Poveži se s nama

Vijesti

Nema više pješačenja, autobus opet vozi u Lijeve Štefanke!

Nije ovo idealno rješenje, bilo bi bolje da ZET produži svoju liniju, ali u svakom slučaju je bolje od ovoga što smo imali zadnja dva mjeseca, kažu mještani

Objavljeno

Velika se buka podigla oko “slučaja Lijevi Štefanki” posljednjih tjedana. Srećom, s pozitivnim posljedicama. Čim je do medija došla informacija da stanovnici toga kraja od 1. listopada, kad je zbog neisplativnosti ukinuta Autoturistova autobusna linija, moraju pješačiti čak šest kilometara do Žužić Brda, prve prometne veze sa svijetom, stvari su se počele pokretati s mrtve točke. Autobusna linija je vraćena u obliku u kakvom je i bila!

– Uvest će ponovno bus Autoturista koji će povezivati mjesto Lijevi Štefanki s ostalim ZET-ovim linijama. Bus će voziti samo radnim danom, a karta će nam biti deset kuna. Navodno bi trebala krenuti od 3. prosinca – rekao je Miroslav Blažeković, jedan od stanovnika, prenosi Jutarnji list.

Stanovnici su otišli na sastanak u Zagrebačku županiju i uspjeli riješiti svoj problem, iako će nakon svega reći da je ovo rješenje, ali ne i idealno rješenje.

– To nije ono što smo htjeli. Najbolje je rješenje da produlje liniju ZET-a za tih šest kilometara, no čelnici Zagrebačke županije rekli su da je to nemoguć scenarij jer ZET traži preveliku cijenu. Tako da, dobili smo pomoć, no to nije trajno rješenje – kaže Blažeković u razgovoru za Jutarnji.

Pokušat će, dodaje, organizirati sastanak s predstavnicima ZET-a, želi napraviti sve kako bi na kraju ipak došlo do željenog produljenja linije. Ako ih tamo uvjere da to stvarno nije moguće, morat će se pomiriti s ovom opcijom. Koja je, nema sumnje, neusporedivo bolje rješenje od onoga što su stanovnici Pokupskog proživljavali posljednja dva mjeseca.

Vijesti

Velikogoričani dobili virtualnu tržnicu domaćih poljoprivrednih proizvoda

Kupujte iz sigurnosti svoga doma

Objavljeno

on

Virtualna tržnica od nedavno je dostupna Goričanima i putem Facebook-a. Na stranici ‘OPG tržnica u Vašem domu’ možete naručiti svježe voće i povrće lokalnih OPG-ova. Jedino što vam treba za kupovinu su računalo ili pametni telefon te internet. Na stranici možete pronaći proizvode OPG-ova, uvjete i vrijeme dostave te kontakt za naručivanje.

Prijaviti se mogu svi OPG-ovi iz Velike Gorice, Zagreba i Zagrebačke županije.

– Cilj je da ta Facebook stranica postane mjesto sigurne kupnje i promocije poljoprivrednih proizvoda OPG-ova u zagrebačkom prstenu. Stranica je pokrenuta u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice – poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

U Velikoj Gorici nema novih oboljelih

Tri nove osobe zaražene bolešću COVID-19 na području okolnih općina

Objavljeno

on

Prema informacijama iz gradskog Stožera civilne zaštite broj oboljelih od bolesti COVID-19 nije se promijenio od jučer, dok su zabilježena tri nova slučaja na području susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Iz Stožera su apelirali na građane da ne odlaze u Dom zdravlje bez prave potrebe.

– Svima onima kojima liječnička pomoć nije hitno neophodna neka se prvo jave svom liječniku obiteljske medicine telefonom – rekao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec.

Upozorio je vlasnike trgovina da moraju paziti na red i pravila o socijalnoj distanci u trgovinama, ali i ispred njih. Na ulazima u trgovine moraju biti postavljena sredstva za dezinfekciju.

Ekipe Crvenog križa i lokalnih DVD-ova posjećuju starije i nemoćne osobe na području našeg grada, kao i osobe u samoizolaciji, te im redovito dostavljaju hranu i lijekove.

– Apelirala bih na sve naše sugrađane ako u blizini imaju stariju ili nemoćnu osobu da im pomognu te da ih telefonski kontaktiraju, pozvone na vrata i pitaju ih trebali im nešto. Važno je poštivati razmak od dva metra, kontakt ne bi trebao biti duži od pet minuta i obavezno treba koristiti zaštitnu masku i rukavice – poručila je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica.

Pučka kuhinja svakom danom otvorena je od 11 do 11,30 sati na novoj adresi u Cvjetnom naselju 16.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno