Poveži se s nama

Vijesti

Nogometne teme i Peri deri

U nogometnom Novom Čiču stvarno nikad nije dosadno, ima tu i luckastih ideja

Objavljeno

U Novom Čiču posluje lokal gdje je tema broj jedan najčešće sport, posebno nogomet. Usred ljeta dok amateri miruju, u tekućem tjednu najviše se prepričavaju događanja na subotnjoj prvoligaškoj utakmici između Gorice i Intera iz Zaprešića. Mora se odmah istaknuti da iz Čičkog kraja na velikogorički stadion pohodi znatan broj kibica i zanimljivo je slušati impresije nakon starta HNK Gorice u novu prvoligašku sezonu. Značajke komentara, naprimjer školskog kolege Ivana Grgara i supruge Fadile, Neđe i sinova Nikole i Antonija Bube, Parage s Kvarnera koji voli NK Orijent, rokera Žaca iz Čičke Poljane i frenda mu Drage Geca, gospodina rukometnog Mesića iz Brezovačke, Age Einsteina iz Jagodnog, trenera Nine Matkovića, djelatnika Hidrela i sveprisutnog Vugre, Darka ribiča i drugih su zadovoljavajuća igra velikogoričke momčadi ali spominje se i žal za izgubljena dva boda jer prilika za pobjedu je bilo podosta. Spominje se i solidna posjeta, jer Inter nije atraktivan kao recimo velika četvorka Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, a opet se na zapadnoj tribini sjatilo možda i blizu dvije tisuće nogometnih duša. Pridonijela je tome i prekrasna ljetna večer a reflektori su uvijek primamljivi za poseban štimung.

Pala je i jedna tema koja na prvi pogled nema veze s nogometom ali možda ipak i ima. Netko se dotaknuo muzike s razglasa prije utakmice, na poluvremenu i kraju. Ponekom bi bilo drago čuti i nešto s repertoara turopoljskog melosa. Roker Žac se oduševio prijedlogom da se ponekad, možda za primjer, pusti i grupa Peri deri i njihova verzija ‘Turopoljac travu kosi’ ili ‘Turopolje moje drago’ i drugo. Kaže Žac, ima tu nogometnog ritma, vedrine, zezancije, samodopadnosti, optimizma..Zašto onda ne? Složio se i naš domicilni trener Nino Matković.

– Nema u tom prijedlogu ništa lošeg. Sjećam se dok je Polet iz Buševca igrao u 3. HNL, bio sam pomoćnik Damiru Petraviću. Igrali smo tada u ligi s Istrom, Rovinjem, Porečom, Labinom, Mošćeničkom Dragom, Orijentom s Krimeje u Rijeci..Puštale su se tamo samo pjesme iz tog podneblja, čemu onda da se mi sramimo svojeg? Uz modernu glazbu koja se pušta, dobro bi možda došla i pokoja u stilu Peri deri – mišljenja je Nino.

Pa ajmo onda malo tako i s razglasa, pa i na terenu nek peru i deru, sve za nova tri boda.

Galerija fotografija

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelajić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelajić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Poreznici krenuli u akciju protiv sive ekonomije

Prijavite one koji vam ne izdaju račun i sudjelujte u drugom kolu nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ Ministarstva financija

Objavljeno

on

– Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. – 23.10.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu – poručili su danas iz Porezne uprave.

Nadzirat će se prijevoznici, ugostitelji i ostale uslužne djelatnosti. Iz Porezne uprave upozorili su da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Kako kažu, sustav fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

– U tijeku je i prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’. Građani u njoj mogu sudjelovati tako da prijave nepravilnosti kod izdanog računa. Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog ove godine.

Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – dodali su iz Porezne.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno