Poveži se s nama

HOTNEWS

Najpopularniji pub kviz u Hrvatskoj: „Kviz – Nogometne Ikone“ stiže i u Veliku Goricu!

Objavljeno

U srijedu 27. siječnja 2016. u Veliku Goricu na velika vrata stiže trenutno najpopularniji pub kviz u državi, Kviz – „Nogometne Ikone“. Održat će se u Oziris baru od 20.30 sati, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

Kviz se održava u klasičnom britanskom pub kviz formatu, dakle igra se momčadski, maksimalno po četiri igrača po ekipi iako igrača može biti i manje, dok voditelj čita pitanja koja se istovremeno vrte na ekranima. Kviz je spoj zabave i natjecanja jer igrači u isto vrijeme rješavaju kviz, piju piće i druže se te se zabavljaju s obzirom na velik humorni potencijal kviza koji su organizatori pokazali dosad. Na kraju organizatori ispravljaju dobivene obrasce, čitaju rješenja i rezultate te proglašavaju pobjednike koji dobivaju vrijedne nagrade.

Cijelu ideja krenula je iz Splita od mladih entuzijasta Ivana Milkovića i Duje Meštrovića koji su prije gotovo tri godine pokrenuli popularnu Facebook stranicu „Nogometne Ikone“ koja danas broji preko 30.000 aktivnih fanova. Nakon brojnih noviteta i ideja prezentiranih na stranici, počeo se organizirati kviz o najvažnijoj sporednoj stvarni na svijetu i njenim ikonama, najprije u Zagrebu, a potom i u Splitu te Rijeci, dok sada „cirkus“ stiže i u Goricu.

Nakon nekoliko kvizova u Zagrebu koji su zabilježili velik odaziv od preko 100 ljudi tjedno, organiziran je – po prvi puta u hrvatskoj povijesti – paralelni kviz u Zagrebu i Splitu koji se održao u isto vrijeme i s istim pitanjima. Taj je kviz okupio 67 ekipa u dva najveća grada Lijepe naše te preko 250 ljudi, što je tada, u prosincu 2015., postao novi rekord hrvatskog pub kvizaštva sudeći po stranicama Hrvatskog kviz saveza. Kasnije, 7. siječnja ove godine, taj je rekord srušen sa 79 ekipa i preko 300 igrača uz pomoć Rijeke koja se pridružila „kvizomaniji“.

Kviz – „Nogometne Ikone“ u Veliku Goricu dovode autor i glavni organizator Ivan Dominik – Dompa i renomirani velikogorički sportski novinar Vlado Boban, koji je i voditelj samog događaja. „S obzirom na velik i kontinuiran odaziv u svim gradovima u kojima smo dosad radili kviz, odlučili smo se proširiti i na Goricu s obzirom da je Vlado tu domaći, a mene za ovaj grad vežu lijepa sjećanja na osobnoj razini. Također, želimo pružiti Gorici nešto novo i dosad neviđeno u gradu te se dobro zabaviti. Ja sam megaloman tako da nakon ovoga imamo plan proširiti kviz po Hrvatskoj i jednom u budućnosti napraviti prvenstvo Hrvatske u znanju o nogometu“ – rekao nam je Dompa, koji već dulje vrijeme u Zagrebu s Vladom organizira i pohodi pub kvizove.

Nagrade za najbolje ekipe osigurava VEGO Sport i brend ALPAS koji su i generalni sponzori kviza, dok je mjesto radnje Oziris bar koji se time pridružuje zagrebačkom Famous Baru, splitskoj O’Hari te riječkom Docker Pubu u organizaciji pub kvizova.

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno