Poveži se s nama

Crna kronika

Niz provala na goričkom području, ukrali čak i nadzornu kameru koja ih je trebala zaustaviti

Objavljeno

Proteklog tjedna gorička policija imala je pune ruke posla s provalama u kuće, pa je tako u razdoblju od 17. do 18. studenog netko provalio u kuću u Starom Čiču. Lopov je ukrao tri umjetničke slike, zlatnik, lančić i starinski sat. Ukupna šteta je 5.000 kuna.

 

Uz nasip u Sasu Ščitarjevskom, lopov je između 18. i 21. studenog ukrao pokretnu nadzornu kameru marke Bosh s infracrvenim i led reflektorima u vlasništvu tvrtke Plinacro, a šteta je 40 tisuća kuna.

 

Nova krađa i novi posao za policiju dogodili su se 21. studenog kada je lopov iz kuće u Buševcu ukrao nakit, prsten od bijelog zlata i dva lančića, oštetivši tako 67-godišnjakinju za 5.000 kuna.

 

Objekt u izgradnji u Gornjoj Lomnici bio je meta lopova u razdoblju od 23. do 24. studenog. Lopov je tu ukrao kablove, žarulje, osigurače te električni alat, aparat za varenje i kliješta za plastiku. Vlasnica objekta, Zagrepčanka, tako je ostala bez alata i materijala vrijednih 7.500 kuna.

 

Iz vrtne kućice, također u Gornjoj Lomnici, lopov je ukrao električne i produžne kablove vrijedne 2.700 kuna.

 

Ispred škole Eugena Kumčića 17. studenog tijekom dana je lopov ukrao bicikl vrijedan oko 2.500 kuna.

 

Crna kronika

Tijekom vikenda nije bilo alkoholiziranih u prometu

Kazne zbog prebrze vožnje dobilo 22 vozača

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je uhvatila 22 vozača u prebrzoj vožnji. Zanimljivo je kako nije zabilježen niti jedan slučaj vožnje u alkoholiziranom stanju.

– Tijekom provođenja akcije nije se zaustavljalo vozila jedino koje su grubo kršile prometne propise a jedino, se mjerila brzina kretanja s uređajima za mjerenja brzine kretanja vozila. Ophodnje su bile angažirane oko provjera za samoizolaciju, tj. osobe koje krše dobivene upute od nadležnih službi – poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena u jednoj od njih.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provaljeno u obiteljsku kuću i dva automobila

Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje

Objavljeno

on

Na meti provalnika našla se obiteljska kuća u Teslinoj ulici. Provala se dogodila između 6. i 19. ožujka. Provalnik je u kuću ušao obijanjem prozora i u njoj pronašao manju količinu zlatnog nakita. Šteta je procijenjena na 1000 kuna.

U prošlu subotu provaljeno je u dva automobila koja su bila parkirana na pisti kod ZTC-a. Vlasnici vozila ostavili su torbice u automobilima, što je privuklo nepoznatog lopova. Prikladnim alatom on je razbio prozora na vozilima i iz njih uzeo torbice u kojima su se nalazili novac i dokumenti. Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje.

– Vrijedne stvari se ne ostavljaju na vidnim mjestima u automobilu. Ova preporuka vrijedi za sva parkirališta pa i ona kod groblja i trgovačkih centara. Ako već ostavljate vrijedne stvari i dokumente u parkiranom vozilu, sakrijete ih negdje u vozilu gdje neće biti vidljiva – poručio je inspektor.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjele drvene jaslice kod crkve

Potpuno su izgorjele

Objavljeno

on

Sinoć oko 20 sati građani su javili vatrogascima kako gore drvene jaslice kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, u parku na Šetalištu Franje Lučića. Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara.

– Drvena kućica veličine dva puta tri metra bila je gotovo cijela u plamenu. Na teren je izašlo šest vatrogasaca, a požar su brzo ugasili. Već za 20 minuta – kazao je zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković.

Budući da do kućice nije provedena struja, ne radi se o zapaljenju električnih instalacija, ali točan uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno