Poveži se s nama

Vijesti

Nastavlja se akcija uvođenja kanti za odvojeno prikupljanje otpada

Galeković: Višestruko su se povećale količine prikupljenog papira, plastike i metala

Objavljeno

VG Čistoća nastavlja akciju uvođenja kanti za odvojeno prikupljanje otpada. U plave kante građani će odlagati papir, a u žute plastičnu i metalnu ambalažu. Ovim aktivnostima nastavlja se provođenje druge faze pilot projekta odvajanja otpada na kućnom pragu.

„Tijekom prošle godine u zgradama kolektivnog stanovanja podijelili smo posude u kojima će se odvojeno prikupljati otpad 6600 naših korisnika. U ponedjeljak krećemo s podjelom posuda za odvojeno prikupljanje otpada na području grada omeđenom Avenijom Pape Ivana Pavla II, Ulicom Jurja Dobrile, Zagrebačkom ulicom i Ulicom Hrvatske Bratske Zajednice. Posude će dobiti i korisnici iz ulica kraljice Katarine, kraljice Jelene i kralja Petra Svačića“, rekao nam je direktor Željko Galeković.

Plastična i ambalaža odvozit će se svakog trećeg tjedna od 24. listopada, a papir svaki četvrti tjedan od 31. listopada.

Direktor VG Čistoće otkrio nam je kako Goričani sve više razvrstavaju otpad.

„Višestruko su se povećale količine prikupljenog papira, plastike i metala, u odnosu na vrijeme kada smo taj otpad prikupljali samo na zelenim otocima postavljenima na lokacijama po gradu i okolnim naseljima. Namjera nam je da u što skorijem roku omogućimo odvojeno prikupljanje otpada za minimalno 50 posto naših korisnika“, dodao je Galeković.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje

Manifestacija traje danas do 19, a sutra od 8 do 18 sati…

Objavljeno

on

Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički vatrogasci ispregovarali povećanje plaća

Potpisan aneks kolektivnog ugovora

Objavljeno

on

Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice, uspješno su završeni pregovori između Sindikata javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Grada Velike Gorice. Grad je odlučio povećati plaće goričkim vatrogascima na osnovu težih uvjeta rada. Kako su završenim pregovorima i potpisanim aneksom zadovoljne pregovaračke strane pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno