Poveži se s nama

Sport

Neizvjesnost sve veća

Objavljeno

Breška liga postaje sve neizvjesnija, vodeći Cerovski Vrh zabilježio je prvi poraz u 6. kolu od Novog Brda sa glatkih 4:0, očekivalo se više od Novog Brda u slijedećem kolu kada su rezultatom 2:2 remizirali kontra Gornjeg Hruševca. Opatija ove sezone radi dobar posao, na krilima raspoloženih strijelaca Ivana Šandora i Stjepana Poturice vinula se visoko i trenutno drži vrh sa Cerovskim Vrhom. Svakako da su tu Markuševčani, jedina neporažena momčad “breške” karavane koja sa utakmicom manje želi istinski ove godine biti na tronu. Kozjača je krenula u prvenstvo porazima, kako natjecanje odmiče “Peveci” su ušli u ritam pobjeda i prema gornjem dijelu poretka. Kravarsko i Dubranec igrama “toplo-hladno” ne zaostaju previše, puno je utakmica do kraja i mnogima će zasigurno poremetiti plan.

Rezultati 6. kola (igrano u Velikoj Buni): VELIKA BUNA – VUKOMERIĆ 2:1 (I. Rak, S. Cavrić / J. Hermanović), GLADOVEC – DONJI HRUŠEVEC 2:2 (P. Posavec 2 / M. Skrbin, I. Krpečanec), MARKUŠEVEC – ŠILJAKOVINA 3:1 (J. Markulin, I. Domjanković, H. Bartolović / I. Rak), KOZJAČA – STREZOJEVO 2:1 (M. Kovačić, J. Kovačić / J. Muža), OPATIJA – HOTNJA 9:2 (I. Šandor 6, S. Poturica, A. Sučec, D. Sučec / K. Popovčić, M. Cavrić), NOVO BRDO – CEROVSKI VRH 4:0 (M. Vujnović 3, A. Lovrić), POKUPSKO – DUBRANEC 1:1 (M. Pavušek / J. Grdenić), KRAVARSKO – GORNJI HRUŠEVEC 3:1 (S. Horvat, J. Domitrović, I. Zagorac / M.Kuzmić).

Rezultati 7. kola (igrano u Gladovcu Kravarskom): NOVO BRDO – GORNJI HRUŠEVEC 2:2 (D. Vujnović, M. Vujnović / N. Kuzmić, M. Kuzmić), VUKOMERIĆ – DONJI HRUŠEVEC 1:1 (I. Hermanović / Z. Matušin), POKUPSKO – VELIKA BUNA 1:2 (I. Đuran / R. Huđber, I. Huđber), STREZOJEVO – CEROVSKI VRH (2:6 (I. Krpečanec, I. Vranešić / P. Galović 2, H. Kolarić, J. Cerovski, T. Grdenić), GLADOVEC – GORNJA OPATIJA 2:5 (M. Borovac, I. Kostadin / J. Brajković, J. Klasnić, M. Brajković, D. Brajković), ŠILJAKOVINA – HOTNJA 4:0 (P. Zlodi 2, M. Rak, J. Rak), KRAVARSKO – OPATIJA 3:4 (S. Horvat, F. Sovina, M. Tičarić / S. Poturica 3, I. Šandor), KOZJAČA – DUBRANEC 3:0 (D. Jerleković, J. Kovačić, M. Šebek).

Najbolji strijelci nakon 7. kola: 15 – Ivan Šandor (Opatija), 12 – Pavao Galović (Cerovski Vrh), 8 – Stjepan Poturica (Opatija) …

REDOSLIJED:
1. CEROVSKI VRH 16
2. OPATIJA 16
3. MARKUŠEVEC 14
4. NOVO BRDO 14
5. KOZJAČA 13
6. VELIKA BUNA 11
7. DUBRANEC 11
8. KRAVARSKO 10
9. ŠILJAKOVINA 10
10. GORNJI HRUŠEVEC 10
11. GLADOVEC 10
12. POKUPSKO 7
13. DONJI HRUŠEVEC 5
14. VUKOMERIĆ 4
15. GORNJA OPATIJA 4
16. STREZOJEVO 3
17. HOTNJA 0

Nastavi čitati

Sport

FOTO Hrvatska reprezentacija U-18 u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Na povratku iz Japana Hrvatska nogometna reprezentacija U-18 (igrači do 18 godina starosti), izbornik Robert Jarni, nakratko se zadržala u Velikoj Gorici, na ručku u Garden Hill hotelu. Mlada reprezentacija je sudjelovala od 14. do 16. srpnja na tradicionalnom međunarodnom turniru u gradu Tokamachiju, regija Niigata.

Impresije o turniru i boravku u Japanu ukratko nam je iznio Sreten Ćuk, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza i vođa ekspedicije na Dalekom Istoku: ”Suradnja grada Tokamachija i HNS-a datira od 2002. godine, odnosno Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji, kada je taj grad bio domaćin našoj reprezentaciji. Na ovom turniru nastupili smo dosad 4 puta i za nas je uvijek sportsko-selektivnog karaktera, jer pada u vrijeme kada smo mi u pripremnoj fazi, a sezona u Japanu je punom jeku. Izgubili smo od selekcije Niigate (0:4), Japana U-18 (0:3) i Meksika U-18 (0:2), što je dovoljan razlog da poradimo na doselekciji. U prijateljskom susretu bili smo bolji (6:0) od selekcije Tokamachija”.

Na kraju je Ćuk još dodao: – Sjajno smo se osjećali u Japanu, jer njihovi ljudi imaju enormnu simpatiju prema našoj seniorskoj reprezentaciji. Nakon što je njihova nacionalna selekcija eliminirana iz daljnjeg natjecanja od Belgije, svi su navijali za Hrvatsku, ulice su bile prošarane kockastim dresovima. Slavili smo zajedno 2. mjesto naše reprezentacije u Moskvi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

FOTO Okuje oduševljeno pozdravilo Marcela Brozovića

Objavljeno

on

Skoro svi žitelji Okuja došli su danas u kasno poslijepodne pred restoran za ‘Za vašu dušu’ da bi pozdravili svoga Marcela Brozovića, člana srebrne Hrvatske nogometne reprezentacije. Svi su bili tu: djeca, od novorođenčadi pa nadalje, roditelji, bake i dede. Marcelo se dovezao zajedno sa svojom kćerkicom Aurorom i suprugom Silvijom, pozdravili su ga njegovi roditelji, majka Sanja i otac Ivan, uža i šira rodbina te brojni prijatelji. Vrhunac pozdravljanja bilo je bacanje Brozovića u zrak te pucanj iz drvenog topa.

Srebrni reprezentativac je strpljivo i dugo pisao autograme na dresovima, majicama, loptama, fotografirao se sa svima koji su to poželjeli. Dugo je to trajalo da bi napokon sa svojim najbližima ušao u dvoranu gdje ga je dočekao bend s prigodnim pjesmama. Ponovo je uslijedio poziranje i fotografiranje, a Marcelu je uručen i unikatni keramički reljef s našom reprezentacijom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Iza toga uslijedila je fešta u posve ispunjenom restoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Jurica Kovačić u Kustošiji

Marijan Grdenić pojačao Vinogradar

Objavljeno

on

Velikogorički vezni igrač Jurica Kovačić (24), ponikao u danas prvoligašu Gorici, pojačao je ljetos redove Kustošije. “Da, sve sam dogovorio s drugoligašem Kustošijom a pripreme za novu sezonu započeli smo u ponedjeljak 16. srpnja. Pružila mi se prilika da se ponovo vratim u 2. HNL i nadam se da ću moći i znati pomoći svojem novom klubu, a time i sebi u ostvarenju zajedničkih ciljeva”-kratko je kazao Kovačić koji je, tada vrlo mlad, već igrao dvije godine u drugoligaškoj konkurenciji za Goricu. Prošlu sezonu, za Kovačića po svemu najbolju, branio je boje trećeligaša Udarnika, od zimus Kurilovca. Prije toga dvije godine igrao je vrlo dobro za također trećeligaša Maksimir. Zanimljivo, osim Kovačića u Kurilovcu više nisu Kranjčec, Džaja, iskusni stoper Ladović, Brčić, Horvat, Hodak, Ramljak, Šoštarec, Čurek, Celiček, Pralas i mladi a izuzetno talentirani Marijan Grdenić koji je pojačao Vinogradar a to je širi popis momčadi, možda i najbolje u povijesti nogometa u Kurilovcu.

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno