Poveži se s nama

HOTNEWS

Novim ugovorom gorički komunalni radnici dobili veća prava

Cilj im je izjednačiti prava u kolektivnom ugovoru s onima koja imaju zaposlenici Gradske uprave

Objavljeno

Nakon tri mjeseca pregovora, Sindikat komunalnih radnika Hrvatske i Grad Velika Gorica dogovorili su povećanja prava radnika u tri gradska trgovačka društva – VG Čistoći, VG Komunalcu i VG Vodoopskrbi. Novi aneks ugovora potpisali su danas predsjednik Sindikata  Želimir Hercigonja i gradonačelnik Dražen Barišić.

“Ovo je najbolji aneks koji smo do sada potpisali, a ja sam 19 godina u Sindikatu. Kolektivni pregovori nisu odlazak u Disneyland, to su teški i mukotrpni pregovori i mi uvijek težimo da ekstenzivno nadograđujemo prava radnika i širimo ih. Ovim ugovorom nadogradili smo cijeli niz materijalnih i inih prava radnika te smatram da smo se ujednačili s radnicima Gradske uprave, koji su uvijek imali benefite iznad onoga što su koristili radnici u trgovačkim društvima”, kazao je Želimir Hercigonja i dodao kako se razgovori nastavljaju, a da će nova prilagodba biti već u rujnu. Tada očekuje “potpuno izjednačavanje, po svim pitanjima, s kolektivnim ugovorom radnika Gradske uprave”.

Gradonačelnik Barišić pregovore je ocijenio kooperativnima te istaknuo:”Dobro se sjetiti da je komunalni sustav u Velikoj Gorici imao svoju tranziciju. Od sjaja, preko potopa, bijede i raspada, proteklih godina smo ga uspjeli stabilizirati te i dalje radimo na tome da ga ojačamo i da Goričani imaju kvalitetan sustav. To se reflektira na naš standard života, a provodi se kroz naše komunalne tvrtke. Sve što smo gradili i radili je uglavnom materijalno. Imamo svoj krov nad glavom, radimo i na drugim projektima, ali sve bi to bilo ništa da nemamo ljude, a to su djelatnici koji rade u komunalnim tvrtkama.”

Predsjednik Pregovaračkog odbora Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar također je zadovoljan novim ugovorom te smatra kako je ovo dobar temelj za nastavak pregovora koji će se ticati osnovice i koeficijenta za obračun plaća.

 

Galerija fotografija

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno