Poveži se s nama

Najave

Natjecanje u šlajsu ponovo dolazi u Veliku Goricu

Ulaz na Štraparijadu je besplatan

Objavljeno

Državno natjecanje u vuči trupaca – Štraparijada 3. rujna ponovo dolazi u Veliku Goricu. Nakon prošlogodišnjeg, koje se održavalo u sklopu Državnog natjecanja u oranju konjima, ovogodišnje natjecanje u šlajsu bit će pokraj Lovačkog doma u Kušancu.

Konji pasmina hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak natjecat će se u tri kategorije, u lakoj su parovi do 1.100 kilograma, srednjoj do 1.300 kilograma te teškoj s parovima težima od 1.300 kilograma.

Foto: Facebook.com/Vedran Pereković

Natjecanje u vuči trupaca organizira Vedran Pereković koji uzgaja konje pasmine hrvatski posavac te je čest gost ovog tipa natjecanja u cijeloj Hrvatskoj.

Ulaz na Štraparijadu je besplatan.

Najave

3. Memorijalni turnir “Blaž Galeković – Blaško”

Objavljeno

on

Malonogometni turnir održati će se 14.07.2018. na nogometnom igralištu “Graba” u Mraclinu. Prijave za turnir su do 17,00 sati dok je početak turnira u 18,00 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Gorička knjižnica od ponedjeljka radi prema ljetnom radnom vremenu

Dječji odjel subotom ne radi pa knjige iz tog odjela možete vratiti u odjel za odrasle….

Objavljeno

on

Ukoliko ste planirali ljeto provesti uz dobro štivo ili omiljenu vam knjigu iz Gradske knjižnice Velika Gorica poručuju kako od ponedjeljka 2.srpnja rade prema ljetnom rasporedu.

Središnji odjel za odrasle radit će ponedjeljkom,srijedom i petkom od 14 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 8 do 14, a subotom od 8 do 12. Jednako tako radit će i Dječji odjel, osim subotom kada ne radi, a knjige iz tog odjela možete vratiti u Središnji odjel za odrasle.

Područna knjižnica Galženica, ponedjeljkom, srijedom i petkom radit će od 8 do 14, utorkom i četvrtkom od 14 do 20, a subotom od 8 do 12 sati.

Nastavi čitati

Najave

Do petka prijave za Turopoljsku milju

Cilj je približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja

Objavljeno

on

Pred nama je 3. cikloturistički maraton “Turopoljska Milja” koji će se održati u subotu, 30.lipnja.  On-line prijave moguće su do petka, 29.06. ili osobno na dan održavanja biciklijade na startu, do 09:30.

Milja je duga 55 kilometara, a ruta je sljedeća: Pleška 38, Velika Gorica (CB Bambus) – Novo Čiče – Vukovina – Turopoljski Lug – Peščenica – Gornji Vukojevac – Pustike – Krušak – Ključić brdo – Mala Buna, a cilj je ponovo Pleška 38. Okupljanje je u 8 sati ujutro, a start u 10 sati.

Turopoljska milja i ove se godine vozi pod motom „UPOZNAJ BOLJE TUROPOLJE“ a cilj joj je približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja.

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno