Poveži se s nama

Kultura

O programima Pučkog otvorenog učilišta informirajte se dok čekate autobus

U planu je nastaviti digitalizaciju POUVG-a, a prvi korak je izdavanje zvučne knjige “Slava”, nakon čega će na red doći i druga izdanja Biblioteke Albatros

Objavljeno

Građani će o događanjima u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica od sada moći saznati i putem vertikalnog digitalnog totema koji su postavili na autobusnoj stanici na Trgu Stjepana Radića. Na LCD ekranu prikazivat će reklame o aktualnostima i djelatnostima kojima se bave te tako informirati građane o svojim sadržajima i pozivati ih da dođu u Pučko otvoreno učilište.

– Idemo ukorak s digitalizacijom. Na jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu POUVG će oglašavati svoje programe kroz različite audio i video sadržaje. Samostojeći jednostrani totem sa zvukom ima LCD ekran veličine 50”, vodonepropustan je i otporan na prašinu, s uključenom svom potrebnom senzorikom na temperaturu i svjetlost. Upravljanje i promjena sadržaja moguće je bežično putem servera ili clouda, ili na samom uređaju. Digitalna reklama višestruko je efikasnija od statične te pruža neograničene kreativne mogućnosti – istaknuli su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Foto: POUVG

Nastavak je ovo modernizacije poslovanja u koju je Pučko otvoreno učilište već ranije zakoračilo postavljanjem LCD ekrana u predvorju zgrade te monitora na info pultu gdje posjetitelji mogu vidjeti raspored mjesta u dvorani ili saznati cijenu ulaznica.

– Svoje mjesto na svakom tiskanom plakatu i letku dobio je dvodimenzionalni QR kod koji je zbog brze čitljivosti postao popularan ponajprije kod mlađe generacije korisnika. Ima mogućnost velike pohrane podataka, a očitati ga može svaki mobilni uređaj. Učilište je digitaliziralo i određene financijske procese uključujući urudžbiranje, zaprimanje i slanje e-računa te procese dostave interne dokumentacije. Godine 2019. uvedeno je kartično poslovanje te se gotovo sve naše usluge mogu jednokratno plaćati putem debitnih i kreditnih kartica – navode iz Pučkog otvorenog učilišta.

Najnoviji digitalni projekt Učilišta je zvučna knjiga, a radi se o romanu “Slava” velikogoričkog autora Stipe Bilića, dobitnika Književne nagrade Albatros za 2019. godinu. Uz ovu knjigu koja je u pripremi, u planu je i druga izdanja Biblioteke Albatros izdati u digitalnom obliku te ih na taj način približiti čitateljima.

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno