Poveži se s nama

HOTNEWS

Narodna koalicija objavila listu za VI izbornu jedinicu – Velikogoričani teško mogu biti zadovoljni ovakvom listom

Objavljeno

Velikogorički SDP nakon Vesne Fabijančić Križanić neće ni u ovom sazivu Sabora moći računati na svog aktualnog kandidata koji bi na listi barem ostvario minimalne šanse za ulazak u Sabor na predstojećim parlamentarnim izborima ili barem zauzeo neku od počasnih pozicija pa makar i posljednju na listi. Goran Beus Richembergh ostaje tako jedini predstavnik Velike Gorice koji bi u slučaju pobjede Narodne koalicije na slijedećim izborima branio interese Velike Gorice među vladajućima. Velikogorički HNS pak ovime daje do znanja da u ovom trenutku mnogo bolje kotira u Županiji od velikogoričkog SDP-a, što također može biti i poruka pred lokalne izbore u svibnju iduće godine.

 

To samo potvrđuje nagađanja da pred novim predsjednikom gradskog SDP-a predstoji ogroman posao u pripremi slijedećih lokalnih izbora. Velika Gorica je najveći grad u Zagrebačkoj županiji stoga se unutar dvije najjače gradske stranke (SDP i HDZ) uvijek jasno očekuje da će iz svojih redova iznjedriti kandidate za pozicije u Saboru. I dok će Dražen Barišić obzirom na rast popularnosti i poziciju predsjednika županijskog odbora HDZ-a zauzeti najvjerojatnije jednu od prve tri pozicije na listi IV izborne jedinice, gradski SDP će svog kandidata čekati još neko vrijeme. Priče koje kruže gradom ovih dana da će Ivo Jelušić biti novi kandidat SDP-a za gradonačelnika Velike Gorice na slijedećim lokalnim izborima možda i daju za pravo onima koji tvrde da će gradski SDP ipak imati svog zastupnika u Saboru. No, mnogi iz SDP-a u Velikoj Gorici se ne slažu, smatrajući da uz ovakvo članstvo “uvozeći” kandidata za gradonačelnika stranka u stvari radi protiv sebe, što se posljednjih osam godina na lokalnim izborima i potvrdilo, pa čak ni najjače velikogoričko stranačko ime SDP-a, Vesna Fabijančić Križanić nije svojom kandidaturom uspjela skinuti taj teret sa leđa stranke.

 

Damir Šimunić pak kao najodgovornija osoba u gradskom SDP-u mora zajedno sa svojim gradskim odborom donijeti odluku koja će dugoročno ići u pravcu jačanja velikogoričkog SDP-a. Ovakva lista Narodne koalicije za VI izbornu jedinicu donekle i olakšava Šimuniću pripremu za lokalne izbore jer je s njega skinuta sva odgovornost za eventualni neuspjeh u Velikoj Gorici na predstojećim parlamentarnim izborima. Ovakvom politikom nacionalnog SDP-a prema vrlo važnoj biračkoj bazi u Velikoj Gorici ne bi se uopće iznenadili da lijevo orijentirani Velikogoričani svoj glas na parlamentarnim izborima iz protesta daju Barišiću.

 

Narodna koalicija, VI izborna jedinica
1. Mirando Mrsić
2. Nenad Stazić
3. Željko Lenart (HSS)
4. Goran Beus Richembergh (HNS)
5. Ivo Jelušić
6. Zoran Vasić
7. Bojan Glavašević
8. Kristina Ikić-Baniček
9. Iva Prpić
10. Ilija Ćorić (HSS)
11. Ljeposlava Barta (HSU)
12. Maja Sporiš
13. Adelina Ivković (HNS)
14. Svjetlana Lazić

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno