Poveži se s nama

Vijesti

Novoizabrani načelnik Općine Orle odlučio riješiti problem divljih deponija

Vujica: Donošenjem Odluke o mjerama za uklanjanje odbačenog otpada želimo spriječiti nepropisno odbacivanje otpada na našem području te stvoriti preduvjete za sankcioniranje takvog ponašanja

Objavljeno

Novoizabrani načelnik Općine Orle Ervin Vujica odmah po preuzimanju vlasti krenuo je u rješavanje problema koji tište njegove sumještane. Prvi problem s kojim se odlučio uhvatiti u koštac je nepropisno odlaganja otpada. Ova tema naći će se na dnevnom redu prve sjednice novog saziva Općinskog vijeća.

„Već duže vrijeme imamo problem s navažanjem smeća iz Zagreba na jednu privatnu parcelu na području naše općine. Osim toga, nismo niti imali regulativu kojom bismo mogli kvalitetno riješiti problem odlaganja otpada u okoliš. Donošenjem Odluke o mjerama za uklanjanje odbačenog otpada želimo spriječiti nepropisno odbacivanje otpada na našem području te stvoriti preduvjete za sankcioniranje takvog ponašanja“, rekao nam je načelnik.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća trebala bi se održati 6. lipnja. S obzirom na broj mandata koji je osvojila lista predvođena Vujicom, neće biti problema oko njezinog konstituirana, kao niti oko izglasavanja odluke kojom bi se trebao riješiti problem odlaganja otpada i okoliš.

Vijesti

FOTO VIJEST Vozačka (ne)kultura ne djelu

‘Važno je da ja parkiram svog limenog ljubimca, a ljude s invaliditetom tko šiša’

Objavljeno

on

Ovo je jutro dočekalo sve one koji koriste rampu kod Veleučilišta Velika Gorica. Nesavjesni vozač svojim vozilom zagradio je jedini prilaz s parkirališta osobama koje koriste invalidska kolica. I dok se s jedne strane društvo bori kako bi se komunalna infrastruktura prilagodila osobama s invaliditetom, drugi onemogućuju upotrebu postojeće.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija ovaj put djelovala samo preventivno tijekom preventivno-represivne akcije

Pojačano su nadzirali ponašanje pješaka u prometu

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno-represivna akcija ‘Zaštita pješaka’. Policija je pojačano nadzirala ponašanje pješaka u prometu. Tom prilikom šest pješaka uhvaćeno je pri prelasku ceste dok je na semaforu za pješake bilo crveno svjetlo.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Predstavila se kao državna službenica i opljačkala 84-godišnjaka

Nepoznata žena iskoristila je njegovu lakovjernost

Objavljeno

on

Više desetaka tisuća kuna 84-godišnjak je jučer oko 15 sati predao nepoznatoj ženskoj osobi koja se predstavila kao zaposlenica državnog poduzeća, javlja policija. Žena je muškarca koji živi u Ulici Matije Slatinskog prethodno nazvala i najavila dolazak, lažno se predstavljajući.

– Upozoravamo građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. U tom slučaju, odmah nazovite policiju na 192. Treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu. Ukoliko se susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, nipošto ne činite to, bez prethodne provjere o kome se radi – kažu iz policije i dodaju kako se radi o čestom obliku prevara.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno