Poveži se s nama

Published

on

Davne 1888. godine 15.kolovoza s radom je službeno započelo Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin. Ove godine obilježavaju 130 godina neprekinutog rada i jedno je od rijetkih društava koje se time može pohvaliti.

Od ožujka prošle godine imaju i novo vodstvo koje je svoj zadatak shvatilo vrlo ozbiljno, te su do sada odradili jako puno posla, a svjesni su i nedostataka koje bi voljeli što prije riješiti.

„Imamo najstarije operativno vozilo u Zajednici i voljeli bismo dobiti novo pick up vozilo, a vjerujem da će se to uskoro ostvariti.“ – rekao je Antun Kos, predsjednik DVD-a.

Najbrojnije su društvo u zajednici, broje čak 249 članova, te su u proteklih godinu dana napravili velik posao.

„Premjestili smo visokotlačni modul na prikolicu, krenuli s uređenjem i čišćenjem kompletnog doma, nabavljanjem opreme za djecu da imaju s čim vježbati, promijenili smo krovište, stavili novu fasadu na vatrogasnom domu napravljen je poligon za djecu i mladež, a promijenili smo i amblem kako bi imao mraclinski štih.“ – rekao je Filip Križanić, zapovjednik DVD-a.

Ovu važnu godišnjicu proslavit će ove subote, 16.lipnja u sklopu Vidovih dana u Mraclinu.

Program započinje već od 15 sati okupljanjem gostiju, potom slijedi svečani mimohod kroz selo, postrojavanje ispred vatrogasnog doma, te svečana sjednica. Nakon sjednice će biti predah uz gledanje utakmice Hrvatska-Nigerija, a nakon toga uslijedit će zabava do jutarnjih sati uz grupu Sjaj.

„Očekujemo velik broj gostiju, a pripremamo i razna iznenađenja. Izvadit ćemo stara vatrogasna kola iz 1891., a druga iz 1911. godine.“ – otkrio je Kos.

Ali to nije sve. U dvorani će biti izložba starih mlaznica i šprica, a tu su i pehari. Naime, DVD Mraclin dvaputa je osvojio titulu europskih prvaka, bili su prvaci Jugoslavije, a prijelazni pehar osvojili su triputa.

Sve udruge iz Mraclina bit će uključene u proslavu, a domaćini su pripremili hranu i piće, veliki šator od oko 600 kvadrata, a tu su i pomoćni šatori ako bude potrebe.

Također, u ovoj prigodi iz tiska je izašla i monografija „DVD Mraclin 1888.-2018.“ autora Đure Gajdeka koju možete kupiti na dan proslave, a nakon toga u DVD-u Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Posebna regulacija prometa u Vukovini na Veliku Gospu

Pročitajte i izbjegnite neugodnosti

Objavljeno

on

Na blagdan Velike Gospe u Vukovini će biti uspostavljena posebna regulacija prometa. Od 10 do 14 sati bit će zatvoren dio državne ceste D-30 kroz samo mjesto, kao i dio Školske ulice od 7 do 19 sati, izuzev javnog gradskog prometa (autobusa).

Kroz Vukovinu će u pravcu Siska promet biti preusmjeravan Ulicom Vjekoslava i Juraja Stančića – Mate Brdaka – Starom cestom do državne ceste D-30, dok će se promet iz mjesta Kuče, Gornje Podotočje, kao i obližnja mjesta, odvijati alternativnim pravcem kroz Čičku Poljanu.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno