Poveži se s nama

Sport

Nova tri zlata, tri srebra i tri bronce za Judo klub Kokica

Objavljeno

U dvorani ‘Bogumil Toni’ u Samoboru održan je u subotu 21. Kup Državnosti, turnir namijenjen judašima koji su tek počeli trenirati i nemaju judaškog iskustva. Nastupilo je 15 klubova s 252 judaša.

 

Judo klub Kokica je na ovo natjecanje izašao sa 12 natjecatelja koji su osvojili devet medalja, a u ekipnom bodovanju bili su treći. Zlatne medalje osvojili su Vito Fučkala Zarif, Fran Stojić i Simona Janković. Srebra su pripala Moniki Kompes, Emi Drobnjak i Dženis Tašaković, bronca Elli Fučkala Zarif, Luki Đurašiću i Heleni Pušeljić.

 

kokica2

Foto: Facebook JK Kokica

Sport

Prije 28 godina Radnik postao prvoligaš

Dogodilo se 24. lipnja 1992. godine na stadionu u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Sportske novosti su već 75 godina (od 1945.) neprikosnoven dnevni sportski a tiskani medij u Hrvatskoj. Toplo se nadamo da će to i ostati usprkos krizi uzrokovanoj nepredvidivim i neugodnim virusom. Danas 24. lipnja 2020. godine Sportske i novinar Toni Roić (prati i piše za našu HNK Goricu, na fotografiji dolje stoji četvrti s lijeva) nisu zaboravili na 9. stranici objaviti sjećanje na događaj prije punih 28 godina. Tada je NK Radnik iz Velike Gorice na svom stadionu pred 4 tisuće gledatelja dobio Pazinku iz Pazina 3:0 (Hrkovac 2, Štoos) i postao prvak 2. Lige a time i prvoligaš. U Pazinu je najprije bilo 1:0 za klub iz srca Istre.

Toni Roić, četvrti s lijeva

Za Radnik su igrali mahom domaći dečki: Knapić (stigao iz Dinama Zagreb), Branko Pavlica, Štoos, Terseglav, Tomčić, Dittrich, Hrkovac (od 85. Dalibor Župetić), Marušić, Cvetko, Sambolić, Livada (od 73. Željko Domitrović Beli). Treneri: Ivica Poljak i pomoćni Ivica Senzen. Predsjednik kluba bio je legendarni Ivan Mišerić Pevi, kasnije autor prekrasne i super vrijedne monografije o Radniku, kojeg je tako uspješno naslijedila HNK Gorica.

Ivan Mišerić Pevi

Što danas rade negdašnji igrači prvoligaša Radnika? Vratar Dražen Knapić bavi se u Zagrebu poslovima taksiste a kolega mu Siniša Klafurić također radi ali je i trener vratara u HNK Gorici. Branko Pavlica ostao je u nogometu (sportska oprema i trener mlađih kategorija). Mario Štoos radi u zračnoj luci Franjo Tuđman na Plesu i povremeni je trener amaterskih klubova. Trgovinom se bavi Igor Terseglav. Zoran Tomčić je zaposlenik u osiguravajućem društvu i trener. Trener je i Damir Dittrich ali i trgovački putnik.

Zoran Tomčić dok je bio trener Poleta Buševec

Damir Dittrich kao trener u Dinamu Hidrel

 

Dubravko Hrkovac bavi se ugostiteljstvom u Novom Čiču a ranije je bio trener i predsjednik lokalnog Dinama Hidrel. Dalibor Župetić je radio u Ferotermu. Krešimir Marušić je trener a imao je svoju nogometnu akademiju. Damir Cvetko je zaposlenik u PPS Galeković u Mraclinu i nogometni je djelatnik u trećeligašu NK Kurilovec. U velikogoričkom Komunalcu radi Branko Sambolić a taksist i trener je Dinko Livada,

Dinko Livada dok je bio trener Udarnika

Željko Domitrović Beli radi u zračnoj luci Franjo Tuđman a prije je trenirao seniore amaterskih klubova širom Turopolja. Dean Klafurić je profesionalan trener, trenutno zaposlen u Ethnikosu s Cipra. Zoran Zebec je taksista a sve podatke dao je negdašnji kapetan momčadi Hrkovac. Preminuo je Alen Pek još dok je bio relativno vrlo mlad.

Ivica Senzen kao trener Klasa

Trener Ivica Poljak živi u Novom Zagrebu ali odlazi i u rodni Ogulin. Imenjak mu Senzen uživa na pitomim i zelenim Vukomeričkim goricama u Dubrancu a trenirao je još i Klas, Lukavec..Tadašnji predsjednik Radnika Ivan Mišerić Pevi je u mirovini.

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO Šahisti Poleta plasirali se na Sportske igre mladih

Objavljeno

on

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Šahovski kvalifikacijski turniri osnovnih škola Zagrebačke županije za plasman u finale Sportskih igara mladih odigrani su proteklog vikenda u Buševcu (subota, 20. lipnja 2020.). Sportske igre mladih bit će održane u Splitu od 09. do 11. srpnja 2020. godine. Učenici u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecali su se u dvije dobne skupine, mlađi od 11 godina odnosno mlađi od 15 godina.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Najbrojnija je bila skupina dječaka mlađih od 11 godina, bilo ih je 14. Prvo mjesto osvojio je Ivan Horvat iz Svete Nedelje, koji je dobio sve partije. Drugi je bio Vito Jurić s 4 boda, a treći Dominik Đurašin s 3.5 boda (oba iz Buševca). Jakov Hranj iz Ogulinca bio je s 3 boda četvrti, a iza njega je bila skupina od pet igrača, svi s 2.5 boda.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Dvojica favorita u konkurenciji 11 šahista do 15 godina, Filip Car iz Zaprešića i Nikola Kos iz Velike Gorice, opravdali su svoju ulogu tako da su sve partije dobili, a međusobno su podijelili bod. Prvo mjesto pripalo je Kosu, koji je bio bolji po dodatnim kriterijima. Treći je bio Šimun Lučić iz Novog Čiča s 4 boda, a Jan Dolački iz Starog Čiča bio je peti.

U obje skupine djevojčica bilo je ukupno 12 natjecateljica, u svakoj po šest. Marta Trgovac iz Turopolja uvjerljivo je pobijedila u konkurenciji do 15 godina ispred Saše Detelića iz Buševca i Mateje Zetković iz Novog Čiča. Do 11 godina najbolja je bila Lara Marija Žagar iz Svete Nedelje dobivši svih pet mečeva, ispred Maje Kos i Larise Živčec, obje iz Velike Gorice.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Znači, na završnicu u Split u konkurenciji do 15 godina putuju N. Kos i M. Trgovac (oboje ŠK Polet Buševec), do 11 godina I. Horvat (ŠK Sveta Nedjelja) i drugoplasirana M. Kos (ŠK Polet) umjesto pobjednice L.M.Žagar (odustala zbog drugih obveza).

Poletovi šahisti su na turnirima bili vrlo uspješni, jer su pored najviših plasmana osvojili još tri druga i tri treća mjesta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Dean Klafurić, Damir Milanović i Mario Škrablin se vraćaju na Cipar

Ugovori s Ethnikosom produženi za još godinu dana

Objavljeno

on

U ugostiteljskom lokalu “Kavalir” u Novom Čiču ne može biti dosadno što se sporta (nogometa) tiče. U ponedjeljak 22. lipnja 2020. godine pozvani smo jer se voditelju veteranske momčadi lokalnog Dinama Stjepanu Grgar navodno “trese” izbornička funkcija nakon poraza u Buni 1:3. Grgar se brani činjenicama. “Drugi smo u redoslijedu a ne peti, gdje je problem?”

Gragar – Hrkovac – Milanović

Međutim, tema Grgar je ubrzo pala u drugi plan jer se ukazala daleko važnija, vjerojatno zanimljivija i nimalo šaljiva ekskluziva. U društvu Grgara, sjedio je i Damir Milanović Mlinka, pomoćni trener Ethnikosa iz mjesta Achnas na Cipru. Popularnog Mlinku, ne samo u Velikoj Gorici i Turopolju, ove godine još nismo imali prigodu vidjeti i popričati. Korona je prekinula prvenstvo na Cipru a naš trio, glavni trener Dean Klafurić, pomoćnik mu Damir Milanović i kondicijski Mario Škrablin, morali su zbog prekida međunarodnog prometa ostati na sunčanom otoku. “Dovedeni smo u Ethnikos na Cipru sa zadatkom da spasimo klub od ispadanja iz elitne lige dvanaestorice. Bili smo na dobrom putu da spomenuto i sprovedemo u zbilju ali zli virus je prekinuo natjecanje pa je cilj formalno ispunjen i prije roka. Kako smo proživjeli dva i pol mjeseca izolirani na otoku bez obitelji? Kratko rečeno, ne ponovilo se! Sreća u nesreći je da tamo stanujemo u kućama (Milanović i Škrablin zajedno, Klafurić u posebnoj jer mu je dolazila i obitelj) koje imaju i okućnice pa smo ipak nekako mogli kratiti dane”-uvodno je kazao Milanović. Kakav je Ethnikos klub?

– Mjesto Achnas nije veliko kao Gorica a Ethnikos je gotovo obiteljski klub. Vodi ga poslovni čovjek već oko 30 godina a stadion realno prima oko 5 tisuća gledatelja. Mislim da mogu kazati i u ime Klafurića i Škrablina, da smo vrlo zadovoljni na Cipru. U klubu su vrlo korektni, stanovništvo je južnjačkog mentaliteta, pomalo opušteno i nonšalantno. Igrališta su također kvalitetna a njegovani travnjaci prirodni bez umjetne podloge. Život na Cipru je uistinu skup ali ako se biraju destinacije trošenja novaca, može se ugodno živjeti – kaže Damir.

Klafurić – Milanović i Škrablin

A kako su u Ethnikosu zadovoljni trojkom iz Hrvatske?

– Sigurno su zadovoljni jer nam je ponuđen ugovor na još godinu a mi smo ponuđeno i prihvatili. U Ethnikosu igraju i naši Stjepan Babić i Toni Gorupec, oba iz Zagreba. Dečki su prošli Dinamovu školu, Gorupec je bio i reprezentativac u mlađim kategorijama. Ima momaka i iz Srbije, Makedonije..Na Cipar bi se trebali vratiti 5. srpnja a već dan kasnije krećemo s pripremama. Uvodni tjedan u planu su razna testiranja a od 13. srpnja ide se maksimalno. Prvenstvo bi nam trebalo startati 22. kolovoza. Liga će sljedeće sezoni imati 14 klubova (dva više od minule) a još je nepoznanica kako će se igrati. Dvokružno uz razigravanje u dvije skupine kao minulo sezone ili nekom drugom varijantom, vidjet ćemo – Ispričao je Milanović.

Obitelj Milanović

Što rade treneri Dean Klafurić i Damir Milanović u Hrvatskoj kad ne rade trenerski posao?

– Klafurić je s obitelji na odmoru negdje u Istri. Milanovići će pak uskoro u Šibenik. Dani dok sam tamo igrao se ne zaboravljaju kao ni mjesto gdje sam stanovao. Supruga Suzana i kćerkice Sara (12 godina) i Kiara (7) u kolovozu planiraju i na Cipar, što me posebno raduje – otkrio je Damir Milanović koji je poželio posebno istaknuti HNK Goricu i prvog čovjeka Nenu Črnko.

– Ponosan sam što sam između ostalih igrao za Radnik, Kurilovec ali i Goricu. Gorica mi je između ostalog pružila prvu šansu da se ozbiljno bavim trenerskim poslom i zbog toga veliko hvala klubu kao i čelnim ljudima. Imam UEFA “A” licencu a za dvije godine u planu je i ona s predznakom “PRO” – dodao je.

Klafurić i Milanović

– Hvala i kolegi Deanu Klafurić na povjerenju. Imamo slične poglede na filozofiju nogometa i užitak mi je s njim raditi. Svi moji planovi u bližoj budućnosti vezani su isključivo uz “Klafa”. Hvala i NK Poletu iz Buševca na razumijevanju jer sam ih morao napustiti kao njihov registrirani igrač. Dokumente mi tamo još “čuva” super iskusni Ivica Sučić Sule, krsni kum moje Kiare (Milanović je kum sinu Sučića kojem je ime Ivano) – između ostalog ispričao nam je Damir Milanović Mlinka.

Na odlasku, ispratio ga je uvijek super raspoložen Hrkovac koji je u pomalo šali zamolio da City portal Milanovića svrsta uz značajnije nogometne goste “Kavalira”, kao što su za primjer Kalac koji je s Milanom osvojio Ligu prvaka, legendarni trener Ivan Đalma Marković, nogometaš Zagreba Pero Močibob koji je u Maksimiru igrao pred rekordnih 65 tisuća gledatelja, najbolji igrač Australije Krešo Marušić Keko, gotovo svi prvoligaški igrači Radnika i mnogi drugi. Mi smo pak šalu pretvorili u ozbiljnot jer Milanović to i zaslužuje.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno