Poveži se s nama

Vijesti

Novo vozilo omogućit će brži izlazak na teren i učinkovitije gašenje požara

Zahvaljujući spremniku s pjenom, moći će se gasiti i požari lakozapaljivih tekućina

Objavljeno

Novo vatrogasno vozilo stiglo je u garažu DVD-a Turopolje. Riječ je multifunkcionalnom vozilu, koje će u idućih par mjeseci biti opremljeno visokotlačnim modulom i spremnikom s 300 litara vode te 20 litara pjene. Zahvaljujući spremniku s pjenom, vozilo će moći gasiti i požare lakozapaljivih tekućina.

– Vozilo s modulom bit će dobro za manje intervencije,  gašenje požara na otvorenom ili požara automobila. Ova manja vozila su brža, a i jeftiniji su troškovi održavanja. Iako nose manju količinu vode, visokotlačni modul omogućuje manju potrošnju vode te veću učinkovitost – objasnio nam je Patrik Čunčić, zapovjednik DVD-a Turopolje.

Visokotlačni modul moći će se i skinuti, a vozilo će onda moći služiti i za tehničke intervencije poput ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, uklanjanja stabala ili za osiguravanje opskrbe električnom energijom.

Foto: Facebook/ DVD Turopolje

No, to nije jedini novitet vezan za ovaj DVD-e. Doznali smo kako je u pripremi projekt proširenja garaže i nabavka novog transportnog vozila.

– U lipnju namjeravamo nabaviti novo putničko vozilo. Cilj nam je imati što noviji vozni park. Kako bi imali gdje držati nova vozila i opremu, morat ćemo proširiti garažu i to bi trebalo biti realizirano ove godine u suradnji s Mjesnim odborom i Gradom Velikom Goricom – dodao je naš sugovornik.

Važnost lokalnih DVD-ova najbolje se pokazala u situacijama elementarnih nepogoda, kada su odigrali važnu ulogu u spašavanju ljudi i imovine. Ponekad su upravo oni prvi koji preuzimaju prvi udar, dok ne dođu puno obolje opremljene snage Javne vatrogasne postrojbe.

Sport

Igrač Dinama Hidrela opustošio lokalnu kladionicu

Dečko je za 4 osvojio oko 20 tisuća kuna, bome lijepa Božićnica

Objavljeno

on

U županijskom prvoligašu Dinamu Hidrelu, kojeg kao predsjednica vodi dama Ivana Cesarec, nikad nije dosadno. Igrači pauziraju što se travnjaka i lopte tiče ali pobjeđuju na drugim frontovima. U tekućem tjednu glavna tema u Novom Čiču je “čišćenje” lokalne kladionice koja egzistira u sklopu ugostiteljskog lokala u vlasništvu prije prvoligaškog golgetera Dubravka Hrkovca. Jedan igrač Dinama, koji je poželio ostati anoniman, odigrao je više od 10 parova i uložio 4 kune. Majstor je pogodio sve i “pokupio” oko 20 tisuća! Čestitamo, zaista simpatična Božićnica. Nadamo se samo da sad predsjednica kluba gospođa Ivana neće u istragu tko je taj meštar i umanjiti hranarinu za prosinac. Objavljujemo fotografiju momčadi pa neka razmišlja, a možda dotični i nije na fotki jer tog dana nije igrao, ha ha..?

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Vrtićanci iz Cicibana prikazali lucijske običaje

Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja

Objavljeno

on

Povodom proslave blagdana svete Lucije u Dječjem vrtiću Ciciban organiziran je prigodni program. Dječica su nam otkrila neke činjenice vezane uz proslavu zaštitnice Velike Gorice i Turopolja. Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja. Tako su djeca iz njemačkog programa prikazali njemačke običaje, a ona iz engleskog programa, naravno engleske običaje. Sve ih je spojila ideja svjetlosti koja će obasjati predstojeće blagdane.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno