Poveži se s nama

HOTNEWS

Novi Reporter donosi brojne zanimljivosti

Objavljeno

U četvrtak, 28. travnja izlazi novo izdanje besplatnog Reportera na 40 stranica, s pregršt novi tema i zanimljivosti. Reporter je bio i ostao vodeći mjesečnik u regiji, a ove novine su svakako iznimno važne za žitelje velikogoričkog kraja zbog mnoštva zanimljivosti i događanja koja ove novine prate.

Za novi broj Reportera naši novinari su u proteklih mjesec dana obišli interesantne lokacije od Velike Gorice pa čak do Australije! Ovo su najzanimljivije teme koje će naš Reporter donijeti u Vaše domove:

 

reporter

 

Vi pitate – Reporter odgovara (dobili smo Vaša tri pitanja na koja nam stručne službe kojima su upućena odgovaraju u ovom broju)

  • intervju sa gradonačelnikom Draženom Barišićem
  • što se radi i kakve se aktivnosti provode u velikogoričkim gradskim tvrtkama
  • sve o važnijim događanjima u Zagrebačkoj županiji donosimo na tri stranice
  • naši novinari proveli su jedan dan u akciji velikogoričke policije – svakako pročitajte i pogledajte kako smo proveli dan…
  • novinar, umjetnik, radijski voditelj, glumica – sve što niste znali o Ani Katulić
  • naša urednica javila nam se iz Australije – pročitajte kako se živi i radi na dalekom kontinentu
  • naši novinari posjetili su mjesni odbor Turopolje i porazgovarali sa Zlatkom Mihalićem o problemima i funkcioniranju tog mjesta u Donjem Turopolju
  • bili smo na proslavi Jurjeva i donosimo Vam zanimljive priče i fotografije
  • potražite savjete o zdravlju kao i najnovije vijesti iz kulture i sporta

Novi broj Reportera potražite na uobičajenim mjestima i gradu, već od četvrtka 28. travnja…

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno