Poveži se s nama

HOTNEWS

Novi vrtić u Svačićevoj ulici bit će završen do kolovoza

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio gradnju vrtića u Maloj Buni

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić danas je obišao gradilište dječjeg vrtića u Cvjetnom naselju. Područni objekt Dječjeg vrtića „Žirek“ trebao bi biti završen do kolovoza i rasprostirati se na 1500 četvornih metara, a u njemu će biti smješteno sedam vrtićkih skupina. Projekt je vrijedan 12,5 milijuna kuna

„Vi znate da smo mi Grad koji najviše ulaže u odgoj u Hrvatskoj. Samo za plaće ulažemo preko 40 milijuna kuna. Velika Gorica je jedan od rijetkih gradova u zemlji koji je smanjio cijenu vrtića. Hvala svima koji se trude održati taj standard i zajedno ćemo to raditi i ubuduće“, poručio je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Barišić je najavio i gradnju vrtića u Maloj Buni. Na ovom projektu Grad očekuje pomoć države koja je vlasnik zemljišta na kojem bi trebao niknuti vrtić.

„Projekt vrtića u Maloj Buni nalazi se u fazi idejnog rješenja. Od Republike Hrvatske tražit ćemo dodjelu zemljišta. Bit će to najmoderniji vrtić koji ćemo projektirati i graditi. On nam je važan zato što u mreži naših vrtića želimo osigurati mjesto svoj našoj djeci i pomoći obiteljima koje žive u južnom dijelu našeg grada, odnosno Vukomeričkim goricama i Vrhovju“, dodao je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novi vrtić  u Svačićevoj ulici bit će opremljen najmodernijom didaktičkom opremom, imat će sportsku dvoranu i likovnu galeriju, a neposredno uz njega bit će napravljeno dječje igralište od 1000 četvornih metara. Svoje zadovoljstvo stanjem u predškolskom sustavu Grada Velike Gorice iskazala je i ravnateljica Dječjeg vrtića Žirek  Sandra Crnić.

„Od kada se prije šest godina napravila se mreža vrtića, osjećaju se veliki pomaci vezani uz standard, opremu, izgradnju objekata i uvjeta rada. Uveden je i treći odgojitelj pa sada djeca s teškoćama u razvoju mogu boraviti u vrtiću u inkluziji s ostalom djecom“, naglasila je Crnić.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novim objektom Dječji vrtić „Žirek“ povećat će svoje kapacitete za četiri nove vrtićke skupine, a očekuje se i zapošljavanje novih odgojitelja i tehničkog osoblja.

HOTNEWS

(Dis)funkcija glave gostuje na Festivalu glumca

Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić večeras nastupaju u Vukovaru

Objavljeno

on

Predstava Scene Gorica gostuje večeras u 21 sat u Hrvatskom domu Vukovar, gdje se od 5. do 13. rujna održava 27. Festival glumca. Na repertoar festivala izbornik Nedim Prohić uvrstio je, među 17 izabranih predstava, i (Dis)funkciju glave. U predstavi gledatelji prate posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje.

– Lijepo je za istaknuti i pohvaliti se kako je naša Scena Gorica i ove godine na Festivalu glumca. (Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita, a sada će ju publici predstaviti naša glumačka ekipa – kažu iz Scene Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Iskustva iz poslovnica za otkup zlata: Kako do najveće isplate?

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna

Objavljeno

on

Autor

Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Velike Gorice.

Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više tisuća kuna, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Velike Gorice je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Veliku Goricu, na adresi Zagrebačka 15 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.

Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Sedam izliječenih i četiri novooboljela na goričkom području

U županiji 13 novooboljelih, 16 izliječenih.

Objavljeno

on

Na području Zagrebačke županije evidentirana je 421 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o trinaest osoba više, a šesnaest je osoba izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 126 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 284 osobe, a 11 ih je preminulo.

Po četiri nova slučaja zabilježena su u ispostavama Zaprešić i Velika Gorica, po dva nova slučaja u ispostavama Sveti Ivan Zelina i Samobor od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo.

Sedam izliječenih osoba je u Ispostavi Velika Gorica, pet izliječenih osoba u Ispostavi Dugo Selo, te po dvije izliječene osobe u ispostavama Jastrebarsko i Zaprešić.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno