Poveži se s nama

HOTNEWS

Nova Mreža hitne medicine: Gorica dobiva pet dodatnih timova!

Objavljeno

Ministarstvo zdravlja donijelo je novu Mrežu hitne medicine temeljem koje je Zagrebačka županija dobila 45 timova T1, pet timova T2, te pet timova prijavno dojavne jedinice u Velikoj Gorici. Ekipu T1 tima čini liječnik, medicinska sestra i vozač, dok T2 tim nema liječnika. Velika Gorica sada će imati ukupno 10 timova T1.

 

Temeljem stare Mreže hitne medicine Zagrebačka županija imala je svega 30 T1 timova hitne medicine, dva punkta dežurstva, 10 T2 timova hitne medicine i 5 timova Prijavno-dojavne jedinice. U staroj Mreži, Velika Gorica sa 63.000 stanovnika i Zračnom lukom na svom području imala je svega 5 T1 timova, a isti broj T1 timova imala je i Čazma s 8.095 stanovnika. Ivanić-Grad, koji ima 27.946 stanovnika, uopće nije imao T1 tim, već samo ustrojeno dežurstvo, dok je Čakovec, koji ima 27.227 stanovnika, imao 10 T1 timova.

 

„Dobili smo 15 T1 timova više i konačno mogu reći da je nepravda koja je napravljena Zagrebačkoj županiji ispravljena. Zahvaljujem se ministru Nakiću i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu što su nas saslušali, uvidjeli nepravilnosti u prijašnjoj Mreži te ju konačno ispravili“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nadodavši kako će zbog povećanja T1 timova Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije godišnje uprihoditi oko 4,5 milijuna kuna više od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

 

Zagrebačka županija svake je godine osiguravala 4 milijuna kuna vlastitih sredstava kako bi stanovnicima na cijelom području Zagrebačke županije osigurali dostupnu, pravovremenu i kvalitetnu djelatnost hitne medicine.
 
„Situacija je bila neodrživa. Sustav hitne medicine temeljem stare Mreže uopće nije mogao funkcionirati bez da se u opasnost ne dovode ljudski životi. Nismo imali izbora i zajedno s našim gradovima i općinama posegnuli smo u vlastite proračune i osigurali sredstva za dodatne T1 timove. Sada spomenuta sredstva možemo preusmjeriti u gradnju škola ili održavanje cesta što i jest nadležnost županija“ – zaključio je Kožić.

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno