Poveži se s nama

HOTNEWS

Novi Reporter donosi brojne zanimljivosti

Objavljeno

U četvrtak, 28. travnja izlazi novo izdanje besplatnog Reportera na 40 stranica, s pregršt novi tema i zanimljivosti. Reporter je bio i ostao vodeći mjesečnik u regiji, a ove novine su svakako iznimno važne za žitelje velikogoričkog kraja zbog mnoštva zanimljivosti i događanja koja ove novine prate.

Za novi broj Reportera naši novinari su u proteklih mjesec dana obišli interesantne lokacije od Velike Gorice pa čak do Australije! Ovo su najzanimljivije teme koje će naš Reporter donijeti u Vaše domove:

 

reporter

 

Vi pitate – Reporter odgovara (dobili smo Vaša tri pitanja na koja nam stručne službe kojima su upućena odgovaraju u ovom broju)

  • intervju sa gradonačelnikom Draženom Barišićem
  • što se radi i kakve se aktivnosti provode u velikogoričkim gradskim tvrtkama
  • sve o važnijim događanjima u Zagrebačkoj županiji donosimo na tri stranice
  • naši novinari proveli su jedan dan u akciji velikogoričke policije – svakako pročitajte i pogledajte kako smo proveli dan…
  • novinar, umjetnik, radijski voditelj, glumica – sve što niste znali o Ani Katulić
  • naša urednica javila nam se iz Australije – pročitajte kako se živi i radi na dalekom kontinentu
  • naši novinari posjetili su mjesni odbor Turopolje i porazgovarali sa Zlatkom Mihalićem o problemima i funkcioniranju tog mjesta u Donjem Turopolju
  • bili smo na proslavi Jurjeva i donosimo Vam zanimljive priče i fotografije
  • potražite savjete o zdravlju kao i najnovije vijesti iz kulture i sporta

Novi broj Reportera potražite na uobičajenim mjestima i gradu, već od četvrtka 28. travnja…

HOTNEWS

FOTO Juniori Megablasta prvaci Europe u break danceu

Objavljeno

on

19.05.2019. Rimini (Italija). Juniorska break dance grupa Plesnog kluba Megablast osvojila 1. mjesto na Europskom prvenstvu. Foto: PK Megablast

Iz Plesnog kluba Megablast javili su nam sjajnu vijest – njegova juniorska break dance grupa osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Riminiju (Italija) – IDO European Hip Hop Battle & Break Dance Championships. Osim zlatne grupe vrlo dobre rezultate članovi Megablasta ostvarili su u pojedinačnoj konkurenciji: Karlo Dobrinčić-Karlito (4. mjesto), a 5. mjesto Barbara IveljićBarbi, Franka Meštrović i Fran Vodopija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno