Poveži se s nama

HOTNEWS

Nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski bit će rekonstruiran do kraja godine

Vrijednost investicije procijenjena je na 40 milijuna kuna

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski koji je u rekonstrukciji. Vrijednost projekta je 40 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. Tijekom iduće godine trebala bi se asfaltirati i cesta koja ide preko nasipa.

„Ovim projektom željeli smo podići sigurnost građana kako se ne bi ponovila situacija koju smo imali tijekom poplava 2010. godine i iz tog razloga nasip je i rekonstruiran. Nastojali smo biti korektni i prema jedinicama lokalne samouprave, gradu Velikoj Gorici i Općini Orle, te ćemo rekonstruirati ceste kako bi ljudi mogli sigurno prometovati“, rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Tijekom protekle dvije godine rekonstruirano je 10 kilometara nasipa, a u 2018. godini trebali bi početi radovi nas Transverzalnom nasipu i nasipu Drnek – Suša, ukupne dužine 20 kilometra i vrijednosti 100 milijuna kuna. Svim ovim zahvatima trebao bi se trajno riješiti problem poplava na

„Jako puno toga je napravljeno i ovo doista izgleda impresivno. Ovi objekti nisu samo dobro utvrđeni i ne nude samo sigurnost, oni omogućavaju i bolju cestovnu komunikaciju koja je žila kucavica ovog kraja“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U sklopu ovog projekta trebao bi se riješiti i problem Čičke Poljane. Naime, trebao bi se izgraditi manji obuhvatni nasip, koji bi uz sustav kanala i sabirnih jama trebao spriječiti plavljenje ovog naselja.

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno