Poveži se s nama

HOTNEWS

Novim ugovorom gorički komunalni radnici dobili veća prava

Cilj im je izjednačiti prava u kolektivnom ugovoru s onima koja imaju zaposlenici Gradske uprave

Objavljeno

Nakon tri mjeseca pregovora, Sindikat komunalnih radnika Hrvatske i Grad Velika Gorica dogovorili su povećanja prava radnika u tri gradska trgovačka društva – VG Čistoći, VG Komunalcu i VG Vodoopskrbi. Novi aneks ugovora potpisali su danas predsjednik Sindikata  Želimir Hercigonja i gradonačelnik Dražen Barišić.

“Ovo je najbolji aneks koji smo do sada potpisali, a ja sam 19 godina u Sindikatu. Kolektivni pregovori nisu odlazak u Disneyland, to su teški i mukotrpni pregovori i mi uvijek težimo da ekstenzivno nadograđujemo prava radnika i širimo ih. Ovim ugovorom nadogradili smo cijeli niz materijalnih i inih prava radnika te smatram da smo se ujednačili s radnicima Gradske uprave, koji su uvijek imali benefite iznad onoga što su koristili radnici u trgovačkim društvima”, kazao je Želimir Hercigonja i dodao kako se razgovori nastavljaju, a da će nova prilagodba biti već u rujnu. Tada očekuje “potpuno izjednačavanje, po svim pitanjima, s kolektivnim ugovorom radnika Gradske uprave”.

Gradonačelnik Barišić pregovore je ocijenio kooperativnima te istaknuo:”Dobro se sjetiti da je komunalni sustav u Velikoj Gorici imao svoju tranziciju. Od sjaja, preko potopa, bijede i raspada, proteklih godina smo ga uspjeli stabilizirati te i dalje radimo na tome da ga ojačamo i da Goričani imaju kvalitetan sustav. To se reflektira na naš standard života, a provodi se kroz naše komunalne tvrtke. Sve što smo gradili i radili je uglavnom materijalno. Imamo svoj krov nad glavom, radimo i na drugim projektima, ali sve bi to bilo ništa da nemamo ljude, a to su djelatnici koji rade u komunalnim tvrtkama.”

Predsjednik Pregovaračkog odbora Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar također je zadovoljan novim ugovorom te smatra kako je ovo dobar temelj za nastavak pregovora koji će se ticati osnovice i koeficijenta za obračun plaća.

 

Galerija fotografija

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno