Poveži se s nama

HOTNEWS

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske pomoći

Građani su imali priliku besplatno izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak

Objavljeno

„Danom otvorenih vrata“ Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije obilježio je Nacionalni dan hitne medicinske pomoći – 30. travnja.

U svih osam ispostava Zavoda djelatnici su informirali građane o načinu pružanja hitne pomoći, pokazivali im vozila hitne pomoći i upoznali ih s funkcioniranjem medicinskih aparata u vozilu. Također, građani su imali priliku besplatno izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak.

„Pravovremeni dolazak hitne medicinske pomoći u većini slučajeva spašava život, a danas smo imali priliku vidjeti koju opremu ima svako vozilo i na koji način se rukuje tom opremom“, istaknula je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, dodavši kako Županija kontinuirano ulaže u nabavu novih vozila.

„Od 2014. godine do danas nabavljeno je 38 vozila ukupne vrijednosti oko 12 milijuna kuna, a u ovoj godini ugovorena je nabava 9 novih vozila u vrijednosti 2,7 milijuna kuna“, rekla je Žužak.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno