Poveži se s nama

HOTNEWS

Najpopularniji pub kviz u Hrvatskoj: „Kviz – Nogometne Ikone“ stiže i u Veliku Goricu!

Objavljeno

U srijedu 27. siječnja 2016. u Veliku Goricu na velika vrata stiže trenutno najpopularniji pub kviz u državi, Kviz – „Nogometne Ikone“. Održat će se u Oziris baru od 20.30 sati, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

Kviz se održava u klasičnom britanskom pub kviz formatu, dakle igra se momčadski, maksimalno po četiri igrača po ekipi iako igrača može biti i manje, dok voditelj čita pitanja koja se istovremeno vrte na ekranima. Kviz je spoj zabave i natjecanja jer igrači u isto vrijeme rješavaju kviz, piju piće i druže se te se zabavljaju s obzirom na velik humorni potencijal kviza koji su organizatori pokazali dosad. Na kraju organizatori ispravljaju dobivene obrasce, čitaju rješenja i rezultate te proglašavaju pobjednike koji dobivaju vrijedne nagrade.

Cijelu ideja krenula je iz Splita od mladih entuzijasta Ivana Milkovića i Duje Meštrovića koji su prije gotovo tri godine pokrenuli popularnu Facebook stranicu „Nogometne Ikone“ koja danas broji preko 30.000 aktivnih fanova. Nakon brojnih noviteta i ideja prezentiranih na stranici, počeo se organizirati kviz o najvažnijoj sporednoj stvarni na svijetu i njenim ikonama, najprije u Zagrebu, a potom i u Splitu te Rijeci, dok sada „cirkus“ stiže i u Goricu.

Nakon nekoliko kvizova u Zagrebu koji su zabilježili velik odaziv od preko 100 ljudi tjedno, organiziran je – po prvi puta u hrvatskoj povijesti – paralelni kviz u Zagrebu i Splitu koji se održao u isto vrijeme i s istim pitanjima. Taj je kviz okupio 67 ekipa u dva najveća grada Lijepe naše te preko 250 ljudi, što je tada, u prosincu 2015., postao novi rekord hrvatskog pub kvizaštva sudeći po stranicama Hrvatskog kviz saveza. Kasnije, 7. siječnja ove godine, taj je rekord srušen sa 79 ekipa i preko 300 igrača uz pomoć Rijeke koja se pridružila „kvizomaniji“.

Kviz – „Nogometne Ikone“ u Veliku Goricu dovode autor i glavni organizator Ivan Dominik – Dompa i renomirani velikogorički sportski novinar Vlado Boban, koji je i voditelj samog događaja. „S obzirom na velik i kontinuiran odaziv u svim gradovima u kojima smo dosad radili kviz, odlučili smo se proširiti i na Goricu s obzirom da je Vlado tu domaći, a mene za ovaj grad vežu lijepa sjećanja na osobnoj razini. Također, želimo pružiti Gorici nešto novo i dosad neviđeno u gradu te se dobro zabaviti. Ja sam megaloman tako da nakon ovoga imamo plan proširiti kviz po Hrvatskoj i jednom u budućnosti napraviti prvenstvo Hrvatske u znanju o nogometu“ – rekao nam je Dompa, koji već dulje vrijeme u Zagrebu s Vladom organizira i pohodi pub kvizove.

Nagrade za najbolje ekipe osigurava VEGO Sport i brend ALPAS koji su i generalni sponzori kviza, dok je mjesto radnje Oziris bar koji se time pridružuje zagrebačkom Famous Baru, splitskoj O’Hari te riječkom Docker Pubu u organizaciji pub kvizova.

 

HOTNEWS

Dođite gladni! Ljekarne Zagrebačke županije pripremaju radionicu prirodne kuhinje

“Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana”

Objavljeno

on

Ljekarne Zagrebačke županije, u suradnji s Biotekom Zagrebačke županije, pripremile su novu radionicu prirodne kuhinje na kojoj svatko može naučiti kako se hraniti zdravo, kvalitetno i uravnoteženo. Farmaceuti educirani za prirodnu prehranu i makrobiotiku polaznike će naučiti kako pripremiti nutritivno uravnotežene obroke, a radionice su interaktivne i raju 2 do 3 sata.

Među ostalim, na edukaciji ćete saznati kako pripremiti kvalitetan i uravnotežen obrok, zašto je važno koristiti organske i cjelovite namirnice, kako uskladiti svakodnevne obaveze s pripremom zdravog obroka te kako prehranu prilagoditi individualnim potrebama, zdravstvenom stanju i godišnjem dobu.

– Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti kako se kvalitetnije i zdravije hraniti. Kuhamo prema makrobiotičkim načelima te naglašavamo važnost uravnotežene prehrane. Dođite gladni jer naši farmaceuti kuhaju za vas, a pripremljene obroke lako možete uvrstiti u svoju kuharicu zdravih navika – kažu iz Ljekarni Zagrebačke županije.

Radionica prirodne kuhinje održat će se 12. veljače od 17 do 20 sati u ljekarni u Ulici kralja Zvonimira 5. Cijena je 120 kuna, drugi član obitelji ostvaruje popust 50 posto, a za djecu do 15 godina radionica je besplatna. Prijaviti se možete na broj telefona 091 3296 152.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Evo gdje sve možete proslaviti Vincekovo na području Zagrebačke županije

Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo

Objavljeno

on

Na dan Svetog Vinka, 22. siječnja, prvi se puta u novoj godini ide u vinograd. Mnogi smatraju da je upravo Vincekovo ‘službeni’ početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze. Obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo.

Ceremonijal na Vincekovo u kontinentalnoj se Hrvatskoj najčešće izvodi po posebnim pravilima – štatutima, od kojih su najpoznatiji oni križevački. Proslava Vincekova danas je prilagođena brojnim posjetiteljima, obožavateljima vina i prirode. A ako još niste prisustvovali jednoj takvoj ceremoniji, saznajte gdje to možete učiniti ove godine.

Ivanićgradsko Vincekovo slavit će se u vinogradu obitelji Vlade Jakopović u Kloštar Ivaniću, a nastavak ceremonije koja počinje 22. siječnja u 14 sati bit će u kleti Stari mlin. Organizira ga Udruga vinogradara i vinara “Brenta”. Isti dan, ali od 12.30 sati u kuriji Omilje u Donjoj Drenovi počinje Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini. Osim mise i razgledavanja kurije, obitelj Pisačić će prikazati i svečanost rezidbe te će goste počastiti kuhanim vinom i domaćim kobasicama.

OPG Kuš u zaprešićkom Merenju ugostit će tamošnje Vincekovo i to u srijedu od 14. sati, dok će Velikogoričani svetog Vinka obilježiti u subotu u 14 sati u Kostanjevcu na imanju obitelji Mikulčić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje sakupljanje božićnih drvaca, a ovo su lokacije na kojima ih možete odložiti

Božićne jelke završit će na kompostiranju

Objavljeno

on

Kao i svake godine, nakon blagdana Sveta tri kralja počinje sakupljanje rezanih božićnih drvaca. Iz VG Čistoće napominju kako drvca građani mogu odložiti na zelenu površinu u blizini spremnika za komunalni otpad, pored zelenih otoka, na reciklažnom dvorištu kod sajmišta u Velikoj Gorici ili pored odlagališta Mraclinska Dubrava. Također, VG Čistoća će vozilima svakodnevno skupljati drvca na tri sabirne lokacije, i to na zelenim površinama u Ulici Slavka Kolara ispred kućnih brojeva 29 do 33, u Ulici Jurja Dobrile kod igrališta za pse te u Zvonimirovoj ulici kod boćališta.

– Drvca će se s navedenih lokacija velikim kamionima odvoziti na kompostiranje. Sakupljanje će potrajati do kraja siječnja, odnosno početka veljače – kažu iz Čistoće.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno