Poveži se s nama

HOTNEWS

Novi vrtić u Svačićevoj ulici bit će završen do kolovoza

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio gradnju vrtića u Maloj Buni

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić danas je obišao gradilište dječjeg vrtića u Cvjetnom naselju. Područni objekt Dječjeg vrtića „Žirek“ trebao bi biti završen do kolovoza i rasprostirati se na 1500 četvornih metara, a u njemu će biti smješteno sedam vrtićkih skupina. Projekt je vrijedan 12,5 milijuna kuna

„Vi znate da smo mi Grad koji najviše ulaže u odgoj u Hrvatskoj. Samo za plaće ulažemo preko 40 milijuna kuna. Velika Gorica je jedan od rijetkih gradova u zemlji koji je smanjio cijenu vrtića. Hvala svima koji se trude održati taj standard i zajedno ćemo to raditi i ubuduće“, poručio je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Barišić je najavio i gradnju vrtića u Maloj Buni. Na ovom projektu Grad očekuje pomoć države koja je vlasnik zemljišta na kojem bi trebao niknuti vrtić.

„Projekt vrtića u Maloj Buni nalazi se u fazi idejnog rješenja. Od Republike Hrvatske tražit ćemo dodjelu zemljišta. Bit će to najmoderniji vrtić koji ćemo projektirati i graditi. On nam je važan zato što u mreži naših vrtića želimo osigurati mjesto svoj našoj djeci i pomoći obiteljima koje žive u južnom dijelu našeg grada, odnosno Vukomeričkim goricama i Vrhovju“, dodao je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novi vrtić  u Svačićevoj ulici bit će opremljen najmodernijom didaktičkom opremom, imat će sportsku dvoranu i likovnu galeriju, a neposredno uz njega bit će napravljeno dječje igralište od 1000 četvornih metara. Svoje zadovoljstvo stanjem u predškolskom sustavu Grada Velike Gorice iskazala je i ravnateljica Dječjeg vrtića Žirek  Sandra Crnić.

„Od kada se prije šest godina napravila se mreža vrtića, osjećaju se veliki pomaci vezani uz standard, opremu, izgradnju objekata i uvjeta rada. Uveden je i treći odgojitelj pa sada djeca s teškoćama u razvoju mogu boraviti u vrtiću u inkluziji s ostalom djecom“, naglasila je Crnić.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novim objektom Dječji vrtić „Žirek“ povećat će svoje kapacitete za četiri nove vrtićke skupine, a očekuje se i zapošljavanje novih odgojitelja i tehničkog osoblja.

HOTNEWS

Tri, dva, jedan – kreni

Za sve ljubitelje bicikla i rekreativce ,Kud Novo Čiče drugu godinu za redom organizira rekreativnu etno biciklijadu, čiji je start 19. svibnja

Objavljeno

on

Voliš biciklirati u svoje slobodno vrijeme? Onda je pravo vrijeme da provjeriš svoj bicikl, pregledaš kočnice, lanac, kacigu i utreniraš se za 19.svibanj kada KUD Novo Čiče organizira rekreativnu utrku kroz cijelo Turopoljsko područje.

Utrka starta u 13 sati iz Etno naselja Novo Čiče, Velikogorička 147, i nastavlja se kroz Lazinu Čičku, Črnkovec, Lekneno, Strmec Bukevski, Obed, Bukevje, Čret Posavski, Ribnica, Jagodno i povratak u Novo Čiče.

Kotizacija za utrku iznosi 25 kuna te je s njom svakom sudioniku osiguran kupon za hranu i piće, tombola i naljepnice za bicikle.

Organizatori garantiraju odličan provod uz druženje, razgledavanje Etno naselja i okušavanje spretnosti na biciklu, ali navode da svaki sudionik sudjeluje u utrci na vlastitu odgovornost i da mlađi od 16 godina moraju nositi kacigu. Također se moli sudionike da poštuju prometne propise, a oni će osigurati redare i prateće vozilo. Za najmlađe će biti poligon za bicikle i za one najbolje osigurane su vrijedne nagrade, a uz te predviđene su nagrade i za najmlađeg sudionika, najstarijeg sudionika, nagrada za najstariji bicikl i za najzgodniju sudionicu biciklijade.

Prijaviti se možete ovdje https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQVresftDv45FsryBoJUUagGRnkyeToboh72rEqLuMoyNzow/viewform

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Mladi gorički glazbenici ostvarili odlične rezultate u Splitu i Kaštelima

Na međunarodnom natjecanju osvojili su četiri prve, jednu drugu i dvije treće nagrade

Objavljeno

on

Mladi glazbenici, učenici Umjetničke škole Franje Lučića ostvarili su odličan rezultat na 24. međunarodnom natjecanju ‘Daleki akordi’. Osvojili su četiri prve, jednu drugu i dvije treće nagrade.

U disciplini limenih puhača prve nagrade osvojili su trubači iz klase prof. Tomislava Špoljara: Gabrijel Odrčić i Tibor Rajtarić u 1. kategoriji te Stefan Gjorgiev u 2. kategoriji. Saksofonist Niko Grgurev iz klase prof. Marka Malivuka Jovanovića osvojio je 1. nagradu u 1. kategoriji discipline drvenih puhača. U disciplini gudača – violina, treće nagrade su osvojile učenice prof. Zinke Holy Marijan: Iskra Jurišić u 2. kategoriji te Nika Kozina u 3. kategoriji. Violončelistice iz klase prof. Terezije Krčelić Rabadan natjecale su se u kategoriji gudača – violončelo: Giti Kozini pripala je 2. nagrada, a Adriani Peher treća.

Veliki bravo za sve učenike, njihove nastavnike i korepetitoricu, profesoricu Ivu Šoršu!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gastronomska parada učenika kuhara i konobara Srednje strukovne škole

Objavljeno

on

19.04.2019. Velika Gorica – Praktični ispit učenika kuhara i konobara Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Finale Projektnog dana Srednje strukovne škole (Financijska pismenost) u srijedu (17. travnja) okončano je polaganjem praktičnog ispita za učenike kuhare i konobare (učenici trećih razreda). Odlično pripremljena jela, točni odgovori mladih kuhara i elegantna posluživanja njihovih kolega konobara sadržajno su pokazali što su naučili u trogodišnjem školovanju.

19.04.2019. Velika Gorica – Praktični ispit učenika kuhara i konobara Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Njihovi predmetni nastavnici Sanja Gršetić i Darko Štefančić su budno pratili prezentaciju svojih učenika i nisu pokazivali vidljivo zadovoljstvo njihovim umijećem, nisu ni trebali, njihovi osmjesi kazivali su sve. Kompletan sadržaj gastronomske ponude bio je, prema riječima predmetnih ispitivača, na razini visoke hotelske ponude.

19.04.2019. Velika Gorica – Praktični ispit učenika kuhara i konobara Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U to su se uvjerili i svi predavači koji su prije toga završili svoja predavanja na Financijskoj pismenosti i onda bili pozvani da gustiraju ekskluzivne gastronomske delicije. Kada su se gosti razišli, onda su se i zadovoljni učenici počastili. Gastronomska parada održana je u Kabinetu ugostiteljskog posluživanja i kuharstva uz logističku potporu školske kuhinje. Projektni dan svoje škole učenici i nastavnici priređuju u tjednu koji prethodi blagdanu Uskrsa i njihovom proljetnom odmoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno