Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Nestala šestomjesečna Lili, jeste li je vidjeli?

Objavljeno

Mačka Lili, stara šest mjeseci, nestala je jučer poslijepodne na području Pleške ulice. Zabrinuta vlasnica moli sve građane koji su je vidjeli ili nekoga tko ju je možda privremeno udomio da se javi na broj 099/302 9373.

“Lili se odaziva na svoje ime, jako je mazna i moguće jako prestrašena, jer je ona kućna mica, nije naučena na sve nevolje koje je mogu snaći vani. Nestala je jučer poslijepodne u Pleškoj 51″, kaže vlasnica Vanja Kos, ističući kako mački nakon sterilizacije još nisu izvađeni konci.

“Mačka je sterilizirana prije 10 dana i još uvijek ima konce. Važno je da nam se što prije vrati. Prepoznat ćete je po smeđoj boji i po tome što je vrlo umiljata”, napomenula je Vanja.

 

Galerija fotografija:

Vijesti

Zbog koronavirusa produljeno važenje osobne, vozačke i putovnice

Kako bi što manje građana dolazilo na šaltere policijskih postaja, Vlada je u hitnu saborsku proceduru uputila dopune četiriju zakona kojima predlaže produljenje roka trajanja izdanih dozvola

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović predložio je, a Vlada je prijedlog i prihvatila, da osobne iskaznice i vozačke dozvole koje su istekle vrijede još 30 dana od dana prestanka epidemije kako građani zbog njih ne bi morali na šaltere.

– Slobodni smo predložiti promjenu zakona o osobnoj iskaznici kojom se građanima u situaciji nastaloj zbog epidemije bolesti COVID-19 omogući korištenje ranije izdane osobne iskaznice koja bi se smatrala valjanom najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije te bi im se omogućilo u istom roku preuzimanje novih osobnih iskaznica – rekao je Božinović.

Dopunom Zakona o sigurnosti prometa na cestama omogućilo se da vozači za vrijeme trajanja epidemije, a najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije, ne moraju podnositi zahtjev za izdavanje nove vozačke dozvole zbog prestanka važenja ranije izdane vozačke dozvole.

Što se tiče odjave vozila, preuzimanja izrađene vozačke dozvole, obavljanja izvanrednog nadzornog pregleda i sličnih radnji, građani ih mogu poduzeti najdulje 30 dana od kraja epidemije.

No, to ne vrijedi za registraciju vozila i tehnički pregled koji će se i dalje morati obavljati u roku.

– Ispitivanje tehničke ispravnosti i registracije i dalje će se obavljati u propisanim rokovima iz razloga sigurnosti prometa na cestama – rekao je ministar Božinović.

Dopunama zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana omogućilo se vlasnicima oružja korištenje ranije izdanih oružnih listova najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije. Ovom dopunom se omogućuje i da podnošenje zahtjeva za izdavanje oružnog lista, dostavljanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili isprave da raspolažu tehničkim znanjem i vještinom za pravilnu uporabu oružja i poznavanja propisa koji se odnose na posjedovanje oružja, mogu napraviti najviše 30 dana od dana prestanka epidemije.

Promjene su uvedene i u zakon o putnim ispravama, pa je dopunom zakona omogućeno da građani za vrijeme trajanja epidemije korište putovnicu kojoj je istekao rok važenja, a najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije prvenstveno radi povratka u Hrvatsku hrvatskih državljana kojima putovnica istekne za vrijeme trajanja epidemije, a nalaze se u inozemstvu.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra kreće drive in testiranje na COVID-19 u Velikoj Gorici

Na testiranje možete doći samo uz nalog liječnika obiteljske medicine

Objavljeno

on

Dom zdravlja Zagrebačke županije uspostavio je tri  izdvojene COVID 19 ambulante u  Velikoj Gorici, Samoboru i Ivanić Gradu. U Velikoj Gorici sutra počinje uzimanje briseva ‘drive in’ metodom, a u Ivanić Gradu u ponedjeljak. Samobor je već 30. ožujka krenuo s testiranjima.

– Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobit KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris – poručili su iz Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Ambulanta u Velikoj Gorici zadužena je za goričko područje i područje Jastrebarskog, ambulanta u Samoboru za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, a ambulanta Ivanić-Grad za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline.

Nastavi čitati

Vijesti

Ukupno 20 zaraženih koronavirusom u Gorici

Direktor VG Vodoopskrbe kaže da je sustav stabilan, povećali su se zahtjevi za pražnjenjem septičkih jama, a onima koji račune ne plate na vrijeme neće obračunati zateznu kamatu

Objavljeno

on

Gradski Stožer civilne zaštite objavio je kako je na današnji dan u Velikoj Gorici 20 zaraženih koronavirusom. Od jučer, jedan je COVID-19 pacijent više.

O situaciji s opskrbom vodom i odvodnji govorio je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, a istaknuo je kako je sustav stabilan. Također, zbog povećanog broja ljudi koji ovih dana više borave u kućama, povećali su se pozivi ovom gradskom društvu za pražnjenje septičkih jama.

– Da bi smanjili listu čekanja koja se stvorila zbog povećanog broja poziva korisnika, produljili smo radno vrijeme na 12 sati dnevno te uveli ispumpavanje septičkih jama i nedjeljom, a sve u cilju veće higijene i zaštite građana – kazao je Jelisavac.

Osvrnuo se i na plaćanje računa za vodu.

– Računi za usluge u ožujku su generirani i poslani, ali svima koji račune ne plate do dana dospijeća, neće biti zaračunate zakonske zatezne kamate. Nećemo ih isključiti niti iz sustava vodoopskrbne mreže, kao ni one koji već mjesecima nisu podmirili svoja dugovanja. Brinemo o našim sugrađanima, brinemo o higijeni i jednino na taj način svi zajedno možemo jedino tako nastaviti borbu protiv ovoga virusa – zaključio je Tomislav Jelisavac.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno