Poveži se s nama

Vijesti

Nema više pješačenja, autobus opet vozi u Lijeve Štefanke!

Nije ovo idealno rješenje, bilo bi bolje da ZET produži svoju liniju, ali u svakom slučaju je bolje od ovoga što smo imali zadnja dva mjeseca, kažu mještani

Objavljeno

Velika se buka podigla oko “slučaja Lijevi Štefanki” posljednjih tjedana. Srećom, s pozitivnim posljedicama. Čim je do medija došla informacija da stanovnici toga kraja od 1. listopada, kad je zbog neisplativnosti ukinuta Autoturistova autobusna linija, moraju pješačiti čak šest kilometara do Žužić Brda, prve prometne veze sa svijetom, stvari su se počele pokretati s mrtve točke. Autobusna linija je vraćena u obliku u kakvom je i bila!

– Uvest će ponovno bus Autoturista koji će povezivati mjesto Lijevi Štefanki s ostalim ZET-ovim linijama. Bus će voziti samo radnim danom, a karta će nam biti deset kuna. Navodno bi trebala krenuti od 3. prosinca – rekao je Miroslav Blažeković, jedan od stanovnika, prenosi Jutarnji list.

Stanovnici su otišli na sastanak u Zagrebačku županiju i uspjeli riješiti svoj problem, iako će nakon svega reći da je ovo rješenje, ali ne i idealno rješenje.

– To nije ono što smo htjeli. Najbolje je rješenje da produlje liniju ZET-a za tih šest kilometara, no čelnici Zagrebačke županije rekli su da je to nemoguć scenarij jer ZET traži preveliku cijenu. Tako da, dobili smo pomoć, no to nije trajno rješenje – kaže Blažeković u razgovoru za Jutarnji.

Pokušat će, dodaje, organizirati sastanak s predstavnicima ZET-a, želi napraviti sve kako bi na kraju ipak došlo do željenog produljenja linije. Ako ih tamo uvjere da to stvarno nije moguće, morat će se pomiriti s ovom opcijom. Koja je, nema sumnje, neusporedivo bolje rješenje od onoga što su stanovnici Pokupskog proživljavali posljednja dva mjeseca.

Vijesti

Likovna kreativna grupa u Centru za djecu, mlade i obitelj čeka zainteresirane osnovnoškolce

Pohađanje programa je besplatno.

Objavljeno

on

Iz Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica najavljuju Likovnu kreativnu grupu, te pozivaju zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za sudjelovanje.

-Voliš istraživati različite načine kreativnog izražavanja? Voliš upoznavati nove prijatelje ili se bolje povezati sa starim prijateljima? Voliš razvijati vlastite vještine i sposobnosti? Ako si učenik od 1. do 5. razreda osnovne škole dođi u likovnu kreativnu grupu-pozivaju iz Centra.

Program se održava u Centru na adresi Kurilovečka 48 svaku srijedu od 19.30 do 21.00 sat (osim u vrijeme učeničkih praznika), a pohađanje programa je besplatno.

Prijave za primaju na e-mail info@centar- dmo-vg.hr, na telefon 6231-734, mobitel 091/6231-734 putem FB stranice ili osobno u Centru radnim danom od 9.00 do 13.00 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

Održan Nacionalni Info Dan projekta SINTRA

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Objavljeno

on

U sklopu Dana Erasmusa, 15. listopada 2021.godine, održan je Nacionalni Info Dan projekta SINTRA na kojem su se okupili velikogorički poduzetnici raznih sektora, predstavnici kulturno umjetničkog društva, Gradske ustanove Velike Gorice te predstavnici našeg Grada.

Predstavljeni su glavni ciljevi projekta, dosadašnje analize koje su se provele u partnerskim zemljama (Island, Portugal, Bugarska, Estonija, Grčka i Hrvatska), a koje predstavljaju glavnu okosnicu daljnje izrade trening materijala i projektnih aktivnosti. Materijali se prilagođavaju organizacijama koje mijenjaju svoje poslovanje u skladu sa ciljevima održivosti, a projekt posebno naglašava ulogu zaposlenika – INTRApoduzetnika kao vrijednog resursa za uvođenje promjena u poslovanju.

Ukoliko niste bili u mogućnosti prisustvovati eventu, a trebate pomoć za promjene u vašoj organizaciji vezanu za ciljeve održivosti svakako nas kontaktirajte za daljnju suradnju.

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Nastavi čitati

Vijesti

Nastavljaju se radovi na Aglomeraciji, pojedine prometnice zatvorene za sav promet

U Velikoj Mlaki za asfaltiranje se pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama…

Objavljeno

on

Na širem području Velike Gorice i okolice u tijeku su radovi na izgradnji „Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“. S obzirom na velik obim radova koji se izvode, pojedine ulice i prometnice u narednim će danima biti ili zatvorene ili će biti otežano prometovanje. Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 18. do 25.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Trenutno se u Velikoj Mlaki, kako stoji u planu za asfaltiranje pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama, poput Petrove ulice, Ulice Slavka Kolara, Tomacova, Pucekovićeva, Franje Lučića…U Buševcu i Ogulincu trenutno se radi na glavnom kolektoru.

Detaljan plan radova od 11.-18.listopada možete pogledati na sljedećoj poveznici:Prometna regulacija_aglomeracija Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno