Poveži se s nama

Crna kronika

NEUSPJELI PLJAČKAŠKI POHODI Kuzmanović: Lopovi više ne kradu velike stvari, već ono što stane u džep

Objavljeno

Proteklog tjedna provaljeno je u pet obiteljskih kuća i jedan stan, od čega su dva doma opljačkana dok su kroz četiri razbojnici samo ‘prošetali’. Takvi neuspjeli pljačkaški pohodi većinom su se događali u Velikoj Gorici i to u Ulici Tina Ujevića, Augusta Cesarca, Junija Palmotića te u Velikoj Mlaki, u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Scenarij je gotovo uvijek isti, provalnik razvali ulazna vrata ili uđe kroz prozor, a zašto na kraju pobjegne bez plijena, pojašnjava kriminalist goričke policije Niko Kuzmanović.

„Više se ne kradu velike i teške stvari poput televizora i namještaja ili pak odjeća, što je specifičnije za vikendice, ali iz stanova i kuća krade se ono što može stati u džepove, a to je zlato i novac. Zato i dolazi do pokušaja krađe. Ima slučajeva da provalnik odustaje od krađe ako netko u tom trenutku naiđe“, kazao je Kuzmanović na konferenciji za novinare.

Crna kronika

Tijelo ubijenog Zagrepčanina (21) pronađeno u Strmcu Bukevskom

Navodno ga je ubio prijatelj, a tijelo bacio u rijeku u blizini Prečkog

Objavljeno

on

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrdio je kako tijelo muškarca, koje je prilikom šetnje uočio građanin, pronađeno u rijeci Savi u Strmcu Bukevskom, pripada ubijenom 21-godišnjaku iz Zagreba. Radi se o mladiću kojeg je 7. ožujka, na za sada neutvrđen način, ubio 19-godišnjak iz Osijeka. Mladići su se kratko poznavali, a nakon što je ubio prijatelja, Osječanin se vlakom vratio kući.

Prije osam dana, završilo jea kriminalističko istraživanje, no tek je pet dana kasnije pronađeno tijelo. Kako javlja policija, sumnjaju da je 19-godišnjak 7. ožujka oko 17 sati iz Osijeka doputovao u Zagreb nakon čega se uputio na nasip rijeke Save u blizini naselja Prečko odakle je s mobitela nazvao oštećenog kojeg od ranije kratko poznaje i pozvao ga da dođe na to mjesto. Na njegov poziv 21-godišnjak je pristao te nedugo nakon poziva došao do nasipa, a nakon što su jedno vrijeme razgovarali spustili su se do same obale rijeke Save da bi u jednom trenutku 19-godišnjak ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

– U ponedjeljak, 30. ožujka, utvrđen je identitet osobe čije je tijelo građanin pronašao te je potvrđeno da se radi o ubijenom 21-godišnjaku – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Grana mu pala na glavu i teško ga ozlijedila

Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb

Objavljeno

on

Do nesretnog slučaja došlo je jučer oko 11 sati na području Pokupskog. Naime, kako javlja policija, prilikom sječe i izvlačenja drva 45-godišnjaku je na glavu pala grana drveta i teško ga ozlijedila. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjela drvena štala u Donjem Hruševcu

Šteta je oko 10.000 kuna

Objavljeno

on

Vatra je sinoć u 21.20 sati zahvatila drvenu štalu u Donjem Hruševcu, čiji je vlasnik 43-godišnjak. Na intervencij je s dva vozila i devet vatrogasaca izašao DVD Kravarsko, a požar su došli gasiti i vatrogasci iz JVP Velika Gorica. Požar su uspjeli zaustaviti pola sata iza ponoći, a ozlijeđenih nije bilo. Šteta iznosi oko 10.000 kuna. Uzrok požara bit će poznat nakon očevida.

FOTO: DVD KRAVARSKO

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno