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića te Osnovne škole Nikole Hribara.

Galerija fotografija:

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovana mladež MOST-a, za predsjednicu izabrana Valentina Dorotić

‘U Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti’

Objavljeno

on

MOST Velika Gorica osnovao je organizaciju mladih, a za koordinatoricu su izabrali 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Drotić. Osim nje, na osnivačkoj skupštini 21. veljače izabrali su i Tihomira Feljana za sukoordinatora te Anamariju Slojšek za tajnicu mladih MOST-a.

24.2.2021. Velika Gorica – MOST osnovao

Dorotić je predstavljajući se kazala kako se odlučila politički aktivirati jer je nezadovoljna politikom na nacionalnj i lokalnoj razini. Osim toga, jedan od motiva za uključivanje joj je bio i lošiji položaj žena u društvu.

– Apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo i kvart jer gdje ima volje, ima i načina. Članova mladih nema mnogo, ali simpatizera ima. U gradu Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST i da si simpatizer MOST-a. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti – poručila je Dorotić te pozvala sugrađane da izađu na izbore u svibnju i podrže MOST-ovog kandidata dr. Ivana Bekavca.

24.2.2021. Velika Gorica – Osnovana mladež MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osnivanje mladih MOST-a u srijedu je došao podržati i predsjednik stranke i saborski zastupnik Božo Petrov te koordinator mladih na nacionalnoj razini Filip Fiščić.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i koja ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima da osnuju obitelj, ostanu ovdje i imaju normalan i ugodan život – poručio je Fiščić.

Osim toga, vjetar u leđa organizaciji mladih dali su i koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i kandidat za gradonačelnika i koordinator ove stranke za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Jedna osoba smrtno stradala u nesreći kod Buševca

U nesreći je došlo do prevrtanja kamiona…

Objavljeno

on

Na državnoj prometnici D30, odnosno na nadvožnjaku pred mjestom Buševec, oko 10:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona, a sudjelovala su i dva osobna vozila. Na teren su izašli policija, hitna i vatrogasci. Promet je obustavljen, a policija preusmjerava na obilazne pravce.  Kako doznajemo jedna je osoba smrtno stradala.

Uzrok nesreće znat će se po obavljenom očevidu.

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno