Poveži se s nama

Sport

NOGOMETNA PRIČA IZ DAVNINA Veliki susjedski rivalitet Udarnika i Radnika

Objavljeno

Franjo Leder

Franjo Leder

Bilo je prekrasno nedjeljno jutro u autobusu koji je vozio ekspediciju Udarnika na prvenstveni dvoboj u Zabok protiv domaće Mladosti (igrala se matineja od 10 sati). Igrači u stražnjem a stručni stožer i pratnja u prednjem dijelu busa. Službenog predstavnika Udarnika Silvija Kranjeca i negdašnjeg predsjednika kluba iz Kurilovca Franju Ledera dijelio je samo prolaz po sredini a nakon neupadljivo ubačene teme o davno minulim nogometnim danima postepeno je započeo dinamičan dvoboj riječima između spomenutih.

 

Udarnik u prugastim dresovima u društvu kolega uz Radnika

Udarnik u prugastim dresovima u društvu kolega uz Radnika

Potrebno je istaknuti da je legendarni Silvio Kranjac u mladim danima bio neprelazni i vrlo cijenjeni bek Radnika koji je bio blizak i vodstvu kluba iz Velike Gorice a dobro je poznato i veliko suparništvo između spomenutih susjednih tabora. Koliko veliko, može oslikati i dobročudan dvoboj riječima Franje Ledera i Silvija Kranjca.

 

Iskusni Leder započeo je priču kako se prije poznat i cijenjeni nogometni majstor vezist, vračajući se iz Austrije kući, odlučio pristupiti radije Udarniku no Radniku. Reakcija Silvija bila je britka kao i dok je igrao. Reakcija Silvija bila je britka kao i dok je igrao. “Nemojte pričati što nije bilo. Sada smo u istom klubu ali moram vas demantirati jer istina je bila drugačija. Dotični igrač kupio je stan u Gorici i najprije je odlučio pregovarati s Radnikom. Sve smo već bili dogovorili osim uvjeta transfera a onda je gospodin tražio da mu namjestimo dio stana. Mi u Radniku ostali smo pomalo zatečeni i nismo željeli ulaziti u nepromišljeni pothvat prvenstveno zbog mira u momčadi jer na kraju sve se sazna pa i uvjeti dolazaka pojedinih igrača. Tek nakon našeg odustajanja dotični igrač odlučio se pregovarati sa Udarnikom i vi ste mu vjerojatno tada nabavili namještaj” – kazao je Kranjac.

Čelnici kluba iz Kurilovca

Čelnici kluba iz Kurilovca

Leder je Kranjcu pak uzvratio kontrom. “To su samo priče kako bi se vi u Radniku opravdali što ste ostali bez majstora i pravog španera. Kakav namještaj, kaj god. Vaši iz kluba valjda su se slabo razumjeli u nogometne aktualnosti i kvalitetu spomenutog igrača pa ste nakon jednog upita, a tko je sad taj, ostali bez iskusnog veznjaka koji se nije dao podcjenivati. Istina, mi smo kasnije spomenutom kupili poklon za uselenje ali samo dio namještaja u vidu jednog elementa. Za tvrdnju postoje i fotografije”– nije se dao Leder a Kranjac mu onda izbacio rekontru. “Je, je kupili ste element u vidu tada modernog regala i dodatne opreme” pola u zbilji a pola u šali branio je ugled negdašnjeg Radnika Silvio Kranjac.

Prvi lijevo Stjepan Stepanić Štenko

Prvi lijevo Stjepan Stepanić Štenko

Sličnih susjedskih okršaja, koji nikad nisu izlazili izvan okvira dobrog ukusa, bilo je prije u izobilju na terenu ali i van igrališta među navijačima i čelnicima klubova. Franjo Leder otkrio je međutim i drugu stranu medalje. “Koliko god su na terenu frcale iskre, Udarnik i Radnik su si međusobno i pomagali. Pamtim kada sam uz pomoć još petorice radnika poduzeća Beton cijelu noć na igralištu u Kolarevoj radio na podizanju ograde oko igrališta. Idući dan igrao je Radnik važnu kvalifikacijsku utakmicu a postojeća ograda nije bila dovoljno visoka i ujutro je posao morao biti završen. Nije se spavalo a popodnevni kvalifikacijski dvoboj susjeda sam onda prespavao. Radio sam i golove za rukometašice Radnika u vrijeme dok je predsjednik bio Željko Horvat a trener Igor Panadić. Na Radniku se održavala i tombola ili takozvani bingo. Nedostajao je svijetleći semafor a opet su u pomoć uskočili Kurilovčani Stjepan Kliček i moja malenkost. Dobili smo materijala za dva semafora pa je jedan završio u Kurilovcu, ha ha ha” ispričao je Leder u jednom razgovoru nakon puta u Zabok kada je ustupio i fotografije iz svoje bogate arhive.

 

Bilo je spomenuto još mnogo zanimljivih detalja kao naprimjer memorijalni turnir Udarnika “Stjepan Stepanić Štenko” koji je u Turopolju prvi i premijerni takvog tipa. Spomenimo još, Franjo Leder iako u trećoj životnoj dobi dolazi na gotovo sve utakmice Udarnika doma i vani zajedno sa svojim vršnjacima Jurom Odrčićem i Josipom Rusom koji su također ostavili dubok trag u Kurilovečkom mezimcu.

Sport

Luka Dodlek osvojio 2.mjesto na Regionalnom plivačkom prvenstvu

Objavljeno

on

26.07.2020. Zagreb. Luka Dodlek i Vinko Alilović na Regionalnom plivačkom prvenstvu. Foto: PK Gorica

Regionalno prvenstvo Hrvatske regija 3 održano je na bazenu Svetice u Zagrebu prošlog vikenda, 25.-26. srpnja 2020. godine. Plivački klub Goricu predstavljali su Luka Dodlek i Vinko Alilović pod stručnim vodstvom trenerice Sare Brajković, koja je izjavila: ”Možemo biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima. Luka je osvojio 2. mjesto na 50 m prsno (31.26) i 9. mjesto na 100 m leptir (1:01:19). Vinko je na premijernom nastupu doplivao do 18. mjesta na 50 m slobodno (29.55), a na 100 m leptir bio je 42 (1:24:23).”

Dodlek je ispunio normu Hrvatskog plivačkog saveza i kvalificirao se na Prvenstvo Hrvatske koje će biti održano u Zagrebu idućeg mjeseca (od 7. do 9. kolovoza 2020.).

Galerija

Nastavi čitati

Sport

Šandor postavio novi osobni i državni rekord te najbolji svjetski rezultat u ovoj godini

Ujedno je to i treći hitac na rang listi koja vodi na paraolimpijske igre u Tokiju

Objavljeno

on

Naš paraolimpijac i član AKOSI Uspon Velimir Šandor postavio je ovoga vikenda u Splitu, na 7. Međunarodnom atletskom mitingu, osobni i državni rekord u kategoriji f52, a sa diskom bačenim 20,14 metara to je i najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu te treći hitac na rang listi koja vodi na paraolimpijske igre u Tokiju.

– Naravno da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo na nekako moje zadovoljstvo i pokazatelj je da možemo jako puno daleko te zato u Tokijo zasigurno dolazimo – zaključio je Velimir Šandor.

Osim Šandora, u Splitu je nastupila i Nataša Sobočan u bacanju kugle. Natašin najbolji hitac je bio 6,19 metara.

Foto: AKOSI Uspon

Nastavi čitati

Sport

FOTO Turopolje sačuvalo vodstvo i smiješi mu se titula pobjednika Lige

Objavljeno

on

26.07.2020. Bukevje. 6. malonogometna liga Turopolja i Posavine – 11. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bukevje je bilo domaćin 11. kola 6.malonogometne lige Turopolja i Posavine u kojem su postignuti očekivani rezultati. Vodeće Turopolje je dan nakon poraza protiv Kuča sačuvalo vodeću poziciju i prednost od jednog boda pobjedom protiv Mraclina pogotkom Anđelića u završnici susreta.

26.07.2020. Bukevje. 6. malonogometna liga Turopolja i Posavine – 11. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kuče je deklasiralo Čičku Lazinu, 5 od 9 pogodaka postigao je Igor Hajduk. Drnek je nakon iznenađujuće pobjede protiv Vukovine u 10. kolu bio bolji i od Čičke Poljane te se s posljednjeg podigao na 8. mjesto. Jagodno je s dva s(p)retna pogotka Ivana Sudara usmjerilo utakmicu u pobjedničkom smjeru, dva puta je pogodio Vukadin te Jakovljević.

26.07.2020. Bukevje. 6. malonogometna liga Turopolja i Posavine – 11. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje u posljednja dva kola igra protiv Novog Čiča odnosno Drnka, logično je da je kao vodeća momčad favorit u obje utakmice i s dvije pobjede titula mu ne može izmaći.

Galerija fotografija

6.malonogometna liga Turopolja i Posavine 2020., 10. i 11. kolo

Rezultati 11. kola (Bukevje, 26.07.2020.): Gornje Podotočje – Bukevje 1:1 (Gmižić/Kovač), Veleševec – Vukovina 2:4 (Porko, Karlović/Šipić 2, Mikić 2), Čička Poljana – Drnek 1:3 (J.Jambrešić/Ščrbak 2, Žarina), Mraclin – Turopolje 0:1 (Anđelić), Kuče – Čička Lazina 9:0 (Hajduk 5, Đuračić, Jančetić, V.Lučić, T.Lučić), Jagodno – Buševec 5:1 (I.Sudar 2, Vukadin 2, Jakovljević/Stuparić), Novo Čiče slobodno.

Rezultati 10. kola (Kuče, 25.07.2020.): Novo Čiče – Čička Poljana 2:2, Drnek – Vukovina 3:1 (Kelin, Malec, Žarina/Matejčić), Veleševec – Gornje Podotočje 2:3 (Horžić, Latin/Harambašić 2, F.Milatović), Bukevje – Jagodno 1:1 (Župetić/Kajinić), Buševec – Čička Lazina 5:0 (Bobesić 2, Zagorac 2, Stuparić), Kuče – Turopolje 2:1 (V.Lučić, Hajduk/Herceg), Mraclin slobodan.

Redoslijed: 1. Turopolje 25 (10 8 1 1 33:8), 2. Kuče 24 (10 8 0 2 30:8), 3. Vukovina 21 (10 7 0 3 27:18), 4. Buševec  16 (10 5 1 4 25:19), 5. Gornje Podotočje 16 (10 5 1 4 29:28), 6. Bukevje  15 (10 4 3 3 18:15), 7. Jagodno 14 (10 4 2 4 21:18), 8. Drnek 12 (11 4 0 7 14:28), 9. Mraclin 10 (10 3 1 6 17:19), 9. Čička Poljana 10 (10 3 1 6 15:25), 10. Čička Lazina 10 (10 3 1 6 19:35), 11. Novo Čiče 9 (10 2 3 5 16:26), 12. Veleševec  9 (11 3 0 8 13:29).

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno